Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Kager › Åbne fastelavnsboller med creme

Åbne fastelavnsboller med creme

billederesultat for åbne fastelavnsboller
5 fra 17 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
158
SHARES
FacebookMessenger158PinterestEmailSMS

Min opskrift på åbne fastelavnsboller, der bages med creme i midten og pyntes med glasur. Gode til fastelavn, men kan nydes hele året rundt.

De klassiske og åbne fastelavnsboller hører selvfølgelig mest til fastelavn, men spørg du mig, kan man spise dem året rundt.

Her er en nem udgave, der bare altid er et sikkert hit hos alle.

I stedet for creme kan du i øvrigt lave dem med marmelade efter egen smag. Prøv eksempelvis med hindbærmarmelade eller en god blåbærmarmelade.

Opskriften giver 24 stk. Du kan sagtens fryse dem ned, men vent så med glasur til du skal bruge dem.

Fastelavnsboller kan tøs op ved stuetemperatur eller i mikroovn.

Se også disse opskrifter:

  • Gammeldags fastelavnsboller
  • Semlor
  • Fastelavnsboller i airfryer
  • Fastelavnsboller med æbler og marcipan

Opskrift på åbne fastelavnsboller

Åbne fastelavnsboller

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 17 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 30 minutter min
Tilb. tid: 15 minutter min
Samlet hævetid: 40 minutter min
Samlet tid: 1 time t 25 minutter min
Min opskrift på åbne fastelavnsboller, der bages med creme i midten og pyntes med glasur. Gode til fastelavn, men kan nydes hele året rundt.
Antal: 24 stk.
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 200 g sødmælk lun, ca. 35 grader
  • 50 g gær en hel pakke
  • 500 g hvedemel
  • 60 g sukker
  • 1 tsk kardemomme stødt
  • 1 tsk salt
  • 175 g smør meget blødt
  • 2 æg
  • 1 portion kagecreme se opskrift i link eller video
Pensling
  • 1 æg
  • Lidt sødmælk
  • 1 nip salt
Pynt
  • flormelis
  • Pasteuriseret æggehvide

Fremgangsmåde

  1. Varm mælken op til ca. 35 grader, smuldr gæren i og rør den ud i mælken. Kom det i skålen til din røremaskine med påmonteret dejkrog.
  2. Vej hvedemel af sammen med sukker, og vend det sammen med kardemomme og salt.
  3. Ælt det gradvist sammen med mælken, blødt smør og to æg. Dejen æltes cirka otte minutter ved middel hastighed.
  4. Tag dejen ud på et meldrysset bord, og virk den op. Se evt. her hvordan man virker dej op. Læg dejen tilbage i skålen, og dæk den med husholdningsfilm og et viskestykke. Hæver ca. 30 minutter.
  5. Lav imens kagecreme som anvist i linket, og lad kagecremen køle af.
  6. Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.
  7. Tag dejen op og virk op igen. Deles i to lige store stykker på cirka 500 gram/stk.
  8. Rul hvert stykke ud til et rektangel på 40 gange 30 centimeter, og del forsigtigt dejen i 12 lige store kvadrater på 10 gange 10 centimeter.
  9. Fold hvert hjørne ind mod midten og tryk dem let fast der. Læg en god teskefuld kagecreme på midten, og stil forsigtigt dine åbne fastelavnsboller på en bageplade med bagepapir. Du skal bruge to bageplader, da der kan være 12 fastelavnsboller på hver.
  10. Lad fastelavnsbollerne hvile 10 minutter, hvorefter de pensles med sammenpisket æg, lidt mælk og et nip salt.
  11. Bag fastelavnsbollerne ved 200 grader varmluft, hvor de skal have ca. 15 minutter.
  12. Køl de åbne fastelavnsboller af, og pynt med glasur, der laves af flormelis og pasteuriseret æggehvide.

Næringsindhold

Kalorier167kcalKulhydrater20gProtein4gFedt8gMættet fedt5gFlerumættet fedt0.4gEnkelumættet fedt2gTransfedt0.2gKolesterol37mgNatrium180mgKalium58mgKostfibre1gSukker3gVitamin A225IUVitamin C0.02mgCalcium19mgJern1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video til opskriften

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tips

Så er de åbne fastelavnsboller klar til servering.

Som sagt kan du sagtens fryse dem ned, men gør det så uden glasur. Du kan altid pynte fastelavnsbollerne når de tages ud af fryseren.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Svend Erik Jensen skriver

    januar 23, 2024 at 11:24 am

    Hej
    Er det ligemeget hvad slags mel du bruger til Boller, Fastelavnsboller??
    Har ikke så meget styr på mel-sorterne.
    SEJ

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      november 06, 2024 at 6:28 am

      Hej Svend Erik
      Godt du spørger. Gerne hvedemel med et proteinindhold på 10-12 procent.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Katrine skriver

    februar 22, 2023 at 3:37 pm

    Tak for denne gode opskrift! Den var et stort hit herhjemme:)

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af sveskekringle.
    Sveskekringle (nem kringle med svesker, remonce og creme)
  • Præstegårdskage
    Præstegårdskage (traditionel skærekage med æbler)
  • Billede af blommemuffins
    Blommemuffins (lækre muffins med blommer)
  • Billede af bananchokoladekage.
    Bananchokoladekage med modne bananer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required