Oversigt over indhold
Æblecrumble
Ingredienser
- 75 g hvedemel
- 50 g havregryn - grovvalsede
- 75 g sukker
- 100 g smør
- 1 nip salt
- 300 g æbler
- 1 spsk sukker
- 2 tsk vaniljesukker
- 25 g mandelsplitter
- kanel - stødt
Fremgangsmåde
- Start med at skære æbler ud. Del i kvarte, fjern kernehuset og skær derefter æblestykkerne i tern. Vendes med sukker og vaniljesukker.
- I en skål vejes hvedemel sammen med havregryn og sukker. Tilsæt også salt. Smør (koldt) skæres i tern og smuldres ind i de tørre ingredienser.
- En tærteform med en diameter på ca. 22 centimeter smøres med lidt smør. Drys lidt af crumbledejen i bunden af formen, og derefter fordeles æblerne. Se eventuelt hvordan i videoen.
- Crumbledejen drysses over æblestykkerne og fordeles jævnt uden at trykke for hårdt.
- Slut af med at drysse med mandelsplitter og lidt stødt kanel. Brug den mængde kanel du synes, og afhængig af hvor glad du er for kanel. Kanel kan også udelades.
- Bag din æblecrumble ved 200 grader varmluft i cirka 22-25 minutter. Afhængig af hvor meget din ovn varmer.
Video til opskriften
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Opskrift på æblecrumble
Æblecrumble er en meget nem kage at bage, og den laves med sprøde æbler og en crumble, som vi vel på dansk bedst kan kalde en smuldredej.
Her i opskriften har jeg anvendt tre æbler, og jeg har ikke skrællet æblerne. Jeg synes det er synd at skrælle dem, men det kan du sagtens gøre. Er det meget store æbler skal du måske kun bruge to, men mængden er ikke så afgørende.
Jeg har drysset kagen med lidt kanel, men du kan sagtens anvende helt op til et par teskefulde kanel, hvis du er meget glad for den. Husk i øvrigt, at smørret skal være HELT koldt, da det ellers er svært at smuldre ud i crumblen.
Mandelsplitter kan erstattes med grofthakkede mandler eller hasselnøddeflager. Og har du ikke grovvalsede havregryn i køkkenet, ja så er de finvalsede gryn også ok at bruge. Opskriften er beregnet til en tærteform med en diameter på ca. 22 centimeter. Det svarer til seks personer.
Se flere opskrifter:
- Æblekage med kanel, remonce og creme
- Nem æblekage med marcipan i bradepande
- Svampede æblemuffins med kanel
Billeder
Her er nogle billeder fra min bagning af æblecrumblen:
Tips
Den færdigbagte æblecrumble køler lidt af inden den nydes lun med creme fraiche eller flødeskum.
Flere inspirerende opskrifter:
FAQ
Ja, du kan sagtens fryse æblecrumble. Både rå (samlet, men ubagt) og færdigbagt. Optø kagen i køleskab og lun den i ovn ved 150-160 grader.
Det også muligt at lave en æblecrumble uden mel. I stedet skal du bruge 75 gram mandelmel, dog er fremgangsmåden ellers den samme som angivet længere op. Dejen bliver ikke helt så "crumbleagtig" og smuldrende, men du får stadig et godt resultat. Og så har du en glutenfri æblecrumble.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
Hanne Hallager skriver
Nem at lave - og smagen er SÅ lækker!
Julie skriver
Hej! Super opskrift og ikke mindst smag! 😊♥️ Kan den fryses? (Har MANGE æbler i haven, så overvejer at lave “serie-produktion” og lægge i fryseren til de næste par måneder 😊
Mvh Julie
Jonna Kristensen skriver
Den er så hurtig at lave ,og så smager den så godt ,har lavet den mange gange
Sirin skriver
Kjempe fine oppskrifter