Skøn æblemos, der smager himmelsk godt som en lækker dessert.
Mosen er nem at lave, og her er den serveret med en letpisket flødeskum. Du kan i øvrigt læse mere om æbler her.
Opskriften er beregnet til 4 personer, og her får du en klassisk, dansk dessert.
Se også disse opskrifter:
Opskrift
Æblemos
Ingredienser
- 400 g æbler - i tern
- 0,5 dl vand
- 1 vaniljestang
- 100 g rørsukker
- 1 tsk citronsaft
- 2 dl fløde
- 1 tsk vaniljesukker
Fremgangsmåde
- Skræl æblerne, del dem i kvarte og fjern kernehuset. Skær æblerne i mindre tern og kom dem i en gryde.
- Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud med en god kniv. Kom vaniljekornene sammen med rørsukker i en lille skål, og mas det godt sammen.
- Tilsæt så vaniljesukkeret til æblerne sammen med lidt vand. Vandet skal i for at æblerne ikke koger tørre. Efter lidt kogetid begynder æblerne selv at afgive væske, men de skal lige hjælpes i gang.
- Tilsæt også en smule citronsaft, og kog nu æblerne møre ved svag varme. Kogetiden afhænger helt af hvilke æbler du bruger, og i dette tilfælde her tog det omkring 30 minutter. Tilsæt om nødvendigt en smule mere vand under kogningen.
- Æblemosen er færdig, når æblerne er kogt helt møre.
- Lad din æblemos køle lidt af, og anret den så i små portionsglas, som sættes på køl. Umiddelbart før anretning piskes fløden til en let skum sammen med lidt vaniljesukker.
Næringsindhold
Få tilsendt opskriften på mail
Servering
Anret æblemosen med vaniljeskum på toppen. Det er nemt og godt. Velbekomme.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
Holger Rørby Madsen
Tak fordi du bruger opskriften - og jeg bliver glad for din mening om den her.