Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Andebryst i ovn

Andebryst i ovn med sprødt skind (sådan gør du)

billede til stegt andebryst i ovn
4.7 fra 202 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
816
SHARES
FacebookMessenger816PinterestEmailSMS
Indhold
  • Andebryst i ovn - nem opskrift
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Video til opskriften
  • Opskrift på andebryst i ovn
  • Servering
  • Hvilken kernetemperatur skal andebryst have?
  • FAQ
  • Kommentarer

Andebryst i ovn - nem opskrift

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.7 fra 202 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 30 minutter min
Samlet tid: 45 minutter min
Her er en nem opskrift med stegetid på andebryst i ovn. Når du ovnsteger dit andebryst, er du sikker på at kødet bliver både mørt og saftigt.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 2 andebryst (fileter, gerne berberi and)
  • salt og friskkværnet peber (gerne flagesalt)

Fremgangsmåde

  1. Rids fedtet på fileterne af de 2 andebryst i "diamant" tern og afpuds dem på den anden side. Se evt. hvordan jeg gør det i min video.
  2. Krydr på fedtsiden med salt og friskkværnet peber, læg dem på en kold pande og tænd på høj varme. På den måde smelter fedtet langsomt af og skindet bliver super sprødt. Det er et godt tip.
  3. Når fedtet er blevet lidt gyldent, krydres de på den anden side og vendes, lad dem brune af og kom dem så i et ovnfast fad.
  4. Andebryst i ovn steges ved 200 grader varmluft i ca. 20 minutter, alt efter om de ønskes rosa eller helt gennemstegte. Personligt foretrækker jeg andebrystfileterne rosa, men uden at være rå.
  5. Tag de færdigstegte andebrystfileter ud og lad dem hvile utildækket i 5-10 minutter, inden de skæres i skiver.

Næringsindhold

Kalorier139kcalProtein22gFedt5gMættet fedt1gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt1gKolesterol87mgNatrium646mgKalium303mgVitamin A60IUVitamin C7mgCalcium4mgJern5mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video til opskriften

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på andebryst i ovn

Andebryst i ovn er en lækker og nem måde at stege andekødet på, og du er altid sikker på et godt resultat.

Ved at ovnstege andebrystfileterne bliver kødet både saftigt og mørt, og så smager and altså godt. Her i denne opskrift starter vi med at brune andebrystfileterne på panden, og det skal være en kold pande.

Dermed smeltes andefedtet langsomt - og skindet på andebrystet bliver mere sprødt. Du kan se mere i min video med fremgangsmåde til at stege andebryst på.

Flere inspirerende opskrifter:

  • Andebryst på grill eller pande (stegetid og kernetemperatur)
  • Honningglaseret andebryststeg
  • Stegetid på and og andesteg (vægt og tid i ovn)
  • Nem og hurtig andesauce på 10 minutter
  • Langtidsstegt and i ovn (opskrift med stegetid)
  • Confiterede andelår

Servering

Stegt andebryst i ovn skæres som sagt i skiver og serveres straks.

Tilbehør er typisk den klassiske andesovs, de sukkerbrunede kartofler og en lækker rødkålssalat.

Hvilken kernetemperatur skal andebryst have?

Ønsket resultatTemperaturBeskrivelse
Rosa58-60 graderSaftigt og klassisk resultat
Medium62-65 graderStadig saftigt, lidt mere gennemstegt
Gennemstegt68-70 graderTørt, frarådes til andebryst

FAQ

Kan man gemme stegt andebryst?

Ja, det kan du sagtens:
Køl ned hurtigt og opbevar max. i 2-3 dage i køleskab.
Opvarm forsigtigt (helst i ovn ved lav varme, 100-120 grader).
Undgå mikroovn, da det gør kødet tørt.

Hvad er andebryst?

Andebryst er det kødfulde stykke fra andens bryst. Det er mørkt, smagfuldt kød med et fedtholdigt skind, der bliver lækkert sprødt ved korrekt tilberedning. Ofte brugt til både julemiddag og mere moderne retter året rundt.

Skal man brune andebryst først?

Ja, for det smelter fedtet og giver sprødt skind. Samtidg får andekødet en bybere smag og det forkorter stegetiden i ovnen.

Hvordan krydrer man andebryst?

Klassisk: Salt og peber.
Ekstra smag: Appelsinskal, timian, rosmarin, hvidløg.
Marinade-forslag: Soja, honning, balsamico, appelsinjuice.

Skal man bruge fedtstof til stegning af andebryst?

Nej, andet fedt er ikke nødvendigt, da skindet afgiver rigeligt fedt selv.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Bente Hansen skriver

    oktober 25, 2025 at 6:16 pm

    Hej Holger.
    Er jeg ikke længere medlem???
    Er mit abonnement ikke lige blevet fornyet?
    Kan ikke komme ind på print.
    Kh Bente

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      oktober 25, 2025 at 8:38 pm

      Hej Bente
      Jo da - det er du bestemt. Måske er du blevet logget af, så prøv lige at logge på igen. Og ellers hiver du fat i mig på hej@madensverden.dk.
      BH Holger

      Svar
  2. Tove Pieruk Christensen skriver

    november 01, 2024 at 1:42 pm

    Det er så lækkert alt det du laver👍

    Svar
  3. Finn skriver

    maj 06, 2024 at 12:48 pm

    Nybegynder

    Svar
  4. Irene Asgaard skriver

    november 15, 2022 at 4:48 pm

    Utrolig lækker og mør👍

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      november 16, 2022 at 3:13 pm

      Mange tak, Irene - ja, bedre andebryst får man ikke 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  5. Else Ravnskjær skriver

    november 10, 2022 at 3:24 pm

    Hej Holger. Ved ikke rigtig om du har modtaget mit spørgsmål. Kan jeg stege brysterne på panden og så lade dem ligge en time inden de kommer i ovnen?
    Meget glad for dine opskrifter.
    Else Ravnskjær

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      november 10, 2022 at 4:07 pm

      Hej Else
      Jo, jeg har set den nu 🙂 Men svarer lige her: Jo, det kan du sådan set godt, men jeg ville ikke gøre det. Du risikerer nemt, at andekødet bliver mere tørt.
      Og tak for ordene - det glæder mig.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
    • Michelle skriver

      december 18, 2024 at 3:58 pm

      Hvor store er dine ande stykker? Mine er knap 200g, så tænker de er mindre end dine, og skal vel så have kortere tid i ovnen, men hvor lang tid?? Håber du kan hjælpe.

      Svar
      • Holger Rørby Madsen skriver

        december 18, 2024 at 4:30 pm

        Hej Michelle
        Relevant spørgsmål 🙂 Jeg mener omkring 300 gram stykket, så du skal bare give dine andebrystfileter lidt kortere tid. Jeg vil tro 17-18 minutter til nok.
        God fornøjelse.
        Alt det bedste
        Holger

Mere inspiration

  • Billede af vestjysk krogryde.
    Vestjysk krogryde (med peberfrugt, svinekød og masser af smag)
  • Billede af svinemørbrad med estragonsauce.
    Svinemørbrad med estragonsauce (nem at lave på kort tid)
  • Billede af kalkun med salvie og pappardelle.
    Kalkun med salvie og pappardelle
  • Billede af pasta soffritto.
    Pasta soffritto (klassisk italiensk pastaret uden kød)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required