• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Shop
  • PLUS
Du er her: Forside › Snacks og søde sager › Æblesmør til dit morgenbrød og meget andet

Æblesmør til dit morgenbrød og meget andet

Æblesmør
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
12
SHARES
FacebookMessenger12PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 25. juni 2023 - Udgivet: 27. september 2021

Æblesmør er egentlig ikke smør, men en karamelliseret æblemos med en skøn, aromatisk smag. Kan bruges på brødet og som tilbehør til retter.

Æblesmør er endnu en mulighed for at få brugt nogle af de mange æbler, som modnes om efteråret.

Det er naturens svar på Nutella, da vi kan bruge det som smørepålæg på rundstykker, rugbrød og franskbrød.

Udover det er det et lækkert supplement til for eksempel vildtretter og andre måltider med kød.

Smør er det ikke, men jeg gætter på, at det har fået sit navn, fordi vi kan smøre det på brød.

Se også disse opskrifter:

  • Æblemos med vanilje og flødeskum
  • Kandiseret æble som i Tivoli
  • Sådan laver du nemt karamelliseret spidskål

Opskrift på hjemmelavet æblesmør

Æblesmør
Karen SenecaKaren Seneca

Æblesmør

5 fra 1 stemme
Æblesmør er egentlig ikke smør, men en karamelliseret æblemos med en skøn, aromatisk smag. Kan bruges på brødet og som tilbehør til retter.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 2 timer t
Samlet tid 2 timer t 10 minutter min
Antal: 0.5 liter
Ret: Syltning, Tilbehør
Køkken: Engelsk
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 10 æbler - store tern
  • 4 dadler - udstenede
  • 2 tsk kanel
  • 3 spsk sukker
  • 1 tsk ingefær - revet
  • 1,5 dl vand
  • 1,5 spsk citronsaft

Fremgangsmåde
 

  1. Skræl halvdelen af æblerne, fjern kernehus og stilk fra både uskrællede og skrællede æbler. Skær dem i store tern.
  2. Udsten dadlerne og del dem på langs. Pres citronen, så du har en til halvanden spiseskefuld saft og riv ingefær.
  3. Kom æbler, dadler, kanel, vand citronsaft og ingefær i en gryde. Bring det i kog.
  4. Skru ned og lad æblerne simre i 25 minutter - eller til både æbler og dadler er bløde og smattede.
  5. Hæld det hele i en si over en skål og mos frugterne igennem sien. På den måde kommer du af med rester af skrællen og andre ujævnheder. Du kan også blende det hele.
  6. Hæld æblemosen tilbage i gryden, tilsæt sukker og lad det simre i halvanden time. Hvert kvarter skal du lige røre det igennem, så det ikke brænder fast i gryden.
  7. Når massen har fået en mørk karamelfarve og sætter sig lidt fast på grydens bund, er æblesmørret færdigt. Det vil ca. være reduceret ned til mellem det halve og en tredjedel på det tidspunkt.
  8. Tip: Du kan allerede smage til efter en halv time: Er den for syrlig eller for sød efter din smag? Så tilsæt henholdsvis citron eller sukker.
  9. Tag to patentglas a ca. 2,5 dl. og skol dem grundigt. Hæld æblesmørret op i glassene og opbevar det på køl.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Jeg bruger dadler til at søde æblesmørret med, fordi jeg gerne vil undgå for meget sukker.

Du kan erstatte dadlerne med sukker. Her skal du bruge ca. 1,5 dl. i alt. Brug gerne både hvidt sukker og rørsukker.

Dette er en gammelkendt engelsk opskrift. Englænderne laver også den bedste citronsmør. Få opskriften her: Lemon curd - den dejligste citroncreme.

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Bagte rabarber
    Bagte rabarber (opskrift på rabarber bagt i ovn)
  • billede med hjemmelavede mælkesnitter
    Hjemmelavede mælkesnitter - sådan laver du dem nemt
  • marcipan med nutella og hvid chokolade
    Marcipan med nutella og hvid chokolade
  • Marengsspøgelser til Halloween
    Marengsspøgelser direkte til Halloween

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine, uge 36, 2025

Ugens vine, uge 36, 2025: Fra Rioja Reserva til hvid og rosé fra Røsnæs

Billede af selleristeaks af hele skiver knoldselleri.

Selleristeaks (lavet af hele skiver paneret knoldselleri)

Billede af frisk kartoffelsalat med spinat.

Frisk kartoffelsalat med spinat

Madplan uge 36

Ugens madplan uge 36 med velsmagende aftensmad til alle ugedage

Billede af asiatisk nakkefilet.

Asiatisk nakkefilet (med nudler, broccoli og peberfrugt)

Billede af cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller.

Cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller

Forsiden lige nu

Billede af selleristeaks af hele skiver knoldselleri.
Selleristeaks (lavet af hele skiver paneret knoldselleri)→ Se opskriften
provencalsk pastaret
Provencalsk pastaret uden kød→ Se opskriften
billederesultat for blomkålstærte
Blomkålstærte→ Se opskriften
vegetarisk wok med grøntsager og kokosmælk
Vegetarisk wok - nem grøntsagswok med kokosmælk→ Se opskriften
billederesultat for mini grovflutes
Mini grovflutes - opskrift på nemme kuvertbrød→ Se opskriften
broget hverdagsgryde
Broget hverdagsgryde (nem og klassisk gryderet)→ Se opskriften
Madplan uge 36
Ugens madplan uge 36 med velsmagende aftensmad til alle ugedage→ Se opskriften
kyllingefarsbrød
Kyllingefarsbrød - sundt farsbrød med hakket kylling→ Se opskriften
Teriyaki gulerødder med salat
Teriyaki gulerødder med salat og nødder→ Se opskriften
salat med hvedekerner
Salat med hvedekerner→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required