Min opskrift på åbne fastelavnsboller, der bages med creme i midten og pyntes med glasur. Gode til fastelavn, men kan nydes hele året rundt.
De klassiske og åbne fastelavnsboller hører selvfølgelig mest til fastelavn, men spørg du mig, kan man spise dem året rundt.
Her er en nem udgave, der bare altid er et sikkert hit hos alle.
I stedet for creme kan du i øvrigt lave dem med marmelade efter egen smag. Prøv eksempelvis med hindbærmarmelade eller en god blåbærmarmelade.
Opskriften giver 24 stk. Du kan sagtens fryse dem ned, men vent så med glasur til du skal bruge dem.
Fastelavnsboller kan tøs op ved stuetemperatur eller i mikroovn.
Se også disse opskrifter:
- Gammeldags fastelavnsboller
- Semlor
- Fastelavnsboller i airfryer
- Fastelavnsboller med æbler og marcipan
Opskrift på åbne fastelavnsboller
Åbne fastelavnsboller
Ingredienser
- 200 g sødmælk - lun, ca. 35 grader
- 50 g gær - en hel pakke
- 500 g hvedemel
- 60 g sukker
- 1 tsk kardemomme - stødt
- 1 tsk salt
- 175 g smør - meget blødt
- 2 æg
- 1 portion kagecreme - se opskrift i link eller video
Pensling
- 1 æg
- Lidt sødmælk
- 1 nip salt
Pynt
- flormelis
- Pasteuriseret æggehvide
Fremgangsmåde
- Varm mælken op til ca. 35 grader, smuldr gæren i og rør den ud i mælken. Kom det i skålen til din røremaskine med påmonteret dejkrog.
- Vej hvedemel af sammen med sukker, og vend det sammen med kardemomme og salt.
- Ælt det gradvist sammen med mælken, blødt smør og to æg. Dejen æltes cirka otte minutter ved middel hastighed.
- Tag dejen ud på et meldrysset bord, og virk den op. Se evt. her hvordan man virker dej op. Læg dejen tilbage i skålen, og dæk den med husholdningsfilm og et viskestykke. Hæver ca. 30 minutter.
- Lav imens kagecreme som anvist i linket, og lad kagecremen køle af.
- Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.
- Tag dejen op og virk op igen. Deles i to lige store stykker på cirka 500 gram/stk.
- Rul hvert stykke ud til et rektangel på 40 gange 30 centimeter, og del forsigtigt dejen i 12 lige store kvadrater på 10 gange 10 centimeter.
- Fold hvert hjørne ind mod midten og tryk dem let fast der. Læg en god teskefuld kagecreme på midten, og stil forsigtigt dine åbne fastelavnsboller på en bageplade med bagepapir. Du skal bruge to bageplader, da der kan være 12 fastelavnsboller på hver.
- Lad fastelavnsbollerne hvile 10 minutter, hvorefter de pensles med sammenpisket æg, lidt mælk og et nip salt.
- Bag fastelavnsbollerne ved 200 grader varmluft, hvor de skal have ca. 15 minutter.
- Køl de åbne fastelavnsboller af, og pynt med glasur, der laves af flormelis og pasteuriseret æggehvide.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Video
Tips
Så er de åbne fastelavnsboller klar til servering.
Som sagt kan du sagtens fryse dem ned, men gør det så uden glasur. Du kan altid pynte fastelavnsbollerne når de tages ud af fryseren.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Svend Erik Jensen
Hej
Er det ligemeget hvad slags mel du bruger til Boller, Fastelavnsboller??
Har ikke så meget styr på mel-sorterne.
SEJ
Holger Rørby Madsen
Hej Svend Erik
Godt du spørger. Gerne hvedemel med et proteinindhold på 10-12 procent.
Alt det bedste
Holger
Katrine
Tak for denne gode opskrift! Den var et stort hit herhjemme:)