• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Æblegrød - opskrift på frugtgrød med æbler

Æblegrød - opskrift på frugtgrød med æbler

æblegrød
Æblegrød med vanilje og sukker er en rigtig dansk klassiker. Sådan en æblegrød skal koge i cirka 10 minutter. Foto: iStock.com/photosimysia.

Opdateret:  5. maj 2024 - Udgivet:  28. september 2017

Del gerne:
28
SHARES
FacebookMessenger28PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. God æblegrød med vanilje og sukker er en rigtig dansk klassiker. Æblegrød skal koge i 10 minutter, og her har jeg lavet den med økologisk rørsukker.
  2. Opskrift på nem æblegrød
  3. Æblegrød
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Tips
Gå til opskrift

God æblegrød med vanilje og sukker er en rigtig dansk klassiker. Æblegrød skal koge i 10 minutter, og her har jeg lavet den med økologisk rørsukker.

Hjemmelavet æblegrød er altid et sikkert hit, og her får du en nem dessert, som du kan servere med lidt flødeskum, vaniljeis eller mælk.

Under kogningen kan du sagtens tilsætte lidt mere vand, hvis du vil have grøden lidt tyndere. Smag den til med sukker til sidst, da sødmen i grøden jo også afhænger af hvilken sort af æbler du bruger.

Opskriften giver fire gode portioner frugtgrød.

Se også disse opskrifter:

  • Æblekage
  • Æblecrumble
  • Gammeldags æblekage
  • Pæregrød

Opskrift på nem æblegrød

æblegrød

Æblegrød

God æblegrød med vanilje og sukker er en rigtig dansk klassiker. Æblegrød skal koge i 10 minutter, og her er den med økologisk rørsukker.
Bedømmelse
4.7 fra 42 stemmer
RetDessert
Arbejdstid: 10 minutter minutter
Tilberedning: 15 minutter minutter
Samlet tid: 25 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 1 kg æbler - gerne de gode, danske æbler med syrlighed
  • 100 g rørsukker - økologisk, eller alm. sukker
  • 1 vaniljestang - eller to teskefulde vaniljesukker
  • 1 dl vand
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Fremgangsmåde

  • Du starter med at vaske og skrælle æblerne. Skær dem i kvarte, fjern kernehuset, og skær dem i mindre stykker - gerne tynde både, da de så er nemmere at koge.
  • Fyld koldt vand (omkring en deciliter) i en gryde, og kom æblestykkerne op i. Lad vandet koge op, og skru så ned igen. Du koger æblegrøden ved svag varme, så det skal ikke bulderkoge.
  • Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Kom dem ned til æblerne, og lad det hele simre i cirka 10 minutter. Så bør æblerne være udkogte. Rør forsigtigt i din æblegrød undervejs.
  • Når æblerne er kogte, tilsætter du rørsukker, og rører det rundt. Lad nu grøden koge yderligere et minut - men ikke længere. For så begynder din æblegrød at blive mere brunlig i det. Og det ønsker du under ingen omstændigheder.
  • Farven betyder såmænd ikke noget for smagen, men vi vil jo også gerne have, at æblegrøden ser appetitlig ud, og derfor skal den ikke blive alt for brun.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
229
% Daglig værdi*
Fedt
 
1
g
2
%
Mættet fedt
 
0.1
g
1
%
Flerumættet fedt
 
0.1
g
Enkelumættet fedt
 
0.02
g
Natrium
 
4
mg
0
%
Kalium
 
268
mg
8
%
Kulhydrater
 
60
g
20
%
Kostfibre
 
6
g
25
%
Sukker
 
51
g
57
%
Protein
 
1
g
2
%
Vitamin A
 
135
IU
3
%
Vitamin C
 
12
mg
15
%
Calcium
 
16
mg
2
%
Jern
 
0.3
mg
2
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Tips

Lad den færdigkogte æblegrød køle lidt af inden servering, men den smager godt når den er lun.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Pia

    september 13, 2022 at 12:22 pm

    Hej Holger, kan jeg gemme "din" grød på sylteglas ? Eller nedfryse ? Mine æbletræer bugner. Dbh. Pia

    Svar
    • Jolanda

      oktober 07, 2024 at 11:40 am

      Hej Pia
      Det kan du tro, du kan.
      Jeg har altid frosset æblemos og grød ned. Og tilsætter du sukker, kan det også holde længere.

      Vh Jolanda
      .

      Svar
  2. Anonym

    oktober 26, 2015 at 10:26 am

    Virkelig nem og lækker opskrift på æblegrød. Tager jo ingen tid at lave. Tak for opskriften. Lige hvad jeg manglede.
    Vh Katarina fra Aalborg Ø

    Svar
    • Guffeliguf

      oktober 26, 2015 at 12:18 pm

      Hej Katarina.
      Tak for rosen, og det undskyld udtrykket, men det er faktisk pærelet at lave sin egen æblegrød 🙂
      Og så kan man jo prøve sig frem med de forskellige æblesorter.
      Bedste hilsner, Holger, Guffeliguf.dk.

      Svar
      • Kirsten

        oktober 04, 2023 at 3:32 pm

        Skriver igen, da jeg har svært ved at sætte tekst på dine video’er.
        Er meget glad for dine opskrifter
        Hilsen Kirsten

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Billede med nikujaga.

Nikujaga - opskrift på en populær japansk gryderet

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer og gem dine favoritter - bliv medlem af Madens Verden nu
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required