• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Æggeretter › Æggewraps - skøn opskrift med laks eller kylling

Æggewraps - skøn opskrift med laks eller kylling

billederesultat for æggewraps med laks og kylling
4.8 fra 32 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
271
SHARES
FacebookMessenger271PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  8. september 2023 - Udgivet:  8. september 2023

Indhold

  1. Her får du opskriften på verdens bedste æggewraps. Så både hvordan de laves med kylling, spidskål og asparges, eller laks, avocado og spinat. Super nemt!
  2. Opskrift på æggewraps
  3. Æggewraps - skøn opskrift med laks eller kylling
  4. Tips
  5. Æggewraps med spicy svinekød
  6. Vegetar æggewraps
  7. Wraps med bagte kikærter

Her får du opskriften på verdens bedste æggewraps. Så både hvordan de laves med kylling, spidskål og asparges, eller laks, avocado og spinat. Super nemt!

Æggewraps er en af mine favoritter, når vi taler om nem og sund aftensmad. Eller hovedret.

Her har jeg lavet grunddejen med fuldkornsmel, og det giver altså både god konsistens og fylde, men også mere mæthed. Uden at wrapsene bliver for tunge.

Har du ikke fuldkornsmel, kan du også lave dem med almindeligt hvedemel.

Opskriften giver cirka 7-8 wraps med æg, afhængig af hvor store du bager dem.

Og dem har jeg lavet med to forskelige slags fyld, så der er lidt variation på bordet.

Halvdelen er med kylling, asparges og spidskål, og her kan du med fordel lige knuge spidskålen lidt i hånden inden kålen lægges i wrappen.

Den anden halvdel er med røget laks, der rulles sammen med frisk spinat og avocado, som dryppes med lidt citron. En perfekt kombination.

Se også mine populære opskrifter på:

Nemme wraps med kylling og spidskål

Nem æggepandekage med forskellig slags fyld

Tortilla wraps med kylling, avocado, bacon og mango

Big Mac roulade - sund burgerroulade

Opskrift på æggewraps

Opskriften er beregnet som hovedret til fire personer. Men har du en wrap eller to tilovers, ja så er den fantastisk god til madpakken.

billederesultat for æggewraps med laks og kylling
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Æggewraps - skøn opskrift med laks eller kylling

4.75 fra 32 stemmer
Her får du opskriften på verdens bedste æggewraps. Så både hvordan de laves med kylling, spidskål og asparges, eller laks, avocado og spinat. Super nemt!
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 30 minutter min
Samlet tid 40 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 482
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

Grunddej
  • 10 æg
  • 4 spsk fuldkornsmel
  • 2 dl mælk
  • salt og friskkværnet peber
Fyld
  • 2 kyllingebryst
  • 1 lille spidskål
  • 8 grønne asparges
  • 100 g røget laks
  • 100 g spinat - frisk
  • 1 avocado
  • 1 citron

Fremgangsmåde
 

  1. Slå æggene ud i en skål, og pisk dem sammen med fuldkornsmel, mælk, salt og lidt friskkværnet peber. Det er en nem og god grunddej til æggewraps.
  2. Klargør fyldet. Kyllingebryst krydres med salt, peber og eventuelt lidt paprika, og steges fem minutter på hver side, så det er gennemstegt.
  3. Spidskål snittes helt fint, grønne asparges ristes på panden i lidt olie i 1-2 minutter og skæres derefter i mindre stykker, mens spinaten skylles grundigt og slynges tør. Eller køb en allerede skyllet spinat.
  4. Avocado skrælles og skæres i tynde skiver. Se her hvordan du nemmest skræller en avocado.
  5. Så laver du æggewraps. Varm en pande op ved en middel varme eller lidt mere - jeg plejer at bage dem ved 6 på en skala fra 1-9.
  6. Kom en god sjat olie på, og derefter dej så det netop dækker panden. Æggewrapsene må ikke blive for tykke, og jeg plejer at kunne lave cirka ca. 8 wraps af denne portion.
  7. Bag dem 1-2 minutter på hver side, og læg dem derefter på et skærebræt, hvor du så kan samle dem efterhånden, mens du bager næste wrap.
  8. Kom fyldet i, og du kan lave to udgaver med denne opskrift.
  9. I den ene fordeles lidt asparges, spinat og kyllingebryst i tynde skiver. Rul derefter din æggewrap sammen og del den i to lige store stykker på midten. Eventuelt ved at skære lidt skråt, så hver wrap får et flot snit. Lav halvdelen med kylling på den måde.
  10. Den anden halvdel af disse æggewraps laves med friske spinatblade, der toppes med stykker af røget laks og skiver af avocado på toppen. Dryp også med lidt frisk citronsaft, rul sammen og del på midten.
    billede med æggewraps

