Her er en opskrift på appelsin mazarin kage, der pyntes med en skøn chokolade ganache og hasselnødder. Kagen er nem at bage og kan fryses.
Appelsin mazarin kage er en skøn mazarinkage med masser af lækker appelsinsmag.
Appelsinen gør også, at kagen ikke bliver alt for sød i smagen, og så er kagen ret nem at bage.
Bemærk, at jeg plejer at lave tre kager ud af denne opskrift, men du kan sagtens fordele dejen i en stor form, hvor bagetiden så forlænges.
Afhængig af højden på mazarinkagen, kan bagetiden så være fra 35-45 minutter.
Opskrift på appelsin mazarin kage
Appelsin mazarin kage med chokolade ganache
Ingredienser
- 150 g sukker
- 150 g marcipan
- 150 g smør - blødt
- 1 tsk vaniljesukker
- 3 æg
- 100 g hvedemel
- 1 tsk bagepulver - uden top
- 1 appelsin - økologisk, da du skal bruge skallen
Chokolade ganache
- 100 g chokolade - mørk, gerne 60% kakao
- 30 g smør
- hasselnøddeflager
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 200 grader almindelig over- og undervarme (ikke varmluft).
- Sukker, marcipan og blødt smør kommes i skålen til din røremaskine med påmonteret piskeris. Det er nemmest at lave din appelsin mazarin kage på røremaskine, men du kan også anvende en alm. elpisker.
- Pisk massen grundigt sammen - det tager cirka 5 minutter ved middel hastighed.
- Derefter piskes æggene i ét ad gangen, og du skal ikke piske unødvendigt længe. Når æggene er optaget i mazarinmassen, ja så er dejen klar.
- Tag skålen af røremaskinen og vend hvedemel og bagepulver i (bland først melet med bagepulveret). Her anvendes en dejskraber eller grydeske - du må ikke piske mere.
- Riv skallen af appelsinen i dejen, men undgå det hvide, da det er bittert.
- Skær appelsinen over og pres saften af den. Du skal bruge ca. 50 gram friskpresset appelsinsaft, som kommes i dejen. Er der ikke saft nok i appelsinen, må du presse en mere.
- Vend dejen hurtigt sammen, men så den stadig er luftig.
- Jeg plejer at bage appelsin mazarin kage i runde forme med en diameter på ca. 15 centimeter, da det passer en omgang kaffe. Formene smøres og drysses med sukker. Du kan også anvende større forme, men her forlænges bagetiden så.
- Fordel dejen i de tre forme, og glat den ud.
- Bages de tre mazarinkager midt i ovnen i ca. 25 minutter.
- Tag kagerne ud og lad dem køle af. Du kan evt. vende dem ud af formen når de er kølet lidt af.
- Smelt chokoladen i en lille gryde, og tag den af varmen. Rør smørret i til du har en glat chokolade ganache. Fordel ganache på maarinkagerme (som du kan se på billedet), og drys straks med hasselnøddeflager. Lad chokoladen sætte sig.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Den færdige appelsin mazarin kage er nu klar til servering, og kagen har den helt rette smag af både mazarinkage og appelsin.
Mazarinkagen bliver endnu bedre, hvis den får lov til at stå nogle timer inden den skæres ud.
Frysning
Vil du fryse kagerne, kan du med fordel vente med at give dem chokolade ganache og hasselnødder.
Frys i stedet kagerne ned, og tø dem op ved stuetemperatur, hvorefter de nemt kan pyntes.
Se også disse opskrifter:
Jordbærtærte
Heiberg tærte - kagen med det flotte mønster
Nougattærte - opskrift på tærte med nougat
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: