Æblegrød
Ingredienser
- 1 kg æbler gerne de gode, danske æbler med syrlighed
- 100 g rørsukker økologisk, eller alm. sukker
- 2 spsk citronsaft friskpresset
- 1 vaniljestang eller to teskefulde vaniljesukker
- 1 dl vand måske lidt mere
Fremgangsmåde
- Start med at vaske æblerne. Skær dem i kvarte, fjern kernehuset, og skær dem i mindre stykker - gerne tynde både, da de så er nemmere at koge. Jeg skræller ikke æbler til æblegrød, men det er en smagssag. Husk at der i skrællen sidder både smag og vitaminer.
- Fyld koldt vand (omkring en deciliter) i en gryde, og kom æblestykkerne op i sammen med et par spiseskefulde friskpresset citronsaft. Lad vandet koge op, og skru så ned igen. Du koger æblegrøden ved svag varme, så det skal ikke bulderkoge.
- Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Kom dem ned til æblerne, og lad det hele simre i cirka 10 minutter. Så bør æblerne være udkogte. Rør forsigtigt i din æblegrød undervejs. Afhængig af æblesorten kan kogetiden variere.
- Når æblerne er kogte, tilsætter du rørsukker, og rører det rundt. Lad nu grøden koge yderligere et minut - men ikke længere. For så risikerer du, at din æblegrød bliver mere brunlig i det. Og det ønsker du under ingen omstændigheder. Farven betyder såmænd ikke noget for smagen, men vi vil jo også gerne have, at æblegrøden ser appetitlig ud, og derfor skal den ikke blive alt for brun.
Få tilsendt opskriften på mail
Opskrift på æblegrød
Hjemmelavet æblegrød er altid et sikkert hit, og her får du en nem dessert, som du kan servere med lidt flødeskum, vaniljeis eller mælk.
Under kogningen kan du sagtens tilsætte lidt mere vand, hvis du vil have grøden lidt tyndere. Smag den til med sukker til sidst, da sødmen i grøden jo også afhænger af hvilken sort af æbler du bruger.
Det samme gør kogetiden, da nogle æblesorter nemmere koges ud end andre.
Opskriften giver fire gode portioner frugtgrød.
Se også disse opskrifter:
Billede
Tips
Lad den færdigkogte æblegrød køle lidt af inden servering, men den smager godt når den er lun.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
Pia skriver
Hej Holger, kan jeg gemme "din" grød på sylteglas ? Eller nedfryse ? Mine æbletræer bugner. Dbh. Pia
Jolanda skriver
Hej Pia
Det kan du tro, du kan.
Jeg har altid frosset æblemos og grød ned. Og tilsætter du sukker, kan det også holde længere.
Vh Jolanda
.
Anonym skriver
Virkelig nem og lækker opskrift på æblegrød. Tager jo ingen tid at lave. Tak for opskriften. Lige hvad jeg manglede.
Vh Katarina fra Aalborg Ø
Guffeliguf skriver
Hej Katarina.
Tak for rosen, og det undskyld udtrykket, men det er faktisk pærelet at lave sin egen æblegrød 🙂
Og så kan man jo prøve sig frem med de forskellige æblesorter.
Bedste hilsner, Holger, Guffeliguf.dk.
Kirsten skriver
Skriver igen, da jeg har svært ved at sætte tekst på dine video’er.
Er meget glad for dine opskrifter
Hilsen Kirsten