Her får du min opskrift på æggekage med grøntsager i ovn. Den nemme udgave, hvor æggekagen samles i en pande, og steges færdig i ovnen.
Æggekage med grøntsager er en virkelig lækker ret, der nemt laves i ovn.
Æggekagen samles i en pande, hvor grøntsagerne først er blevet sauteret af. Derefter skal den sunde æggekage blot have 20 minutter i ovnen, og så er den klar til servering.
Det er som sagt en æggekage med masser af grøntsager, og så laves den helt uden kød. Altså en lækker vegetarret.
Du kan også putte andre grøntsager i, og her kan jeg foreslå eks. porrer og kartofler, så det er også en dejlig mulighed for at få ryddet lidt op i køleskabet.
Opskrift på æggekage med grøntsager
Æggekage med grøntsager i ovn
Ingredienser
- 1 lille broccoli - i små stykker
- 1 rød peberfrugt - i små tern
- 0,5 lille squash - i små tern
- 50 g babyspinat
- 1 potte purløg
Æggemasse
- 2,5 dl mælk
- 3 tsk majsstivelse
- 1 tsk paprika - kan udelades
- 8 æg
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Tænd din ovn på 200 grader varmluft - eller 220 grader almindelig over- og undervarme.
- Broccoli snittes i små stykker/buketter, og steges let på en pande tilsat lidt smør eller olie. Cirka 2-3 minutter.
- Derefter kommes peberfrugt i tern ved sammen med squash i tern, og det svitses et minuts mere.
- Kom så babyspinat på panden, og lad spinaten falde sammen. Krydr grøntsagerne med lidt salt og friskkværnet peber.
- Kom lidt af mælken i en skål sammen med majsstivelse, og pisk det sammen. Pisk så paprika og resten mælken i.
- Til sidst piskes æggene i, og æggemassen krydres med salt og peber.
- Hæld æggemassen over grøntsagerne.
- Purløg klippes fint og drysses over æggekagen.
- Stil så din pande med æggekage med grøntsager ind i ovnen, hvor den skal have ca. 20 minutter.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Æggekage med grøntsager serveres straks - gerne med et godt stykke brød til.
Æggekagen er både god som en fyldig frokostret, men bestemt som aftensmad.
Se også disse opskrifter:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
SENKA
5.
Anne-Marie Hermansen
Det at komme majsstivelse i æggemassen, har gjort denne opskrift til en af mine yndlingsretter. Jeg har prøvet både bagepulver og natron der ikke har gjort noget godt.
Kjeld Resen
Udmærket
Jan Skov Jensen
Fin fremvisning