• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Kager › Appelsin mazarin kage med chokolade ganache

Appelsin mazarin kage med chokolade ganache

billederesultat for appelsin mazarin kage
4.7 fra 14 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
85
SHARES
FacebookMessenger85PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 5. april 2025 - Udgivet: 30. november 2020

Her er en opskrift på appelsin mazarin kage, der pyntes med en skøn chokolade ganache og hasselnødder. Kagen er nem at bage og kan fryses.

Appelsin mazarin kage er en skøn mazarinkage med masser af lækker appelsinsmag.

Appelsinen gør også, at kagen ikke bliver alt for sød i smagen, og så er kagen ret nem at bage.

Bemærk, at jeg plejer at lave tre kager ud af denne opskrift, men du kan sagtens fordele dejen i en stor form, hvor bagetiden så forlænges.

Afhængig af højden på mazarinkagen, kan bagetiden så være fra 35-45 minutter.

Opskrift på appelsin mazarin kage

billederesultat for appelsin mazarin kage
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Appelsin mazarin kage med chokolade ganache

4.65 fra 14 stemmer
Her er en opskrift på appelsin mazarin kage, der pyntes med en skøn chokolade ganache og hasselnødder. Kagen er nem at bage og kan fryses.
Forb. tid 20 minutter min
Tilb. tid 25 minutter min
Samlet tid 45 minutter min
Antal: 3 stk.
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Kalorier: 300
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 150 g sukker
  • 150 g marcipan
  • 150 g smør - blødt
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 3 æg
  • 100 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver - uden top
  • 1 appelsin - økologisk, da du skal bruge skallen
Chokolade ganache
  • 100 g chokolade - mørk, gerne 60% kakao
  • 30 g smør
  • hasselnøddeflager

Fremgangsmåde
 

  1. Tænd ovnen på 200 grader almindelig over- og undervarme (ikke varmluft).
  2. Sukker, marcipan og blødt smør kommes i skålen til din røremaskine med påmonteret piskeris. Det er nemmest at lave din appelsin mazarin kage på røremaskine, men du kan også anvende en alm. elpisker.
  3. Pisk massen grundigt sammen - det tager cirka 5 minutter ved middel hastighed.
  4. Derefter piskes æggene i ét ad gangen, og du skal ikke piske unødvendigt længe. Når æggene er optaget i mazarinmassen, ja så er dejen klar.
  5. Tag skålen af røremaskinen og vend hvedemel og bagepulver i (bland først melet med bagepulveret). Her anvendes en dejskraber eller grydeske - du må ikke piske mere.
  6. Riv skallen af appelsinen i dejen, men undgå det hvide, da det er bittert.
  7. Skær appelsinen over og pres saften af den. Du skal bruge ca. 50 gram friskpresset appelsinsaft, som kommes i dejen. Er der ikke saft nok i appelsinen, må du presse en mere.
  8. Vend dejen hurtigt sammen, men så den stadig er luftig.
  9. Jeg plejer at bage appelsin mazarin kage i runde forme med en diameter på ca. 15 centimeter, da det passer en omgang kaffe. Formene smøres og drysses med sukker. Du kan også anvende større forme, men her forlænges bagetiden så.
  10. Fordel dejen i de tre forme, og glat den ud.
  11. Bages de tre mazarinkager midt i ovnen i ca. 25 minutter.
  12. Tag kagerne ud og lad dem køle af. Du kan evt. vende dem ud af formen når de er kølet lidt af.
  13. Smelt chokoladen i en lille gryde, og tag den af varmen. Rør smørret i til du har en glat chokolade ganache. Fordel ganache på maarinkagerme (som du kan se på billedet), og drys straks med hasselnøddeflager. Lad chokoladen sætte sig.

Næringsindhold

Kalorier: 300kcal
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Den færdige appelsin mazarin kage er nu klar til servering, og kagen har den helt rette smag af både mazarinkage og appelsin.

Mazarinkagen bliver endnu bedre, hvis den får lov til at stå nogle timer inden den skæres ud.

Frysning

Vil du fryse kagerne, kan du med fordel vente med at give dem chokolade ganache og hasselnødder.

Frys i stedet kagerne ned, og tø dem op ved stuetemperatur, hvorefter de nemt kan pyntes.

Se også disse opskrifter:

Jordbærtærte

4.8 fra 204 stemmer
Min opskrift på hjemmelavet jordbærtærte. Den bedste tærte med jordbær, der laves med mazarinbund, vaniljecreme og jordbær. Nem at lave.
Gå til opskrift
jordbærtærte

Heiberg tærte - kagen med det flotte mønster

5 fra 4 stemmer
Her er opskriften på den kendte Heiberg tærte, der er en mørdejstærte med mazarin. Se også hvordan du laver det flotte mønster på toppen af kagen.
Gå til opskrift
billede med Heiberg tærte

Nougattærte - opskrift på tærte med nougat

5 fra 6 stemmer
Her er min opskrift på nougattærte. En fantastisk lækker og nem tærte med masser af nougat. Laves med bund af mørdej, mazarinmasse og nougat på toppen.
Gå til opskrift
nougattærte
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.

Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte

Sæson i juli

Sæson i juli: Se alle de danske frugter og grøntsager

Madplan uge 27

Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter

Billede af Vining bøfgryde.

Viking bøfgryde - gryderet med oksesauté

Billede af kylling i grøn aspargessauce.

Kylling i grøn aspargessauce med ærter

Uge26-bedstevinkøbMV

Ugens vine, uge 26: Her er de bedste vine til laveste pris

Forsiden lige nu

Kyllingeret med ris i ovn
Kyllingeret med ris i ovn→ Se opskriften
Madplan uge 27
Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter→ Se opskriften
kartoffelsalat med soltørrede tomater
Kartoffelsalat med soltørrede tomater og gul peberfrugt→ Se opskriften
kyllingesatay spyd
Kyllingesatay - marinerede kyllingespyd til ovn eller grill→ Se opskriften
Billede med sort peber.
Peber - fakta og viden om sort, hvid og grøn peber→ Se opskriften
billede med kylling i fad med spidskål
Kylling i fad med spidskål, nye kartofler og asparges→ Se opskriften
billede med stikkelsbærkage opskrift
Stikkelsbærkage→ Se opskriften
Katrines yndlingsboller
Katrines yndlingsboller→ Se opskriften
billede af rabarbercrumble med kokos
Opskrift på rabarbercrumble med kokos→ Se opskriften
Affogato - italiensk kaffedessert
Affogato – nem italiensk isdessert med kaffe→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required