Når vi taler om en opskrift på hjemmelavet agurkesalat, så skal det selvfølgelig være den som mormor altid lavede den.
Her er ingen kunstige tilsætningsmidler og dikkedarer, men udelukkende friskskivet agurk, der syltes i vand, eddike, salt og sukker.
Som syltede agurker altid er blevet lavet, og den er jo uundværlig til både hotdog og stegt kylling.
Opskriften er beregnet til fire personer. I min video kan du se fremgangsmåden. God fornøjelse.
Se også disse opskrifter:
Opskrift
Agurkesalat
Ingredienser
- 1 agurk
- 1 dl vand
- 1 dl lagereddike - almindelig, den uden farve
- 4 spsk sukker
- 1 tsk salt
- Lidt friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Vask agurken, og dup den tør med køkkenrulle et rent viskestykke. Jo bedre agurk, jo bedre agurkesalat.
- Kom vand i en lille skål sammen med lagereddike, sukker, salt og lidt friskkværnet peber.
- Rør det godt sammen, så alt sukkeret opløses i vandet. Det skal være helt opløst! Så nemt laves eddikeblandingen til en klassisk agurkesalat.
- Agurken skæres i tynde skiver, gerne lidt på skrå, og her har jeg anvendt et bølgeskær, men du kan sagtens også bruge en almindelig kniv. Det er også godt at anvende et mandolinjern, for dermed får du mere ensartede skiver. Men det kan du gøre som du vil. Se evt. i videoen hvordan du gør.
- Læg skiverne i ned i eddikeblandingen, og luk til med et stykke staniol.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Video
Trækketid
Nu skal den hjemmelavede agurkesalat trække en times tid - eller længere, og så er den klar til servering.
Det er da ret nemt at lave agurkesalaten som mormor altid gjorde det. Serveres selvfølgelig til ovnstegt kylling, grydestegt kylling, på ristet hotdog og mange andre retter.
Valg af agurk
Den hjemmelavede agurkesalat opskrift er selvfølgelig helt fantastisk med nye, danske agurker, men den er såmænd også vældig fin med udenlandske agurker uden for sæsonen.
Så hold dig endelig ikke tilbage. Agurken stammer i øvrigt fra det nordøstlige Indien.
Ekstra tilsætning
Agurkesalaten er god som den er, men du kan tilsætte forskellige ingredienser for, at peppe opskriften op.
Du kan blandt andet tilsætte lidt peberrod, nelliker eller persille som smagsgivere.
Eller prøv at komme et par laurbærblade ved.
Græsk
Agurkesalaten laves i en del forskellige udgaver verden over, og en af de mest kendte er nok den græske tzatziki.
Her skæres agurk i skiver, som derefter vendes i en drænet yoghurt.
Typiske spørgsmål
Agurkesalaten laves af tynde skiver agurker, der kommes i en sur/sød blanding af eddike, vand og sukker.
Jeg plejer at lade den trække mindst en time, og gerne længere. Lav den gerne dagen før du skal bruge den.
Grækerne skærer agurken i skiver, hvorefter skiverne vendes i en drænet yoghurt. Den har du sikkert fået på de græske øer under din ferie der.
I 100 gram agurkesalat er der omkring 60 kalorier.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Grethe Kirsten Svenningsen
rigtig god
Inger
Hvorfor bruges der hvid sukker i agurkesalaten, når der findes rørsukker?
Birte Bune Smith
Jeg tror ikke helt på den måde at opløse sukkeret på. Der må da ligge en masse uopløseligt i bunden af skålen.Det er meget nemmere at koge sukker og vand først, så opløses det. . Men sukkervandet skal naturligvis være helt koldt, før det bruges.
Ole
Det er også værd at nævne, at med de nye metoder, hvor mange ikke giver lagen et opkog, og ikke klemmer vandet ud af Agurkerne og lader dem trække med Salt, gør en lille forskel fra den gamle originale metode!
Når man ikke Salter og klemmer Agurkerne, så bliver de slatne efter et stykke tid, hvorimod hvis man Salter og klemmer dem først, så forbliver de sprøde 🙂
Mette
Jeg salter agurkeskiver først, udvander dem og knuger vandet yd af dem, så bliver de helt sprøde
Viggo2
eddike-vand-sukker 1-1-1, ud over agurk i skiver (behøver ikke udvandes) tilsættes (alt efter temperament) løg i skiver, fint hakket hvidløg, chili flakes, hele peberkorn og sennepsfrø. Det giver en fantastisk smag i denne herlige agurkesalat.
Jette Schultz
I opskriften står der. 4spiseskeer sukker i opskrift bruges teske😊hvad er rigtigt❓Hilsen Jette
Jane Jensen
Både min mormor og min mor - og nu mig! - ‘udvandede’ agurken først ved st drysse skiverne med salt og lade dem trække i 20-30 min., før de skylles og lægges i sukker/eddikelagen.
per
så nemt og så er den god i smagen
Mariane
En hurtigere måde: skiv agurken, tilsæt 1 tsk salt + 3 sps sukker rør godt rundt, lad det stå til salt og sukker er opløst, ca. 10 Min tilsæt eddike så agurkerne er dækket indklusiv væden, kom lidt kold vand ved til smagen er passende, sur/sød. Den er altid vellykket, og hurtig lavet.
Karla
Og har man ( som mig ) en gammeldags ostehøvl er det lynhurtigt at skive agurken
Jette
Hmm, jeg bruger halvt vand og halvt citronsaft lidt sukker og kommer det på køl, det smager så godt. Ingen salt og eddike 🙈🙈