Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Her er du: Forside › Kager › Æblecrumble

Æblecrumble (nem opskrift med æbler og smuldredej)

billede med æblecrumble
4.7 fra 118 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
572
SHARES
FacebookMessenger572PinterestEmailSMS
Opdateret: 5. maj 2024 - Udgivet: 15. oktober 2023
Oversigt over indhold
  • Æblecrumble
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde 
  • Video til opskriften
  • Næringsindhold
  • Opskrift på æblecrumble
  • Billeder
  • Tips
  • FAQ
  • Kommentarer
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Æblecrumble

4.72 fra 118 stemmer
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 25 minutter min
Samlet tid 35 minutter min
Antal: 6 personer
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Kalorier: 300
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

Crumble
  • 75 g hvedemel
  • 50 g havregryn - grovvalsede
  • 75 g sukker
  • 100 g smør
  • 1 nip salt
Fyld
  • 300 g æbler
  • 1 spsk sukker
  • 2 tsk vaniljesukker
Topping
  • 25 g mandelsplitter
  • kanel - stødt
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Fremgangsmåde
 

  1. Start med at skære æbler ud. Del i kvarte, fjern kernehuset og skær derefter æblestykkerne i tern. Vendes med sukker og vaniljesukker.
  2. I en skål vejes hvedemel sammen med havregryn og sukker. Tilsæt også salt. Smør (koldt) skæres i tern og smuldres ind i de tørre ingredienser.
  3. En tærteform med en diameter på ca. 22 centimeter smøres med lidt smør. Drys lidt af crumbledejen i bunden af formen, og derefter fordeles æblerne. Se eventuelt hvordan i videoen.
  4. Crumbledejen drysses over æblestykkerne og fordeles jævnt uden at trykke for hårdt.
  5. Slut af med at drysse med mandelsplitter og lidt stødt kanel. Brug den mængde kanel du synes, og afhængig af hvor glad du er for kanel. Kanel kan også udelades.
  6. Bag din æblecrumble ved 200 grader varmluft i cirka 22-25 minutter. Afhængig af hvor meget din ovn varmer.

Video til opskriften

Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Kalorier: 300kcalKulhydrater: 39gProtein: 3gFedt: 16gMættet fedt: 9gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 5gTransfedt: 1gKolesterol: 36mgNatrium: 115mgKalium: 153mgKostfibre: 3gSukker: 25gVitamin A: 467IUVitamin C: 4mgCalcium: 27mgJern: 1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Opskrift på æblecrumble

Æblecrumble er en meget nem kage at bage, og den laves med sprøde æbler og en crumble, som vi vel på dansk bedst kan kalde en smuldredej.

Her i opskriften har jeg anvendt tre æbler, og jeg har ikke skrællet æblerne. Jeg synes det er synd at skrælle dem, men det kan du sagtens gøre. Er det meget store æbler skal du måske kun bruge to, men mængden er ikke så afgørende.

Jeg har drysset kagen med lidt kanel, men du kan sagtens anvende helt op til et par teskefulde kanel, hvis du er meget glad for den. Husk i øvrigt, at smørret skal være HELT koldt, da det ellers er svært at smuldre ud i crumblen.

Mandelsplitter kan erstattes med grofthakkede mandler eller hasselnøddeflager. Og har du ikke grovvalsede havregryn i køkkenet, ja så er de finvalsede gryn også ok at bruge. Opskriften er beregnet til en tærteform med en diameter på ca. 22 centimeter. Det svarer til seks personer.

Se flere opskrifter:

  • Æblekage med kanel, remonce og creme
  • Nem æblekage med marcipan i bradepande
  • Svampede æblemuffins med kanel

Billeder

Her er nogle billeder fra min bagning af æblecrumblen:

billede med æbler til æblecrumble
billede med æbler i vand til æblecrumble
billede med æbler i fad til æblecrumble
billede med crumbledej til æblecrumble
billede med crumble på æblecrumble
æblecrumble

Tips

Den færdigbagte æblecrumble køler lidt af inden den nydes lun med creme fraiche eller flødeskum.

Flere inspirerende opskrifter:

  • Æblekage i airfryer
  • Gammeldags æblekage med makron eller rasp
  • Nem æblestang med creme og marcipan

FAQ

Kan man fryse æblecrumble?

Ja, du kan sagtens fryse æblecrumble. Både rå (samlet, men ubagt) og færdigbagt. Optø kagen i køleskab og lun den i ovn ved 150-160 grader.

Kan man lave æblecrumble uden mel?

Det også muligt at lave en æblecrumble uden mel. I stedet skal du bruge 75 gram mandelmel, dog er fremgangsmåden ellers den samme som angivet længere op. Dejen bliver ikke helt så "crumbleagtig" og smuldrende, men du får stadig et godt resultat. Og så har du en glutenfri æblecrumble.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Hanne Hallager skriver

    oktober 15, 2024 at 4:12 pm

    Nem at lave - og smagen er SÅ lækker!

    Svar
  2. Julie skriver

    oktober 06, 2024 at 2:19 pm

    Hej! Super opskrift og ikke mindst smag! 😊♥️ Kan den fryses? (Har MANGE æbler i haven, så overvejer at lave “serie-produktion” og lægge i fryseren til de næste par måneder 😊
    Mvh Julie

    Svar
  3. Jonna Kristensen skriver

    september 22, 2024 at 4:26 pm

    Den er så hurtig at lave ,og så smager den så godt ,har lavet den mange gange

    Svar
  4. Sirin skriver

    juni 27, 2024 at 12:52 pm

    Kjempe fine oppskrifter

    Svar
« Ældre kommentarer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube
Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required