Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Æggeretter › Æggekage med kartofler

Æggekage med kartofler og kylling i tern

billede med æggekage med kartofler
4.7 fra 41 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
360
SHARES
FacebookMessenger360PinterestEmailSMS

Æggekage med kartofler

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.7 fra 41 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 20 minutter min
Tilb. tid: 20 minutter min
Samlet tid: 40 minutter min
En nem og hurtig opskrift på æggekage med kartofler og kylling, hvor du får en luftig æggekage med fyld. Spises til frokost eller aftensmad.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 500 g kartofler små kartofler, gerne nye men andre kan også anvendes
  • 200 g kyllingebryst i små tern
  • 250 g mælk
  • 3 tsk Maizena udrøres i lidt af mælken
  • 8 æg
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 håndfuld purløg snittet

Fremgangsmåde

  1. Skrub kartoflerne og kom dem i en gryde. Hæld vand ved så det netop dækker og tilsæt også salt.
  2. Kog kartoflerne næsten møre, hvilket tager ca. 10-12 minutter. Overhæld med koldt vand.
  3. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  4. Kom lidt af mælken i en skål, og pisk tre teskefulde Maizena i. Pisk derefter resten af mælken i.
  5. Slå æggene ud og pisk dem ind i mælken sammen med lidt salt og friskkværnet peber.
  6. Er det små kartofler, skal du dele dem i halve, men har du større kartofler, skal de skæres ud i mindre stykker.
  7. Varm en stegepande op (stegepanden skal kunne tåle at gå i ovnen). Kom en god klat smør på og ved en god varme sauteres kartoflerne sammen med kyllingetern. Ca. et par minutter.
  8. Hæld æggemassen over.
  9. Stil panden forsigtigt ind i den forvarmede ovn, og bag din æggekage med kartofler i ca. 20 minutter.
  10. Tag den færdigbagte æggekage ud og pynt med klippet purløg.

Næringsindhold

Kalorier330kcalKulhydrater28gProtein27gFedt12gMættet fedt4gFlerumættet fedt2gEnkelumættet fedt4gTransfedt0.04gKolesterol367mgNatrium796mgKalium939mgKostfibre3gSukker4gVitamin A638IUVitamin C26mgCalcium150mgJern3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på æggekage med kartofler

Nok Danmarks bedste æggekage med kartofler, og så er den utrolig nem at lave.

Denne æggekage kan laves med nye, danske kartofler når de er i sæson, og ellers bruger du bare de kartofler, som du har.

Er det store kartofler, skal de skæres i mere mundrette stykker, mens små kartofler blot halveres.

Generelt er kartoffelæggekagen nem at have med at gøre, da du heller ikke skal bruge så mange ingredienser til den.

Se også mine opskrifter på:

  • Gammeldags æggekage
  • Æggekage i ovn
  • Frittata - italiensk æggekage
  • Tortilla - spansk æggekage

Opskriften er beregnet til fire personer.

Tips

Æggekage med kartofler serveres sammen med et stykke rugbrød.

Den er god til frokost, men jeg bruger den også ofte til aftensmad. Og æggekagen er nem at lave.

Kyllingetern kan sagtens udskiftes med bacon i tern, hvis du mere er til det.

Denne opskrift er et godt eksempel på nem aftensmad på Madens Verden.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • billede med broccoligratin
    Broccoligratin (nem gratin med broccoli og gulerødder)
  • Billederesultat for æg med spinat
    Ovnbagte æg med spinat i små forme
  • Billede med brunchæg i ovn
    Brunchæg i ovn - ovnbagt æg i skål eller form
  • En lækker og åben omelet, der laves med blandt andet rød peberfrugt og bacon. Omeletten er ret hurtig at lave, og den er god til både morgenmad og frokost. Foto: Madensverden.dk.
    Åben omelet med peberfrugt og bacon

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required