• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Tilbehør › Agurkesalat - nem og lækker opskrift på syltede agurker

Agurkesalat - nem og lækker opskrift på syltede agurker

Den bedste agurkesalat opskrift er den, som mormor altid lavede den. Helt simpelt og nemt. Her er agurken skåret ud med et bølgeskær, men du kan også bruge en almindelig kniv. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  26. juni 2017 - Udgivet:  26. juni 2017

Del gerne:
166
SHARES
FacebookMessenger166PinterestEmailSMS

Indhold

  1. Opskrift
  2. Agurkesalat
  3. Ingredienser
  4. Fremgangsmåde
  5. Næringsindhold
  6. Video
  7. Trækketid
  8. Valg af agurk
  9. Ekstra tilsætning
  10. Græsk
  11. Typiske spørgsmål
4.6 fra 79 stemmer
Gå til opskrift

Når vi taler om en opskrift på hjemmelavet agurkesalat, så skal det selvfølgelig være den som mormor altid lavede den.

Her er ingen kunstige tilsætningsmidler og dikkedarer, men udelukkende friskskivet agurk, der syltes i vand, eddike, salt og sukker.

Som syltede agurker altid er blevet lavet, og den er jo uundværlig til både hotdog og stegt kylling.

Opskriften er beregnet til fire personer. I min video kan du se fremgangsmåden. God fornøjelse.

Se også disse opskrifter:

  • Tzatziki
  • Agurkerelish
  • Kold agurkesuppe
  • Thaisalat med agurk

Opskrift

Den bedste agurkesalat opskrift er den, som mormor altid lavede den. Helt simpelt og nemt. Her er agurken skåret ud med et bølgeskær, men du kan også bruge en almindelig kniv. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Agurkesalat

Bedømmelse
4.6 fra 79 stemmer

Tryk på stjerner for at bedømme

Arbejdstid: 10 minutter minutter
Samlet tid: 1 time time 10 minutter minutter
Opskrift udviklet af: Holger
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 1 agurk
  • 1 dl vand
  • 1 dl lagereddike - almindelig, den uden farve
  • 4 spsk sukker
  • 1 tsk salt
  • Lidt friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  • Vask agurken, og dup den tør med køkkenrulle et rent viskestykke. Jo bedre agurk, jo bedre agurkesalat.
  • Kom vand i en lille skål sammen med lagereddike, sukker, salt og lidt friskkværnet peber.
  • Rør det godt sammen, så alt sukkeret opløses i vandet. Det skal være helt opløst! Så nemt laves eddikeblandingen til en klassisk agurkesalat.
  • Agurken skæres i tynde skiver, gerne lidt på skrå, og her har jeg anvendt et bølgeskær, men du kan sagtens også bruge en almindelig kniv. Det er også godt at anvende et mandolinjern, for dermed får du mere ensartede skiver. Men det kan du gøre som du vil. Se evt. i videoen hvordan du gør.
  • Læg skiverne i ned i eddikeblandingen, og luk til med et stykke staniol.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
60
% Daglig værdi*
Fedt
 
0.2
g
0
%
Mættet fedt
 
0.01
g
0
%
Flerumættet fedt
 
0.003
g
Enkelumættet fedt
 
0.003
g
Natrium
 
100
mg
4
%
Kalium
 
103
mg
3
%
Kulhydrater
 
14
g
5
%
Kostfibre
 
1
g
4
%
Sukker
 
13
g
14
%
Protein
 
0.4
g
1
%
Vitamin A
 
54
IU
1
%
Vitamin C
 
2
mg
2
%
Calcium
 
13
mg
1
%
Jern
 
0.2
mg
1
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Video

Kom med din mening

Trækketid

Nu skal den hjemmelavede agurkesalat trække en times tid - eller længere, og så er den klar til servering.

Det er da ret nemt at lave agurkesalaten som mormor altid gjorde det. Serveres selvfølgelig til ovnstegt kylling, grydestegt kylling, på ristet hotdog og mange andre retter.

Valg af agurk

Den hjemmelavede agurkesalat opskrift er selvfølgelig helt fantastisk med nye, danske agurker, men den er såmænd også vældig fin med udenlandske agurker uden for sæsonen.

Så hold dig endelig ikke tilbage. Agurken stammer i øvrigt fra det nordøstlige Indien.

Ekstra tilsætning

Agurkesalaten er god som den er, men du kan tilsætte forskellige ingredienser for, at peppe opskriften op.

Du kan blandt andet tilsætte lidt peberrod, nelliker eller persille som smagsgivere.

Eller prøv at komme et par laurbærblade ved.

Græsk

Agurkesalaten laves i en del forskellige udgaver verden over, og en af de mest kendte er nok den græske tzatziki.

Her skæres agurk i skiver, som derefter vendes i en drænet yoghurt.

Typiske spørgsmål

Hvad er agurkesalat?

Agurkesalaten laves af tynde skiver agurker, der kommes i en sur/sød blanding af eddike, vand og sukker.

Hvor længe skal agurkesalaten trække?

Jeg plejer at lade den trække mindst en time, og gerne længere. Lav den gerne dagen før du skal bruge den.

Hvad er græsk agurkesalat?

Grækerne skærer agurken i skiver, hvorefter skiverne vendes i en drænet yoghurt. Den har du sikkert fået på de græske øer under din ferie der.

Hvor mange kalorier er der i agurkesalat?

