• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Kager › Æblecrumble - nem opskrift med æbler og smuldredej

Æblecrumble - nem opskrift med æbler og smuldredej

billede med æblecrumble
4.7 fra 118 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
545
SHARES
FacebookMessenger545PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  5. maj 2024 - Udgivet:  15. oktober 2023

Indhold

  1. Opskrift
  2. Æblecrumble
  3. Tips
  4. Æblecrumble uden mel

Æblecrumble er en meget nem kage at bage, og den laves med sprøde æbler og en crumble, som vi vel på dansk bedst kan kalde en smuldredej.

Her i opskriften har jeg anvendt tre æbler, og jeg har ikke skrællet æblerne. Jeg synes det er synd at skrælle dem, men det kan du sagtens gøre. Er det meget store æbler skal du måske kun bruge to, men mængden er ikke så afgørende.

Jeg har drysset kagen med lidt kanel, men du kan sagtens anvende helt op til et par teskefulde kanel, hvis du er meget glad for den. Husk i øvrigt, at smørret skal være HELT koldt, da det ellers er svært at smuldre ud i crumblen.

Mandelsplitter kan erstattes med grofthakkede mandler eller hasselnøddeflager. Og har du ikke grovvalsede havregryn i køkkenet, ja så er de finvalsede gryn også ok at bruge.

Opskriften er beregnet til en tærteform med en diameter på ca. 22 centimeter. Det svarer til seks personer.

Se også disse opskrifter:

  • Rabarbercrumble
  • Svampet banankage
  • Æble- og blåbærkage
  • Æblekage

Opskrift

billede med æblecrumble
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Æblecrumble

4.72 fra 118 stemmer
Min bedste opskrift på æblecrumble, der er en nem og hurtig crumble med æbler og grovvalsede havregryn. Kan også laves uden mel.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 25 minutter min
Samlet tid 35 minutter min
Antal: 6 personer
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Kalorier: 300
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

Crumble
  • 75 g hvedemel
  • 50 g havregryn - grovvalsede
  • 75 g sukker
  • 100 g smør
  • 1 nip salt
Fyld
  • 300 g æbler
  • 1 spsk sukker
  • 2 tsk vaniljesukker
Topping
  • 25 g mandelsplitter
  • kanel - stødt

Fremgangsmåde
 

  1. Start med at skære æbler ud. Del i kvarte, fjern kernehuset og skær derefter æblestykkerne i tern. Vendes med sukker og vaniljesukker.
    billede med æbler til æblecrumble
  2. I en skål vejes hvedemel sammen med havregryn og sukker. Tilsæt også salt. Smør (koldt) skæres i tern og smuldres ind i de tørre ingredienser.
    billede med crumbledej til æblecrumble
  3. En tærteform med en diameter på ca. 22 centimeter smøres med lidt smør. Drys lidt af crumbledejen i bunden af formen, og derefter fordeles æblerne. Se eventuelt hvordan i videoen.
    billede med æbler i fad til æblecrumble
  4. Crumbledejen drysses over æblestykkerne og fordeles jævnt uden at trykke for hårdt.
  5. Slut af med at drysse med mandelsplitter og lidt stødt kanel. Brug den mængde kanel du synes, og afhængig af hvor glad du er for kanel. Kanel kan også udelades.
    billede med crumble på æblecrumble
  6. Bag din æblecrumble ved 200 grader varmluft i cirka 22-25 minutter. Afhængig af hvor meget din ovn varmer.

Næringsindhold

Kalorier: 300kcalKulhydrater: 39gProtein: 3gFedt: 16gMættet fedt: 9gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 5gTransfedt: 1gKolesterol: 36mgNatrium: 115mgKalium: 153mgKostfibre: 3gSukker: 25gVitamin A: 467IUVitamin C: 4mgCalcium: 27mgJern: 1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Den færdigbagte æblecrumble køler lidt af inden den nydes lun med creme fraiche eller flødeskum.

Æblecrumble uden mel

Det også muligt at lave en æblecrumble uden mel.

I stedet skal du bruge 75 gram mandelmel, dog fremgangsmåden er ellers den samme som angivet længere op.

Dejen bliver ikke helt så "crumbleagtig" og smuldrende, men du får stadig et godt resultat. Og så har du en glutenfri æblecrumble.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Hanne Hallager

    oktober 15, 2024 at 4:12 pm

    Nem at lave - og smagen er SÅ lækker!

