• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Alt i et fad med oksekød, spidskål og kartofler

Alt i et fad med oksekød, spidskål og kartofler

billederesultat for alt i et fad med oksekød og spidskål
Alt i et fad med oksekød og spidskål er en vældig populær familieret, der laves med en fantastisk kødsovs, samt lag af spidskål, kartofler og tomater. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  31. oktober 2023 - Udgivet:  9. oktober 2023

Del gerne:
4.5k
SHARES
FacebookMessenger4.5kPinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Her får du min opskrift på alt i et fad med oksekød, spidskål og kartofler. En populær familieret, der smager himmelsk og er nem at lave.
  2. Opskrift på alt i et fad med oksekød
  3. Alt i et fad med oksekød, spidskål og kartofler
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Note
Gå til opskrift

Her får du min opskrift på alt i et fad med oksekød, spidskål og kartofler. En populær familieret, der smager himmelsk og er nem at lave.

Alt i et fad med oksekød, spidskål og kartofler smager mindst lige så godt som det lyder.

Det er en rigtig familieret, og som navnet antyder, så er det en ret, hvor du laver det hele i samme fad.

Retten, der er en utrolig populær hverdagsret, laves med både spidskål, kartofler og tomater - og mellem lagene i fadet får du den fantastiske kødsovs.

Du kan med fordel lave rigeligt, og så blot fryse ned. Og glæd dig, for dette alt i et fad med oksekød og grøntsager smager eminent godt.

Se også disse opskrifter:

  • Opskrift på lækker kartoffelgratin med oksekød
  • Retter i fad: Her er 10 lækre og inspirerende opskrifter
  • Kylling i fad med ovnbagte kartofler og champignon flødesovs

Opskrift på alt i et fad med oksekød

billederesultat for alt i et fad med oksekød og spidskål

Alt i et fad med oksekød, spidskål og kartofler

Her får du min opskrift på alt i et fad med oksekød, spidskål og kartofler. En populær familieret, der smager himmelsk og er nem at lave.
Bedømmelse
4.7 fra 136 stemmer
RetAftensmad
Arbejdstid: 30 minutter minutter
Tilberedning: 40 minutter minutter
Samlet tid: 1 time time 10 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

Kødsovs

  • 400 g hakket oksekød - med 8-12% fedt
  • 1 stort løg - finthakket
  • 2 fed hvidløg - finthakket
  • 1 tsk paprika
  • 2 tsk oregano - tørret
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 2 dl vand
  • 1 bouillonterning - evt. høns
  • 2 spsk tomatpasta
  • 1 citron
  • salt og friskkværnet peber

Øvrig fyld

  • 1 lille spidskål
  • 5 mellemstore kartofler - skrælles og skæres i skiver
  • 2 store tomater - i skiver
  • 3 dl madlavningsfløde
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Fremgangsmåde

  • Start med at lave kødsovs, hvor det hakkede oksekød svitses grundigt i lidt olie. Derefter sauteres løg og hvidløg med.
  • Kom så paprika i gryden sammen med oregano, hakkede tomater, vand, en smuldret bouillonterning og tomatpasta.
  • Lad kødsovsen til dit alt i et fad med oksekød koge ved svag varme i ca. 15 minutter. Smages til med salt, peber og lidt friskpresset citronsaft. Imens kødsovsen koger gør du resten af ingredienserne klar.
  • Her snittes spidskål fint, og du skal bruge en lille spidskål - eller en halv, hvis det er en større kål. Kartofler skrælles og snittes i tynde skiver - eventuelt på et mandolinjern. Tomaterne skæres ligeledes i skiver.
  • Forvarm din ovn til 200 grader varmluft - 220 grader, hvis det er almindelig over- og undervarme.
  • Find et ildfast fad eller bradepande frem - ca. 20 gange 25 centimeter. Smør den med lidt olie.
  • Fordel så den snittede spidskål nederst i fadet, og dæk derefter med cirka halvdelen af kødsovsen.
  • Derefter fordeles de skivede kartofler ovenpå kødsovsen. Kartoffelskiverne skal fordeles jævnt.
  • Fordel så resten af kødsovsen ovenpå kartoflerne.
  • Derefter hældes madlavningsfløden over, og til sidst lægges skiver af tomat på. Drys eventuelt med lidt tørret oregano øverst. Krydr også med lidt salt og friskkværnet peber.
  • Stil dit alt i et fad med oksekød og spidskål ind i ovnen, og her skal retten have ca. 40 minutter. Imens kan du klare opvasken, og blot vente at den fantastiske ret bliver klar.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
620
% Daglig værdi*
Fedt
 
24
g
37
%
Mættet fedt
 
9
g
56
%
Transfedt
 
1
g
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
9
g
Kolesterol
 
80
mg
27
%
Natrium
 
1120
mg
49
%
Kalium
 
2523
mg
72
%
Kulhydrater
 
77
g
26
%
Kostfibre
 
15
g
63
%
Sukker
 
12
g
13
%
Protein
 
30
g
60
%
Vitamin A
 
976
IU
20
%
Vitamin C
 
182
mg
221
%
Calcium
 
323
mg
32
%
Jern
 
7
mg
39
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Note

Det færdige alt i et fad med oksekød og grøntsager kan serveres som det er.

Lad gerne lige retten stå 5-10 minutter inden servering, da den er ret varm.

Elsker du ost, kan du med fordel drysse lidt ost over retten de sidste 5-10 minutter, men det er ikke nødvendigt.

Se også: Ofte stillede spørgsmål om flowpack til hakket kød

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Annette Midtgaard

    april 16, 2025 at 9:48 pm

    Det smager fantastisk, men 40 minutter i ovnen er for lidt, kartoflerne er ikke færdige, de er lidt hårde/rå.

    Svar
  2. Maiken Hedegaard

    marts 25, 2025 at 10:45 am

    Hvorfor bliver mine skivede kartofler ved at være hårde, 40 min. + et kvarter,men smager ellers godt

    Svar
  3. Kaj Grosen

    september 22, 2024 at 1:50 pm

    Hej. Kan man ikke lave "Alt i et fad med oksekød, spidskål og kartofler i en airfryer. det er trods alt billiger i strøm.
    Bruger mange af dine opskrifter dagligt.
    Kaj Grosen.

    Svar
  4. Bent Hansen

    juni 10, 2024 at 1:30 pm

    Det lyder lækkert , skal prøve den en af dagene

    Svar
  5. Inga

    juni 10, 2024 at 10:03 am

    Smager fantastisk

    Svar
« Ældre kommentarer

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Billede med nikujaga.

Nikujaga - opskrift på en populær japansk gryderet

Billede med havkat.

Havkat - fakta og anvendelse af koteletfisk

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer og gem dine favoritter - bliv medlem af Madens Verden nu
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required