Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Kager › Æblecrumble

Æblecrumble (nem opskrift med æbler og smuldredej)

billede med æblecrumble
4.7 fra 119 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
636
SHARES
FacebookMessenger636PinterestEmailSMS
Indhold
  • Æblecrumble
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på æblecrumble
  • Tips
  • FAQ
  • Kommentarer

Æblecrumble

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.7 fra 119 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 10 minutter min
Tilb. tid: 25 minutter min
Samlet tid: 35 minutter min
Min bedste opskrift på æblecrumble, der er en nem og hurtig crumble med æbler og grovvalsede havregryn. Kan også laves uden mel.
Antal: 6 personer
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

Crumble
  • 75 g hvedemel
  • 50 g havregryn grovvalsede
  • 75 g sukker
  • 100 g smør
  • 1 nip salt
Fyld
  • 300 g æbler
  • 1 spsk sukker
  • 2 tsk vaniljesukker
Topping
  • 25 g mandelsplitter
  • kanel stødt

Fremgangsmåde

  1. Start med at skære æbler ud. Del i kvarte, fjern kernehuset og skær derefter æblestykkerne i tern. Vendes med sukker og vaniljesukker.
  2. I en skål vejes hvedemel sammen med havregryn og sukker. Tilsæt også salt. Smør (koldt) skæres i tern og smuldres ind i de tørre ingredienser.
  3. En tærteform med en diameter på ca. 22 centimeter smøres med lidt smør. Drys lidt af crumbledejen i bunden af formen, og derefter fordeles æblerne. Se eventuelt hvordan i videoen.
  4. Crumbledejen drysses over æblestykkerne og fordeles jævnt uden at trykke for hårdt.
  5. Slut af med at drysse med mandelsplitter og lidt stødt kanel. Brug den mængde kanel du synes, og afhængig af hvor glad du er for kanel. Kanel kan også udelades.
  6. Bag din æblecrumble ved 200 grader varmluft i cirka 22-25 minutter. Afhængig af hvor meget din ovn varmer.

Næringsindhold

Kalorier300kcalKulhydrater39gProtein3gFedt16gMættet fedt9gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt5gTransfedt1gKolesterol36mgNatrium115mgKalium153mgKostfibre3gSukker25gVitamin A467IUVitamin C4mgCalcium27mgJern1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video til opskriften

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på æblecrumble

Æblecrumble er en meget nem kage at bage, og den laves med sprøde æbler og en crumble, som vi vel på dansk bedst kan kalde en smuldredej.

Her i opskriften har jeg anvendt tre æbler, og jeg har ikke skrællet æblerne. Jeg synes det er synd at skrælle dem, men det kan du sagtens gøre. Er det meget store æbler skal du måske kun bruge to, men mængden er ikke så afgørende.

Jeg har drysset kagen med lidt kanel, men du kan sagtens anvende helt op til et par teskefulde kanel, hvis du er meget glad for den. Husk i øvrigt, at smørret skal være HELT koldt, da det ellers er svært at smuldre ud i crumblen.

Mandelsplitter kan erstattes med grofthakkede mandler eller hasselnøddeflager. Og har du ikke grovvalsede havregryn i køkkenet, ja så er de finvalsede gryn også ok at bruge. Opskriften er beregnet til en tærteform med en diameter på ca. 22 centimeter. Det svarer til seks personer.

Se flere opskrifter:

  • Æblekage med kanel, remonce og creme
  • Nem æblekage med marcipan i bradepande
  • Svampede æblemuffins med kanel

Tips

Den færdigbagte æblecrumble køler lidt af inden den nydes lun med creme fraiche eller flødeskum.

Flere inspirerende opskrifter:

  • Æblekage i airfryer
  • Gammeldags æblekage med makron eller rasp
  • Nem æblestang med creme og marcipan

FAQ

Kan man fryse æblecrumble?

Ja, du kan sagtens fryse æblecrumble. Både rå (samlet, men ubagt) og færdigbagt. Optø kagen i køleskab og lun den i ovn ved 150-160 grader.

Kan man lave æblecrumble uden mel?

Det også muligt at lave en æblecrumble uden mel. I stedet skal du bruge 75 gram mandelmel, dog er fremgangsmåden ellers den samme som angivet længere op. Dejen bliver ikke helt så "crumbleagtig" og smuldrende, men du får stadig et godt resultat. Og så har du en glutenfri æblecrumble.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Margit Mastrup skriver

    oktober 18, 2025 at 8:12 pm

    Super god.

