• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Alt i en gryde med kylling, perlespelt og æblemost

Alt i en gryde med kylling, perlespelt og æblemost

Alt i en gryde med kylling, perlespelt og æblemost
5 fra 4 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
9
SHARES
FacebookMessenger9PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  25. juni 2023 - Udgivet:  31. juli 2021

Alt i en gryde med kylling er en dejlig opskrift med bla. perlespelt og æblemost. En let gryderet, som både er skøn aftensmad og nem gæstemad.

Denne alt i en gryde med kylling er en opskrift, der måske smager meget bedre end du nok regner med.

Det er faktisk en virkelig dejlig og sund ret med masser af smag, og alligevel er den ret nem at lave.

Her koges kyllingekød sammen med perlespelt i æblemost og bouillon, og der tilsættes også blandt andet asparges og spinat.

Retten er beregnet til fire personer som en hovedret.

Se også disse opskrifter:

  • Langtidsstegte revelsben med æblemost
  • Salat med perlespelt, tomat, agurk og peberfrugt
  • Perlespelt med grillede grøntsager - tilbehør til grill
  • Kylling med perlespelt og sprød salat
  • Langtidsstegt svinebryst med øl og æblemost

Opskrift på alt i en gryde med kylling

Alt i en gryde med kylling, perlespelt og æblemost
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Alt i en gryde med kylling

5 fra 4 stemmer
Alt i en gryde med kylling er en dejlig opskrift med bla. perlespelt og æblemost. En let gryderet, som både er skøn aftensmad og nem gæstemad.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 30 minutter min
Samlet tid 45 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 200
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 2 små rødløg - finthakket
  • smør - til stegning
  • 450 g kylling - brystfilet i mindre stykker
  • 1 fennikel - snittet nogenlunde fint
  • 3 dl æblemost
  • 4 dl vand
  • 2 bouillonterninger - høns
  • 200 g perlespelt - gerne parboiled spelt
  • 1 bundt grønne asparges - i mundrette stykker
  • 50 g babyspinat
  • 1 spsk engelsk sauce
  • 1 citron - friskpresset citronsaft
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Rødløg sauteres af i lidt smør i en god stegegryde, men uden at tage farve.
  2. Derefter tilsættes kylling i tern, og her brunes kødet godt af i et par minutter.
  3. Tilsæt fennikel og lad det svitse med et minut mere, hvorefter du tilsætter æblemost. Koges op.
  4. Kom så vand og bouillonterninger ved, læg låg på gryden og lad retten simre i ca. 15 minutter. Du behøver ikke røre i det undervejs.
  5. Perlespelt skylles under den kolde hane, og kommes i gryden efter 15 minutter. Koges nu ca. 10-15 minutter - eller indtil perlespeltkernerne er møre. Se den anbefalede kogetid på posen med perlespelt, da den kan variere en del. Jeg bruger parboiled spelt.
  6. Når perlespelten er mør, tilsættes asparges i mundrette stykker sammen med babyspinat, og retten simre 2-3 minutter. De grønne asparges må gerne have lidt bid.
  7. Smag din alt i en gryde med kylling til med lidt engelsk sauce, friskpresset citronsaft, salt og friskkværnet peber. Pas dog på med saltet, da retten i forvejen er godt saltet med bouillonen.

Næringsindhold

Kalorier: 200kcal
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Note

Alt i en gryde med kylling og perlespelt serveres straks, og retten må gerne være godt varm.

Bør serveres med et godt stykke brød til, evt. hjemmebagte surdejsboller, der skæres i skiver.

Her finder du alle opskrifter med kylling på Madens Verden.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Forsiden lige nu

Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften
billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required