Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Sovs og sauce › Æblesauce

Æblesauce (nem og lækker sovs med æbler)

æblesauce sovs med æble
4.9 fra 7 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
261
SHARES
FacebookMessenger261PinterestEmailSMS
Indhold
  • Æblesauce
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på sovs med æbler
  • Tips
  • Kommentarer

Æblesauce

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.9 fra 7 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 5 minutter min
Tilb. tid: 30 minutter min
Samlet tid: 35 minutter min
Æblesauce er en nem og lækker sovs med æbler. Det er skøn allround sovs, som kan serveres til alt fra kylling, kalvekød og meget andet.
Antal: 4 personer
Ret: Sovs
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 2 skalotteløg (finthakket)
  • 1 spsk olivenolie (til stegning)
  • 1-2 æbler (afhængig af størrelse, i små tern)
  • 1 spsk hvidvinseddike (eller anden lys eddike)
  • 3 dl vand
  • 1 bouillonterning (gerne grøntsags)
  • 0,5 dl fløde
  • 1-2 tsk sukker
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Løg sauteres af i lidt olivenolie, men uden at tage farve.
  2. Tilsæt derefter æbletern, og lad dem svitse med i et par minutter.
  3. Kom så lidt hvidvinseddike ved, og lad lige eddiken koge lidt væk.
  4. Så tilsættes vand og en bouillonterning, og du skal lige lade din æblesauce koge op.
  5. Skru ned, læg låg på og lad æblesovsen simre i ca. 20 minutter, så æblerne er helt kogt ud.
  6. Pres indholdet fra gryden gennem en sigte og ned i en skål, og hæld den derefter tilbage i gryden.
  7. Tilsæt lidt fløde, og lad æblesaucen creme lidt ind. Ønskes en lidt tykkere konsistens på saucen, kan du jævne med lidt majsstivelse, der er udrørt i en smule koldt vand.
  8. Smag den lækre æblesovs til med lidt sukker, salt og og friskkværnet peber.

Næringsindhold

Kalorier114kcalKulhydrater10gProtein1gFedt8gMættet fedt3gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt4gKolesterol14mgNatrium761mgKalium104mgKostfibre2gSukker7gVitamin A209IUVitamin C3mgCalcium18mgJern0.3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på sovs med æbler

Æblesauce er klart en af mine favoritsaucer, og det er der flere gode grunde til.

Dels er sovs med æbler nem at lave, men saucen har også den rette blanding af noget syrlighed og sødme.

Godt nok vendes en smule fløde i til sidst, men ellers er der altså ikke meget fedt i den, da den mest består af bouillon, æble og skalotteløg.

Desuden passer en æblesauce til mange forskellige slags kød, og jeg bruger den til alt fra en klassisk kalvesteg til ovnstegt kylling og meget andet.

Så det er altså en god grundopskrift at have ved hånden.

Se også disse opskrifter:

  • Sådan laver du den lækre citronsauce til fisk
  • Lækker paprikasauce med bacon
  • Prøv også den bedste opskrift på whiskysauce

Tips

Den færdige æblesauce serveres straks til kalvekød, stegt kylling og mange andre stykker kød.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Asia Tobchi Kristensen skriver

    september 15, 2025 at 5:19 pm

    Hej Holger
    Skræller du æblerne til æble saucen ?
    Hvilke æbler anvender du som regel ?
    Mvh Asia Kristensen

    Svar
  2. Irene Heinz skriver

    september 19, 2024 at 6:21 pm

    Skal prøves snart.

    Svar
  3. Hanne Hallager skriver

    februar 01, 2024 at 2:06 pm

    Hej Holger Rørby Madsen.
    Tak for alle dine skønne opskrifter, som min mand og jeg bruger meget!

    Jeg lavede æblesaucen forleden og den smager rigtig godt, men jeg er ikke tilfreds med konsistensen. Den blev grynet, da jeg tilsatte fløden.
    Kogte den godt igennem mens jeg piskede, og det hjalp noget, men den var stadig skilt og derfor ikke så pæn.
    Mon du har et bud på, hvad jeg gør forkert?

    Mange hilsener fra
    Hanne

    Svar
  4. Henrik Kjærgaard skriver

    marts 25, 2021 at 11:55 am

    Hej Holger
    din opskrift æblesovs tænker jeg bliver der noget sovs tilbage
    3 deciliter vand der simrer i 20 min og kun tilsættes til sidst 1/2
    decilitter fløde

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      marts 25, 2021 at 2:03 pm

      Hej Henrik
      Tak for det, og du tænker om der er nok tilbage?
      Jo jo - det er der 🙂
      Sovsen skal jo simre under låg, så portionen plejer at passe fint til fire personer.
      Men du kan sagtens lave lidt mere - for æblesauce er godt 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Mere inspiration

  • billede med peberrodscreme peberodsdressing
    Peberrodscreme (den bedste opskrift på peberrodsdressing)
  • billede med sauce jus
    Sauce jus (nem opskrift på den klassiske au jus)
  • billede med pisket smør
    Pisket smør (sådan laver du luftigt smør som på restaurant)
  • billede med peberrodssauce
    Peberrodssauce (nem opskrift på sovs med peberrod)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required