Her får du opskriften på verdens bedste æggewraps. Så både hvordan de laves med kylling, spidskål og asparges, eller laks, avocado og spinat. Super nemt!
Æggewraps er en af mine favoritter, når vi taler om nem og sund aftensmad. Eller hovedret.
Her har jeg lavet grunddejen med fuldkornsmel, og det giver altså både god konsistens og fylde, men også mere mæthed. Uden at wrapsene bliver for tunge.
Har du ikke fuldkornsmel, kan du også lave dem med almindeligt hvedemel.
Opskriften giver cirka 7-8 wraps med æg, afhængig af hvor store du bager dem.
Og dem har jeg lavet med to forskelige slags fyld, så der er lidt variation på bordet.
Halvdelen er med kylling, asparges og spidskål, og her kan du med fordel lige knuge spidskålen lidt i hånden inden kålen lægges i wrappen.
Den anden halvdel er med røget laks, der rulles sammen med frisk spinat og avocado, som dryppes med lidt citron. En perfekt kombination.
Se også mine populære opskrifter på:
Nemme wraps med kylling og spidskål
Nem æggepandekage med forskellig slags fyld
Tortilla wraps med kylling, avocado, bacon og mango
Big Mac roulade - sund burgerroulade
Opskrift på æggewraps
Opskriften er beregnet som hovedret til fire personer. Men har du en wrap eller to tilovers, ja så er den fantastisk god til madpakken.
Æggewraps - skøn opskrift med laks eller kylling
Ingredienser
Grunddej
- 10 æg
- 4 spsk fuldkornsmel
- 2 dl mælk
- salt og friskkværnet peber
Fyld
- 2 kyllingebryst
- 1 lille spidskål
- 8 grønne asparges
- 100 g røget laks
- 100 g spinat - frisk
- 1 avocado
- 1 citron
Fremgangsmåde
- Slå æggene ud i en skål, og pisk dem sammen med fuldkornsmel, mælk, salt og lidt friskkværnet peber. Det er en nem og god grunddej til æggewraps.
- Klargør fyldet. Kyllingebryst krydres med salt, peber og eventuelt lidt paprika, og steges fem minutter på hver side, så det er gennemstegt.
- Spidskål snittes helt fint, grønne asparges ristes på panden i lidt olie i 1-2 minutter og skæres derefter i mindre stykker, mens spinaten skylles grundigt og slynges tør. Eller køb en allerede skyllet spinat.
- Avocado skrælles og skæres i tynde skiver. Se her hvordan du nemmest skræller en avocado.
- Så laver du æggewraps. Varm en pande op ved en middel varme eller lidt mere - jeg plejer at bage dem ved 6 på en skala fra 1-9.
- Kom en god sjat olie på, og derefter dej så det netop dækker panden. Æggewrapsene må ikke blive for tykke, og jeg plejer at kunne lave cirka ca. 8 wraps af denne portion.
- Bag dem 1-2 minutter på hver side, og læg dem derefter på et skærebræt, hvor du så kan samle dem efterhånden, mens du bager næste wrap.
- Kom fyldet i, og du kan lave to udgaver med denne opskrift.
- I den ene fordeles lidt asparges, spinat og kyllingebryst i tynde skiver. Rul derefter din æggewrap sammen og del den i to lige store stykker på midten. Eventuelt ved at skære lidt skråt, så hver wrap får et flot snit. Lav halvdelen med kylling på den måde.
- Den anden halvdel af disse æggewraps laves med friske spinatblade, der toppes med stykker af røget laks og skiver af avocado på toppen. Dryp også med lidt frisk citronsaft, rul sammen og del på midten.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
De færdige æggewraps anrettes på et stort fad, og så kan alle bare tage for sig af retterne.
De skønne wraps med æg er et hit hos både børn og voksne, og de er især en god måde at få flere grøntsager i ungerne på.
Æggewraps med spicy svinekød
En anden mulighed er at lave de skønne wraps med spicy svinekød.
Her svitses 400 gram hakket svinekød af på panden i lidt olie sammen med en teskefuld salt, en teskefuld paprika, lidt spidskommen, en teskefuld oregano og friskkværnet peber.
Svits indtil kødet er gennemstegt, og anret i wraps med snittes spidskål, små tern agurk og fintsnittet forårsløg.
Vil du have dressing til dine wraps med æg og spicy svinekød, kan du røre midt mayonnaise op med en smule chili, og komme lidt af det ved inden du ruller sammen.
Jeg synes dog æggerullerne fungerer fint uden dressing.
Vegetar æggewraps
Du kan også sagtens lave wraps helt uden kød, altså som en vegetar udgave,
Her kan du eventuelt snitte rød peberfrugt, agurk og forårsløg, og bruge det som fyld sammen med friske spinatblade. Eller med lidt spidskål i.
De smager også godt, og så er det som sagt vegetar æggewraps.
Wraps med bagte kikærter
Endelig vil jeg da gerne give dig en mulighed mere, hvor fyldet er bagte kikærter. Altså endnu en vegetar udgave.
Her krydres og bages kikærter, hvorefter kikærterne rulles sammen med tynde skiver agurk, halverede små tomater og friske spinatblade. Søg opskriften på de bagte kikærter frem i søgefeltet øverst på siden.
Lidt finthakket persille passer også godt til, og æggewraps med kikærter er altså også meget mættende.
Denne opskrift er et godt eksempel på nem aftensmad på Madens Verden.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Anne
Vi fik dem med ost og skinke og så bare som en halvmåne (klappede pandekagen sammen en gang) og så lige i ovnen til det smeltede .. de etape kan noget helt særlig
Helene Rye
Meget spændt. Hvor løst eller stærk er wrappen? Hvad angår fyldet sætter kun køleskabet grænser... når man som jeg ikke planlægger særligt ofte. God mad handler 'set' med min gane kun om en vidvinkelhorisont - og gode håndværkere i kulissen. Som her 🙂 Tak for info til Nattevagten - man KAN sgu ikke være bekendt at varme ting i mikroen, når ens patient er på sonde...