Æblesauce er en nem og lækker sovs med æbler. Det er skøn allround sovs, som kan serveres til alt fra kylling, kalvekød og meget andet.
Æblesauce er klart en af mine favoritsaucer, og det er der flere gode grunde til.
Dels er sovs med æbler nem at lave, men saucen har også den rette blanding af noget syrlighed og sødme.
Godt nok vendes en smule fløde i til sidst, men ellers er der altså ikke meget fedt i den, da den mest består af bouillon, æble og skalotteløg.
Desuden passer en æblesauce til mange forskellige slags kød, og jeg bruger den til alt fra en klassisk kalvesteg til ovnstegt kylling og meget andet.
Så det er altså en god grundopskrift at have ved hånden.
Opskrift på sovs med æbler
Æblesauce - nem og lækker sovs med æbler
Ingredienser
- 2 skalotteløg - finthakket
- Lidt olivenolie - til stegning
- 1-2 æbler - afhængig af størrelse, i små tern
- 1 spsk hvidvinseddike - eller anden lys eddike
- 3 dl vand
- 1 bouillonterning - gerne grøntsags
- 0,5 dl fløde
- 1-2 tsk sukker
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Løg sauteres af i lidt olivenolie, men uden at tage farve.
- Tilsæt derefter æbletern, og lad dem svitse med i et par minutter.
- Kom så lidt hvidvinseddike ved, og lad lige eddiken koge lidt væk.
- Så tilsættes vand og en bouillonterning, og du skal lige lade din æblesauce koge op.
- Skru ned, læg låg på og lad æblesovsen simre i ca. 20 minutter, så æblerne er helt kogt ud.
- Pres indholdet fra gryden gennem en sigte og ned i en skål, og hæld den derefter tilbage i gryden.
- Tilsæt lidt fløde, og lad æblesaucen creme lidt ind. Ønskes en lidt tykkere konsistens på saucen, kan du jævne med lidt majsstivelse, der er udrørt i en smule koldt vand.
- Smag den lækre æblesovs til med lidt sukker, salt og og friskkværnet peber.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Den færdige æblesauce serveres straks til kalvekød, stegt kylling og mange andre stykker kød.
Se også disse opskrifter:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Irene Heinz
Skal prøves snart.
Hanne Hallager
Hej Holger Rørby Madsen.
Tak for alle dine skønne opskrifter, som min mand og jeg bruger meget!
Jeg lavede æblesaucen forleden og den smager rigtig godt, men jeg er ikke tilfreds med konsistensen. Den blev grynet, da jeg tilsatte fløden.
Kogte den godt igennem mens jeg piskede, og det hjalp noget, men den var stadig skilt og derfor ikke så pæn.
Mon du har et bud på, hvad jeg gør forkert?
Mange hilsener fra
Hanne
Henrik Kjærgaard
Hej Holger
din opskrift æblesovs tænker jeg bliver der noget sovs tilbage
3 deciliter vand der simrer i 20 min og kun tilsættes til sidst 1/2
decilitter fløde
Holger Rørby Madsen
Hej Henrik
Tak for det, og du tænker om der er nok tilbage?
Jo jo - det er der 🙂
Sovsen skal jo simre under låg, så portionen plejer at passe fint til fire personer.
Men du kan sagtens lave lidt mere - for æblesauce er godt 🙂
Alt det bedste
Holger