I 100 gram agurkesalat er der omkring 60 kalorier.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Grethe Kirsten Svenningsen

    august 10, 2024 at 10:18 am

    rigtig god

    Svar
  2. Inger

    april 13, 2024 at 10:03 am

    Hvorfor bruges der hvid sukker i agurkesalaten, når der findes rørsukker?

    Svar
  3. Birte Bune Smith

    januar 16, 2024 at 11:15 am

    Jeg tror ikke helt på den måde at opløse sukkeret på. Der må da ligge en masse uopløseligt i bunden af skålen.Det er meget nemmere at koge sukker og vand først, så opløses det. . Men sukkervandet skal naturligvis være helt koldt, før det bruges.

    Svar
  4. Ole

    november 11, 2023 at 11:43 am

    Det er også værd at nævne, at med de nye metoder, hvor mange ikke giver lagen et opkog, og ikke klemmer vandet ud af Agurkerne og lader dem trække med Salt, gør en lille forskel fra den gamle originale metode!

    Når man ikke Salter og klemmer Agurkerne, så bliver de slatne efter et stykke tid, hvorimod hvis man Salter og klemmer dem først, så forbliver de sprøde 🙂

    Svar
  5. Mette

    juli 10, 2023 at 3:54 pm

    Jeg salter agurkeskiver først, udvander dem og knuger vandet yd af dem, så bliver de helt sprøde

    Svar
  6. Viggo2

    december 18, 2022 at 4:57 pm

    eddike-vand-sukker 1-1-1, ud over agurk i skiver (behøver ikke udvandes) tilsættes (alt efter temperament) løg i skiver, fint hakket hvidløg, chili flakes, hele peberkorn og sennepsfrø. Det giver en fantastisk smag i denne herlige agurkesalat.

    Svar
  7. Jette Schultz

    oktober 22, 2022 at 11:40 am

    I opskriften står der. 4spiseskeer sukker i opskrift bruges teske😊hvad er rigtigt❓Hilsen Jette

    Svar
  8. Jane Jensen

    juni 14, 2022 at 9:05 pm

    Både min mormor og min mor - og nu mig! - ‘udvandede’ agurken først ved st drysse skiverne med salt og lade dem trække i 20-30 min., før de skylles og lægges i sukker/eddikelagen.

    Svar
  9. per

    august 01, 2021 at 10:10 am

    så nemt og så er den god i smagen

    Svar
  10. Mariane

    marts 15, 2021 at 4:40 pm

    En hurtigere måde: skiv agurken, tilsæt 1 tsk salt + 3 sps sukker rør godt rundt, lad det stå til salt og sukker er opløst, ca. 10 Min tilsæt eddike så agurkerne er dækket indklusiv væden, kom lidt kold vand ved til smagen er passende, sur/sød. Den er altid vellykket, og hurtig lavet.

    Svar
  11. Karla

    marts 15, 2021 at 4:40 pm

    Og har man ( som mig ) en gammeldags ostehøvl er det lynhurtigt at skive agurken

    Svar
  12. Jette

    marts 15, 2021 at 4:40 pm

    Hmm, jeg bruger halvt vand og halvt citronsaft lidt sukker og kommer det på køl, det smager så godt. Ingen salt og eddike 🙈🙈

    Svar
« Ældre kommentarer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med kager der kan bages dagen før.

Kollegakage: Nemme kager du kan bage dagen før

Billede med stegt hornfisk.

Stegt hornfisk i ovn, på pande eller grill

Uge21-bedstevinkøbMV

Ugens vine, uge 21: 20 vinkøb til en fest på budget

bilelde med dansk mad krebinetter

Dansk mad: Opskrifter på mad fra det danske køkken

Billede til rødtunge med svampestuvning.

Rødtunge med svampestuvning og ristede kartofler

Ugens madplan uge 21

Ugens madplan uge 21 med skøn aftensmad til hele ugen

Forsiden lige nu

hurtig aftensmad
Hurtig aftensmad - prøv disse 10 hurtige retter→ Se opskriften
sommerfuglepasta med hakket kylling og tomater
Sommerfuglepasta med hakket kylling og tomater→ Se opskriften
billede til ærtesalat med spidskål
Nem og sund ærtesalat med spidskål og agurk→ Se opskriften
Den lækre sommerkage laves på en bund af vandbakkelser, og derefter pyntes med jordbærmarmelade, flødeskum, friske jordbær og chokolade. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Sommerkage (nem opskrift med jordbær og flødeskum)→ Se opskriften
billederesultat for skyrboller proteinboller
Skyrboller - opskrift på nemme og glutenfrie proteinboller med skyr→ Se opskriften
grøn aftensmad
Grøn aftensmad - opskrifter på udvalgte grønne retter→ Se opskriften
billede til kyllingelår med kikærter og aubergine i tomat
Kyllingelår med kikærter og aubergine i tomat - nem opskrift→ Se opskriften
Jordbærmad på grovbolle
Jordbærmad - smagen af dansk sol og sommer→ Se opskriften
stegt spinat
Stegt spinat→ Se opskriften
billede med fransk bondebrød
Fransk bondebrød→ Se opskriften
Billede med kyllingegyros.
Nem kyllingegyros med bulgur og spidskål→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
Som medlem slipper du for reklamer, og du kan gemme og printe opskrifter. Så vær med nu i Danmarks store fællesskab om mad. På forhånd tak.
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required