• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Drikkevarer › Alkoholfri gløgg – æblegløgg med mandler og æbler

Alkoholfri gløgg – æblegløgg med mandler og æbler

Denne friske alkoholfri gløgg er baseret på æblemost og varme krydderier og er skøn til både børn og voksne. Vil man have alkohol, kan den blot tilsættes en smule rom. Foto: Charlotte Mithril
5 fra 7 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
63
SHARES
FacebookMessenger63PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  21. december 2020 - Udgivet:  18. december 2020

Lækker alkoholfri gløgg med æblemost og varme krydderier. Æblegløgg er et frisk alternativ til rødvinsgløgg og kan drikkes året rundt.

Denne alkoholfri gløgg er et skønt alternativ til den traditionelle rødvinsgløgg.

Den laves på æblemost tilsat citron og krydderier og har en skøn og frisk smag samtidig med at den varmer dejligt.

Den serveres med mandelsplitter og små friske æblestykker og skaber stor glæde blandt både voksne og børn.

Frisk smag af æbler

Denne alkoholfri gløgg er baseret på en god og ufiltreret æblemost, der har en både sød og syrlig smag. Når vi tilsætter citron, får vi skruet ekstra op for syrligheden, der giver en skøn friskhed til gløggen.

Syrligheden afstemmes med sukker, så vi får en dejlig afbalanceret sød og syrlig drik.

Sammen med vanilje og de traditionelle julekrydderier som kanel, kardemomme og stjerneanis skabes en dejlig krydret smag.

I denne opskrift har jeg også tilsat frisk ingefær, som passer utroligt godt sammen med æble, men bryder du dig ikke om ingefær, kan den sagtens laves uden.

Husk topping

En traditionel rødvinsgløgg serveres typisk med rosiner og mandelsplitter. Er du vild med rosiner kan du også sagtens tilsætte dem til denne æblegløgg.

Her har jeg dog valgt at servere den alkoholfri gløgg med små friske æblestykker og mandelsplitter. De friske æbler giver lidt knas og et saftigt bid til din æblegløgg.

Du kan variere din gløgg-topping, som du har lyst. Rosiner, æbler, mandler, tranebær smager alle skønt. Det vigtigste er, at du sørger for, at der er lidt at tygge i. Det skaber variation i hver enkelt mundfuld og er med til at give fornemmelsen af gløgg.

Æblegløgg med rom

Er der nogen i selskabet, der gerne vil have lidt alkohol i deres æblegløgg, kan det sagtens lade sig gøre. Du behøver altså ikke at lave to slags gløgg.

Kom et lille skud rom i æblegløggen, og du får en fantastisk lækker æblegløgg med dejlig aroma fra rommen og varme fra alkoholen.

Det fungerer også fantastisk som en alternativ romtoddy.

Opskrift på alkoholfri gløgg - æblegløgg

Denne friske alkoholfri gløgg er baseret på æblemost og varme krydderier og er skøn til både børn og voksne. Vil man have alkohol, kan den blot tilsættes en smule rom. Foto: Charlotte Mithril
charlotte mithrilCharlotte Mithril

Alkoholfri gløgg – æblegløgg med mandler og æblestykker

5 fra 7 stemmer
Lækker alkoholfri gløgg med æblemost og varme krydderier. Æblegløgg er et frisk alternativ til rødvinsgløgg og kan drikkes året rundt.
Forb. tid 5 minutter min
Tilb. tid 30 minutter min
Samlet tid 35 minutter min
Antal: 5 personer
Ret: Drikke
Køkken: Dansk
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 1 l æblemost - ufiltreret
  • 2 citroner
  • 5 spsk sukker
  • 2 kanelstænger
  • 4 kardemommekapsler
  • 2 hele stjerneanis
  • 1 vaniljestang
  • 1 cm ingefær - frisk
Topping
  • 1 æble
  • 40-50 g mandelsplitter

Fremgangsmåde
 

  1. Skræl ingefær og skær den i tynde skiver. Pres saften fra citronen. Flæk vaniljestangen.
  2. Kom alle ingredienser i en gryde og varm langsomt op til kogepunktet.
  3. Så snart det koger, tages gryden af varmen og står og trækker med alle krydderier i 30-60 minutter afhængig af, hvor kraftig krydderismag du ønsker.
  4. Si æblegløggen, så du får alle krydderier sorteret fra. Opbevar den på køl, indtil den skal bruges.
Severing
  1. Skær æblet i små stykker, mens du opvarmer gløggen. Smag evt. gløggen til med en smule sukker.
  2. Server din æblegløgg varm med små æblestykker og mandelsplitter i.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Se hvilken af de traditionelle færdiglavede rødvinsgløgg, der smager bedst i vores smagstest af gløgg:

Smagstest af gløgg – julens bedste gløgg

Se også opskrifter på gløgg her:

Hjemmelavet gløgg

4.6 fra 15 stemmer
En virkelig lækker opskrift på hjemmelavet gløgg, der laves med rødvin og portvin. Gløggen krydres med kardemomme og kanel.
Gå til opskrift
billede med hjemmelavet gløgg

Glühwein - opskrift på skiferiens gløgg

4.6 fra 22 stemmer
Glühwein er den tyske udgave af gløgg. Den varmer dejligt, er mindre sød og mere krydret end vores egen gløgg. Her er opskriften.
Gå til opskrift
Glühwein
Om Charlotte
charlotte mithril
Charlotte Mithril

Charlotte er fødevare- og ernæringsekspert og har en ph.d. om Ny Nordisk Hverdagsmad fra Institut for Human Ernæring, Københavns Universitet. Charlotte laver smagstest, vidensartikler og opskrifter til Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af stangbønnner.

Stangbønner - sådan koger du de lange bønner perfekt

Billede af sød kartoffelgryde.

Sød kartoffelgryde - lækker gryderet med søde kartofler

Billede af grillede grøntsager.

Grillede grøntsager - sundt tilbehør lavet på grill

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Forsiden lige nu

billede med hel kylling i kyllingeholder
Kylling i kyllingholder med grøntsager→ Se opskriften
billede med sommerlagkage med hindbær og jordbær
Sommerlagkage med flødecreme, hindbær og jordbær→ Se opskriften
Grillet Iberico Presa med hvidløg og rosmarin
Grillet Ibérico Presa med hvidløg og rosmarin→ Se opskriften
Billede af sauce gribiche med grønne asparges.
Sauce gribiche med grønne asparges→ Se opskriften
billede med jordbær trifli opskrift
Jordbær trifli (nem trifli med jordbær og makroner)→ Se opskriften
mad på 30 minutter
Mad på 30 minutter (lækre retter på en halv time)→ Se opskriften
billede med simpel pastaret
Simpel pastaret - nem mad uden gryde og pande→ Se opskriften
billederesultat for æggewraps med laks og kylling
Æggewraps - skøn opskrift med laks eller kylling→ Se opskriften
billede med creme anglaise med jordbær
Creme Anglaise med jordbær (lækker vaniljecreme)→ Se opskriften
billede med grøn kartoffelsalat
Grøn kartoffelsalat med ærter og majs→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required