• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Æblesmør til dit morgenbrød og meget andet

Æblesmør til dit morgenbrød og meget andet

Æblesmør
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
12
SHARES
FacebookMessenger12PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  25. juni 2023 - Udgivet:  27. september 2021

Æblesmør er egentlig ikke smør, men en karamelliseret æblemos med en skøn, aromatisk smag. Kan bruges på brødet og som tilbehør til retter.

Æblesmør er endnu en mulighed for at få brugt nogle af de mange æbler, som modnes om efteråret.

Det er naturens svar på Nutella, da vi kan bruge det som smørepålæg på rundstykker, rugbrød og franskbrød.

Udover det er det et lækkert supplement til for eksempel vildtretter og andre måltider med kød.

Smør er det ikke, men jeg gætter på, at det har fået sit navn, fordi vi kan smøre det på brød.

Se også disse opskrifter:

  • Æblemos med vanilje og flødeskum
  • Kandiseret æble som i Tivoli
  • Sådan laver du nemt karamelliseret spidskål

Opskrift på hjemmelavet æblesmør

Æblesmør
Karen SenecaKaren Seneca

Æblesmør

5 fra 1 stemme
Æblesmør er egentlig ikke smør, men en karamelliseret æblemos med en skøn, aromatisk smag. Kan bruges på brødet og som tilbehør til retter.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 2 timer t
Samlet tid 2 timer t 10 minutter min
Antal: 0.5 liter
Ret: Syltning, Tilbehør
Køkken: Engelsk
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 10 æbler - store tern
  • 4 dadler - udstenede
  • 2 tsk kanel
  • 3 spsk sukker
  • 1 tsk ingefær - revet
  • 1,5 dl vand
  • 1,5 spsk citronsaft

Fremgangsmåde
 

  1. Skræl halvdelen af æblerne, fjern kernehus og stilk fra både uskrællede og skrællede æbler. Skær dem i store tern.
  2. Udsten dadlerne og del dem på langs. Pres citronen, så du har en til halvanden spiseskefuld saft og riv ingefær.
  3. Kom æbler, dadler, kanel, vand citronsaft og ingefær i en gryde. Bring det i kog.
  4. Skru ned og lad æblerne simre i 25 minutter - eller til både æbler og dadler er bløde og smattede.
  5. Hæld det hele i en si over en skål og mos frugterne igennem sien. På den måde kommer du af med rester af skrællen og andre ujævnheder. Du kan også blende det hele.
  6. Hæld æblemosen tilbage i gryden, tilsæt sukker og lad det simre i halvanden time. Hvert kvarter skal du lige røre det igennem, så det ikke brænder fast i gryden.
  7. Når massen har fået en mørk karamelfarve og sætter sig lidt fast på grydens bund, er æblesmørret færdigt. Det vil ca. være reduceret ned til mellem det halve og en tredjedel på det tidspunkt.
  8. Tip: Du kan allerede smage til efter en halv time: Er den for syrlig eller for sød efter din smag? Så tilsæt henholdsvis citron eller sukker.
  9. Tag to patentglas a ca. 2,5 dl. og skol dem grundigt. Hæld æblesmørret op i glassene og opbevar det på køl.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Jeg bruger dadler til at søde æblesmørret med, fordi jeg gerne vil undgå for meget sukker.

Du kan erstatte dadlerne med sukker. Her skal du bruge ca. 1,5 dl. i alt. Brug gerne både hvidt sukker og rørsukker.

Dette er en gammelkendt engelsk opskrift. Englænderne laver også den bedste citronsmør. Få opskriften her: Lemon curd - den dejligste citroncreme.

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Forsiden lige nu

Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften
billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required