    Svar
  2. Julie

    oktober 06, 2024 at 2:19 pm

    Hej! Super opskrift og ikke mindst smag! 😊♥️ Kan den fryses? (Har MANGE æbler i haven, så overvejer at lave “serie-produktion” og lægge i fryseren til de næste par måneder 😊
    Mvh Julie

    Svar
  3. Jonna Kristensen

    september 22, 2024 at 4:26 pm

    Den er så hurtig at lave ,og så smager den så godt ,har lavet den mange gange

    Svar
  4. Sirin

    juni 27, 2024 at 12:52 pm

    Kjempe fine oppskrifter

    Svar
  5. Avalina

    september 14, 2023 at 8:15 pm

    Jeg laved den glutenfri ved at bytte mel og havregryn ud med glutenfri havregryn og noget kokos. Det blev sprødt og lækkert

    Svar
  6. Vibeke larsen

    august 29, 2023 at 9:32 pm

    Det er den bedste æblecrumble kage, jeg har smagt. Jeg brugte mine Philippa æbler fra haven og det var prikken over i’et 🤗

    Svar
  7. Janne

    juni 01, 2023 at 6:52 am

    Hej, kan jeg bruge frosne æbler? Dejlige opskrifter du har😊

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      juni 01, 2023 at 8:57 am

      Hej Janne
      Tak for det - jo, det kan du sagtens 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  8. Bodil

    oktober 04, 2022 at 5:54 pm

    Tusinde tak for opskriften på Æble crumble, smager himmelsk og hurtig at tilberede. Tak for alle de skønne opskrifter der findes i Madens verden, det giver en masse inspiration til bagning, middagsretter ja så mange forskellige ting, altid en udførlig vejledning med til hver enkelt opskrift. Tak

    Svar
  9. Hanne Frederiksen

    maj 28, 2022 at 10:59 pm

    Rigtig lækker. Jeg blandede en halv teske kanel i de tørre ingredienser. Den bager jeg igen.

    Svar
  10. Lisbeth Krogh Hansen

    februar 27, 2022 at 7:36 pm

    Super let at lave og så smager den pragtfuld 😍 Jeg kommer vanillesukker i creme fraichen og det er lækkert 👍🏻😊

    Svar
  11. Britta

    marts 14, 2021 at 7:33 am

    Den vil jeg prøve at lave. Uhm...

    Svar
  12. Merete

    marts 14, 2021 at 7:32 am

    Den er MEGA go & tilmed LET at lave🔝✅MUMS

    Svar
  13. Anja

    marts 14, 2021 at 7:31 am

    Jeg kommer lidt kanel sammen med sukker og vanilje og vender æblerne i.

    Svar
  14. Marianne Johanson

    september 26, 2018 at 6:13 pm

    Jeg blev meget populær i firmaet, da jeg mødte op med din æblecrumble. Vildt lækker både med flødeskum og creme fraiche. Brugte 50 gram smuttede hakkede mandler.

    Svar
    • Madensverden.dk

      september 27, 2018 at 9:46 am

      Hej Marianne

      Tusind tak for det og tilbagemeldingen. Det er jeg meget glad for at høre 🙂

      Mandler i æblekagen er en glimrende idé - tak for den.

      De bedste hilsner

      Holger

      Svar
      • Carina

        januar 20, 2022 at 6:13 pm

        hej kan man lave den uden havregryn da jeg har en I familien der ikke kan tåle det

      • Holger Rørby Madsen

        januar 20, 2022 at 9:57 pm

        Hej Carina
        Jo - det kan du sagtens - god fornøjelse 🙂
        PS: Jeg har også prøvet at komme lidt kokos i - det fungerer osse ganske fint.
        Alt det bedste
        Holger

      • Jolanda

        oktober 04, 2022 at 10:12 am

        Du kan bare tilsætte lidt ekstra mel. Det fungerer helt fint.

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Billede af hvid aspargessalat med tomater.

Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing

Billede af sønderjysk stang.

Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)

Forsiden lige nu

billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften
Super sprøde ciabattabrød, der er klassiske madbrød fra Italien. Brødene bliver luftige og med store huller, som mange godtt kan lide ciabattabrødene. Opskirften giver disse tre lækre brød. Foto: Madensverden.dk.
Ciabattabrød med store huller - italiensk ciabatta uden æltning→ Se opskriften
billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé→ Se opskriften
billederesultat for fyldt spidskål med oksekød i ovn
Fyldt spidskål med oksekød→ Se opskriften
stor bradepandekage med jordbær
Stor bradepandekage med jordbær - opskrift til mange→ Se opskriften
Billede af hvid aspargessalat med tomater.
Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required