Her får du min opskrift på en lækker kokos crumble med æble og mandler. En nem crumblekage med æbler, som du kan bage på ca. 30 minutter.
Kokos crumble med æble er en meget nem og hurtig kage, og denne crumble er lavet uden havregryn.
I stedet er det en skøn og sprød crumblekage med kokos, æble og sukker, og den smager altså himmelsk godt.
Se også: Verdens bedste æblekage med creme og remonce
Crumblekagen indeholder ikke frygtelig meget sukker, men kokosmel er med til at tilføre noget sødme og dybde til smagen.
Kokoscrumblen drysses med lidt hasselnøddeflager, men du kan også anvende mandelsplitter.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Opskrift på kokos crumble med æble
Ingredienser
- 100 gram hvedemel
- 80 gram smør skal være køleskabskoldt, i tern
- 30 gram kokosmel
- 75 gram sukker
- 1 teskefuld vaniljesukker
Fyld i kokos crumble
- 150 gram æble i mindre tern
- 30 gram sukker
- 1 teskefuld vaniljesukker
- 1 spiseske sukker til drys
- 30 gram hasselnøddeflager
Sådan gør du
- Tænd din ovn på 200 grader varmluft, og smør en lille form med en diameter på ca. 16-18 centimeter.
- I en vejer du hvedemel af sammen med koldt smør i tern, kokosmel, sukker og vaniljesukker. Smuldres sammen med fingrene.
- I en anden skål vendes æble i tern med sukker og vaniljesukker.
- Fordel nu ca. ¾ af crumbledejen i formen, og tryk dejen let til i siderne.
- Æblestykkerne fordeles nu på dejen i din kokoscrumble med æble.
- Drys derefter resten af crumbledejen over æblerne. Drys også med lidt sukker og hasselnøddeflager.
- Kokos crumble med æble bages ca. 20 minutter på næstnederste rille.
Næringsindhold
Note
Den færdigbagte kokos crumble med æble køles lidt af, men kan sagtens spises lun.
Nyd den med letpisket flødeskum eller en god creme fraiche.
Her finder du mange flere lækre kageopskrifter.
Se også: Æblecrumble - opskrift på crumblekage med æbler
Comments
No Comments