    Svar
  2. Hanne Hallager skriver

    oktober 15, 2024 at 4:12 pm

    Nem at lave - og smagen er SÅ lækker!

    Svar
  3. Julie skriver

    oktober 06, 2024 at 2:19 pm

    Hej! Super opskrift og ikke mindst smag! 😊♥️ Kan den fryses? (Har MANGE æbler i haven, så overvejer at lave “serie-produktion” og lægge i fryseren til de næste par måneder 😊
    Mvh Julie

    Svar
  4. Jonna Kristensen skriver

    september 22, 2024 at 4:26 pm

    Den er så hurtig at lave ,og så smager den så godt ,har lavet den mange gange

    Svar
  5. Sirin skriver

    juni 27, 2024 at 12:52 pm

    Kjempe fine oppskrifter

    Svar
  6. Avalina skriver

    september 14, 2023 at 8:15 pm

    Jeg laved den glutenfri ved at bytte mel og havregryn ud med glutenfri havregryn og noget kokos. Det blev sprødt og lækkert

    Svar
  7. Vibeke larsen skriver

    august 29, 2023 at 9:32 pm

    Det er den bedste æblecrumble kage, jeg har smagt. Jeg brugte mine Philippa æbler fra haven og det var prikken over i’et 🤗

    Svar
  8. Janne skriver

    juni 01, 2023 at 6:52 am

    Hej, kan jeg bruge frosne æbler? Dejlige opskrifter du har😊

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      juni 01, 2023 at 8:57 am

      Hej Janne
      Tak for det - jo, det kan du sagtens 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  9. Bodil skriver

    oktober 04, 2022 at 5:54 pm

    Tusinde tak for opskriften på Æble crumble, smager himmelsk og hurtig at tilberede. Tak for alle de skønne opskrifter der findes i Madens verden, det giver en masse inspiration til bagning, middagsretter ja så mange forskellige ting, altid en udførlig vejledning med til hver enkelt opskrift. Tak

    Svar
  10. Hanne Frederiksen skriver

    maj 28, 2022 at 10:59 pm

    Rigtig lækker. Jeg blandede en halv teske kanel i de tørre ingredienser. Den bager jeg igen.

    Svar
  11. Lisbeth Krogh Hansen skriver

    februar 27, 2022 at 7:36 pm

    Super let at lave og så smager den pragtfuld 😍 Jeg kommer vanillesukker i creme fraichen og det er lækkert 👍🏻😊

    Svar
  12. Britta skriver

    marts 14, 2021 at 7:33 am

    Den vil jeg prøve at lave. Uhm...

    Svar
  13. Merete skriver

    marts 14, 2021 at 7:32 am

    Den er MEGA go & tilmed LET at lave🔝✅MUMS

    Svar
  14. Anja skriver

    marts 14, 2021 at 7:31 am

    Jeg kommer lidt kanel sammen med sukker og vanilje og vender æblerne i.

    Svar
  15. Marianne Johanson skriver

    september 26, 2018 at 6:13 pm

    Jeg blev meget populær i firmaet, da jeg mødte op med din æblecrumble. Vildt lækker både med flødeskum og creme fraiche. Brugte 50 gram smuttede hakkede mandler.

    Svar
    • Madensverden.dk skriver

      september 27, 2018 at 9:46 am

      Hej Marianne

      Tusind tak for det og tilbagemeldingen. Det er jeg meget glad for at høre 🙂

      Mandler i æblekagen er en glimrende idé - tak for den.

      De bedste hilsner

      Holger

      Svar
      • Carina skriver

        januar 20, 2022 at 6:13 pm

        hej kan man lave den uden havregryn da jeg har en I familien der ikke kan tåle det

      • Holger Rørby Madsen skriver

        januar 20, 2022 at 9:57 pm

        Hej Carina
        Jo - det kan du sagtens - god fornøjelse 🙂
        PS: Jeg har også prøvet at komme lidt kokos i - det fungerer osse ganske fint.
        Alt det bedste
        Holger

      • Jolanda skriver

        oktober 04, 2022 at 10:12 am

        Du kan bare tilsætte lidt ekstra mel. Det fungerer helt fint.

Mere inspiration

  • Billede af sveskekringle.
    Sveskekringle (nem kringle med svesker, remonce og creme)
  • Præstegårdskage
    Præstegårdskage (traditionel skærekage med æbler)
  • Billede af blommemuffins
    Blommemuffins (lækre muffins med blommer)
  • Billede af bananchokoladekage.
    Bananchokoladekage med modne bananer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required