Lækker alkoholfri gløgg med æblemost og varme krydderier. Æblegløgg er et frisk alternativ til rødvinsgløgg og kan drikkes året rundt.
Denne alkoholfri gløgg er et skønt alternativ til den traditionelle rødvinsgløgg.
Den laves på æblemost tilsat citron og krydderier og har en skøn og frisk smag samtidig med at den varmer dejligt.
Den serveres med mandelsplitter og små friske æblestykker og skaber stor glæde blandt både voksne og børn.
Frisk smag af æbler
Denne alkoholfri gløgg er baseret på en god og ufiltreret æblemost, der har en både sød og syrlig smag. Når vi tilsætter citron, får vi skruet ekstra op for syrligheden, der giver en skøn friskhed til gløggen.
Syrligheden afstemmes med sukker, så vi får en dejlig afbalanceret sød og syrlig drik.
Sammen med vanilje og de traditionelle julekrydderier som kanel, kardemomme og stjerneanis skabes en dejlig krydret smag.
I denne opskrift har jeg også tilsat frisk ingefær, som passer utroligt godt sammen med æble, men bryder du dig ikke om ingefær, kan den sagtens laves uden.
Husk topping
En traditionel rødvinsgløgg serveres typisk med rosiner og mandelsplitter. Er du vild med rosiner kan du også sagtens tilsætte dem til denne æblegløgg.
Her har jeg dog valgt at servere den alkoholfri gløgg med små friske æblestykker og mandelsplitter. De friske æbler giver lidt knas og et saftigt bid til din æblegløgg.
Du kan variere din gløgg-topping, som du har lyst. Rosiner, æbler, mandler, tranebær smager alle skønt. Det vigtigste er, at du sørger for, at der er lidt at tygge i. Det skaber variation i hver enkelt mundfuld og er med til at give fornemmelsen af gløgg.
Æblegløgg med rom
Er der nogen i selskabet, der gerne vil have lidt alkohol i deres æblegløgg, kan det sagtens lade sig gøre. Du behøver altså ikke at lave to slags gløgg.
Kom et lille skud rom i æblegløggen, og du får en fantastisk lækker æblegløgg med dejlig aroma fra rommen og varme fra alkoholen.
Det fungerer også fantastisk som en alternativ romtoddy.
Opskrift på alkoholfri gløgg - æblegløgg
Alkoholfri gløgg – æblegløgg med mandler og æblestykker
Ingredienser
- 1 l æblemost - ufiltreret
- 2 citroner
- 5 spsk sukker
- 2 kanelstænger
- 4 kardemommekapsler
- 2 hele stjerneanis
- 1 vaniljestang
- 1 cm ingefær - frisk
Topping
- 1 æble
- 40-50 g mandelsplitter
Fremgangsmåde
- Skræl ingefær og skær den i tynde skiver. Pres saften fra citronen. Flæk vaniljestangen.
- Kom alle ingredienser i en gryde og varm langsomt op til kogepunktet.
- Så snart det koger, tages gryden af varmen og står og trækker med alle krydderier i 30-60 minutter afhængig af, hvor kraftig krydderismag du ønsker.
- Si æblegløggen, så du får alle krydderier sorteret fra. Opbevar den på køl, indtil den skal bruges.
Severing
- Skær æblet i små stykker, mens du opvarmer gløggen. Smag evt. gløggen til med en smule sukker.
- Server din æblegløgg varm med små æblestykker og mandelsplitter i.
Få tilsendt opskriften på mail
Se hvilken af de traditionelle færdiglavede rødvinsgløgg, der smager bedst i vores smagstest af gløgg:
Smagstest af gløgg – julens bedste gløgg
Se også opskrifter på gløgg her:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: