Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Dessert › Æblegrød

Æblegrød (opskrift på frugtgrød med æbler)

Billede af æblegrød.
4.7 fra 42 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
28
SHARES
FacebookMessenger28PinterestEmailSMS
Indhold
  • Æblegrød
  • Opskrift på æblegrød
  • Billede
  • Tips
  • Kommentarer

Æblegrød

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.7 fra 42 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 10 minutter min
Tilb. tid: 15 minutter min
Samlet tid: 25 minutter min
God æblegrød med vanilje og sukker er en rigtig dansk klassiker. Æblegrød skal koge i 10 minutter, og her er den med økologisk rørsukker.
Antal: 4 personer
Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 1 kg æbler gerne de gode, danske æbler med syrlighed
  • 100 g rørsukker økologisk, eller alm. sukker
  • 2 spsk citronsaft friskpresset
  • 1 vaniljestang eller to teskefulde vaniljesukker
  • 1 dl vand måske lidt mere

Fremgangsmåde

  1. Start med at vaske æblerne. Skær dem i kvarte, fjern kernehuset, og skær dem i mindre stykker - gerne tynde både, da de så er nemmere at koge. Jeg skræller ikke æbler til æblegrød, men det er en smagssag. Husk at der i skrællen sidder både smag og vitaminer.
  2. Fyld koldt vand (omkring en deciliter) i en gryde, og kom æblestykkerne op i sammen med et par spiseskefulde friskpresset citronsaft. Lad vandet koge op, og skru så ned igen. Du koger æblegrøden ved svag varme, så det skal ikke bulderkoge.
  3. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Kom dem ned til æblerne, og lad det hele simre i cirka 10 minutter. Så bør æblerne være udkogte. Rør forsigtigt i din æblegrød undervejs. Afhængig af æblesorten kan kogetiden variere.
  4. Når æblerne er kogte, tilsætter du rørsukker, og rører det rundt. Lad nu grøden koge yderligere et minut - men ikke længere. For så risikerer du, at din æblegrød bliver mere brunlig i det. Og det ønsker du under ingen omstændigheder. Farven betyder såmænd ikke noget for smagen, men vi vil jo også gerne have, at æblegrøden ser appetitlig ud, og derfor skal den ikke blive alt for brun.

Næringsindhold

Kalorier229kcalKulhydrater60gProtein1gFedt1gMættet fedt0.1gFlerumættet fedt0.1gEnkelumættet fedt0.02gNatrium4mgKalium268mgKostfibre6gSukker51gVitamin A135IUVitamin C12mgCalcium16mgJern0.3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på æblegrød

Hjemmelavet æblegrød er altid et sikkert hit, og her får du en nem dessert, som du kan servere med lidt flødeskum, vaniljeis eller mælk.

Under kogningen kan du sagtens tilsætte lidt mere vand, hvis du vil have grøden lidt tyndere. Smag den til med sukker til sidst, da sødmen i grøden jo også afhænger af hvilken sort af æbler du bruger.

Det samme gør kogetiden, da nogle æblesorter nemmere koges ud end andre.

Opskriften giver fire gode portioner frugtgrød.

Se også disse opskrifter:

  • Æblekage
  • Æblecrumble
  • Gammeldags æblekage
  • Pæregrød

Billede

Billede af hjemmelavet æblegrød.

Tips

Lad den færdigkogte æblegrød køle lidt af inden servering, men den smager godt når den er lun.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Pia skriver

    september 13, 2022 at 12:22 pm

    Hej Holger, kan jeg gemme "din" grød på sylteglas ? Eller nedfryse ? Mine æbletræer bugner. Dbh. Pia

    Svar
    • Jolanda skriver

      oktober 07, 2024 at 11:40 am

      Hej Pia
      Det kan du tro, du kan.
      Jeg har altid frosset æblemos og grød ned. Og tilsætter du sukker, kan det også holde længere.

      Vh Jolanda
      .

      Svar
  2. Anonym skriver

    oktober 26, 2015 at 10:26 am

    Virkelig nem og lækker opskrift på æblegrød. Tager jo ingen tid at lave. Tak for opskriften. Lige hvad jeg manglede.
    Vh Katarina fra Aalborg Ø

    Svar
    • Guffeliguf skriver

      oktober 26, 2015 at 12:18 pm

      Hej Katarina.
      Tak for rosen, og det undskyld udtrykket, men det er faktisk pærelet at lave sin egen æblegrød 🙂
      Og så kan man jo prøve sig frem med de forskellige æblesorter.
      Bedste hilsner, Holger, Guffeliguf.dk.

      Svar
      • Kirsten skriver

        oktober 04, 2023 at 3:32 pm

        Skriver igen, da jeg har svært ved at sætte tekst på dine video’er.
        Er meget glad for dine opskrifter
        Hilsen Kirsten

Mere inspiration

  • billederesultat for chokolade panna cotta
    Chokolade panna cotta opskrift på 5 minutter
  • billede med sveskegrød
    Sveskegrød (nem og hurtig grød med svesker)
  • billede med boghvedegrød
    Boghvedegrød (opskrift på fynsk egnsret med boghvede)
  • Bagte figner
    Bagte figner (med honning og vaniljeis)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required