Næringsindhold

Kalorier: 482kcalKulhydrater: 30gProtein: 42gFedt: 23gMættet fedt: 6gFlerumættet fedt: 4gEnkelumættet fedt: 10gTransfedt: 0.1gKolesterol: 469mgNatrium: 1105mgKalium: 1600mgKostfibre: 11gSukker: 5gVitamin A: 3671IUVitamin C: 124mgCalcium: 287mgJern: 6mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

De færdige æggewraps anrettes på et stort fad, og så kan alle bare tage for sig af retterne.

De skønne wraps med æg er et hit hos både børn og voksne, og de er især en god måde at få flere grøntsager i ungerne på.

Æggewraps med spicy svinekød

En anden mulighed er at lave de skønne wraps med spicy svinekød.

Her svitses 400 gram hakket svinekød af på panden i lidt olie sammen med en teskefuld salt, en teskefuld paprika, lidt spidskommen, en teskefuld oregano og friskkværnet peber.

Svits indtil kødet er gennemstegt, og anret i wraps med snittes spidskål, små tern agurk og fintsnittet forårsløg.

Vil du have dressing til dine wraps med æg og spicy svinekød, kan du røre midt mayonnaise op med en smule chili, og komme lidt af det ved inden du ruller sammen.

Jeg synes dog æggerullerne fungerer fint uden dressing.

Vegetar æggewraps

Du kan også sagtens lave wraps helt uden kød, altså som en vegetar udgave,

Her kan du eventuelt snitte rød peberfrugt, agurk og forårsløg, og bruge det som fyld sammen med friske spinatblade. Eller med lidt spidskål i.

De smager også godt, og så er det som sagt vegetar æggewraps.

Wraps med bagte kikærter

Endelig vil jeg da gerne give dig en mulighed mere, hvor fyldet er bagte kikærter. Altså endnu en vegetar udgave.

Her krydres og bages kikærter, hvorefter kikærterne rulles sammen med tynde skiver agurk, halverede små tomater og friske spinatblade. Søg opskriften på de bagte kikærter frem i søgefeltet øverst på siden.

Lidt finthakket persille passer også godt til, og æggewraps med kikærter er altså også meget mættende.

Denne opskrift er et godt eksempel på nem aftensmad på Madens Verden.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Anne

    februar 02, 2024 at 6:59 pm

    Vi fik dem med ost og skinke og så bare som en halvmåne (klappede pandekagen sammen en gang) og så lige i ovnen til det smeltede .. de etape kan noget helt særlig

    Svar
  2. Helene Rye

    april 11, 2021 at 4:09 pm

    Meget spændt. Hvor løst eller stærk er wrappen? Hvad angår fyldet sætter kun køleskabet grænser... når man som jeg ikke planlægger særligt ofte. God mad handler 'set' med min gane kun om en vidvinkelhorisont - og gode håndværkere i kulissen. Som her 🙂 Tak for info til Nattevagten - man KAN sgu ikke være bekendt at varme ting i mikroen, når ens patient er på sonde...

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Billede af hvid aspargessalat med tomater.

Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing

Billede af sønderjysk stang.

Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)

Forsiden lige nu

billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften
Super sprøde ciabattabrød, der er klassiske madbrød fra Italien. Brødene bliver luftige og med store huller, som mange godtt kan lide ciabattabrødene. Opskirften giver disse tre lækre brød. Foto: Madensverden.dk.
Ciabattabrød med store huller - italiensk ciabatta uden æltning→ Se opskriften
billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé→ Se opskriften
billederesultat for fyldt spidskål med oksekød i ovn
Fyldt spidskål med oksekød→ Se opskriften
stor bradepandekage med jordbær
Stor bradepandekage med jordbær - opskrift til mange→ Se opskriften
Billede af hvid aspargessalat med tomater.
Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required