Se hvordan du nemt laver æblemos som en lækker dessert. Æblerne koges møre med vanilje, og anrettes med letpisket flødeskum.
Til æblemos som dessert til fire personer skal du bruge:
400 gram økologiske æbler i tern
0,5 deciliter vand
1 vaniljestang (du bruger kornene fra den)
100 gram økologisk rørsukker
1 teskefuld citronsaft
2 deciliter piskefløde
1 teskefuld vaniljesukker
Sådan laver du en god æblemos som dessert:
Skræl æblerne, del dem i kvarte og fjern kernehuset. Skær æblerne i mindre tern og kom dem i en gryde.
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud med en god kniv.
Kom vaniljekornene sammen med rørsukker i en lille skål, og mas det godt sammen.
Tilsæt så vaniljesukkeret til æblerne sammen med lidt vand. Vandet skal i for at æblerne ikke koger tørre.
Efter lidt kogetid begynder æblerne selv at afgive væske, men de skal lige hjælpes i gang 🙂
Tilsæt også en smule citronsaft, og kog nu æblerne møre ved svag varme.
Kogetiden afhænger helt af hvilke æbler du bruger, og i dette tilfælde her tog det omkring 30 minutter.
Tilsæt om nødvendigt en smule mere vand under kogningen.
Æblemosen er færdig, når æblerne er kogt helt møre.
Lad din æblemos køle lidt af, og anret den så i små portionsglas, som sættes på køl.
Umiddelbart før anretning piskes fløden til en let skum sammen med lidt vaniljesukker.
Anret æblemos med vaniljeskum på toppen.
Se mere indhold her:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: