• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Kager › Åbne fastelavnsboller med creme

Åbne fastelavnsboller med creme

billederesultat for åbne fastelavnsboller
5 fra 17 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
158
SHARES
FacebookMessenger158PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  20. juni 2023 - Udgivet:  16. februar 2023

Min opskrift på åbne fastelavnsboller, der bages med creme i midten og pyntes med glasur. Gode til fastelavn, men kan nydes hele året rundt.

De klassiske og åbne fastelavnsboller hører selvfølgelig mest til fastelavn, men spørg du mig, kan man spise dem året rundt.

Her er en nem udgave, der bare altid er et sikkert hit hos alle.

I stedet for creme kan du i øvrigt lave dem med marmelade efter egen smag. Prøv eksempelvis med hindbærmarmelade eller en god blåbærmarmelade.

Opskriften giver 24 stk. Du kan sagtens fryse dem ned, men vent så med glasur til du skal bruge dem.

Fastelavnsboller kan tøs op ved stuetemperatur eller i mikroovn.

Se også disse opskrifter:

  • Gammeldags fastelavnsboller
  • Semlor
  • Fastelavnsboller i airfryer
  • Fastelavnsboller med æbler og marcipan

Opskrift på åbne fastelavnsboller

billederesultat for åbne fastelavnsboller
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Åbne fastelavnsboller

4.95 fra 17 stemmer
Min opskrift på åbne fastelavnsboller, der bages med creme i midten og pyntes med glasur. Gode til fastelavn, men kan nydes hele året rundt.
Forb. tid 30 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
Samlet hævetid 40 minutter min
Samlet tid 1 time t 25 minutter min
Antal: 24 stk.
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Kalorier: 167
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 200 g sødmælk - lun, ca. 35 grader
  • 50 g gær - en hel pakke
  • 500 g hvedemel
  • 60 g sukker
  • 1 tsk kardemomme - stødt
  • 1 tsk salt
  • 175 g smør - meget blødt
  • 2 æg
  • 1 portion kagecreme - se opskrift i link eller video
Pensling
  • 1 æg
  • Lidt sødmælk
  • 1 nip salt
Pynt
  • flormelis
  • Pasteuriseret æggehvide

Fremgangsmåde
 

  1. Varm mælken op til ca. 35 grader, smuldr gæren i og rør den ud i mælken. Kom det i skålen til din røremaskine med påmonteret dejkrog.
  2. Vej hvedemel af sammen med sukker, og vend det sammen med kardemomme og salt.
  3. Ælt det gradvist sammen med mælken, blødt smør og to æg. Dejen æltes cirka otte minutter ved middel hastighed.
  4. Tag dejen ud på et meldrysset bord, og virk den op. Se evt. her hvordan man virker dej op. Læg dejen tilbage i skålen, og dæk den med husholdningsfilm og et viskestykke. Hæver ca. 30 minutter.
  5. Lav imens kagecreme som anvist i linket, og lad kagecremen køle af.
  6. Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.
  7. Tag dejen op og virk op igen. Deles i to lige store stykker på cirka 500 gram/stk.
  8. Rul hvert stykke ud til et rektangel på 40 gange 30 centimeter, og del forsigtigt dejen i 12 lige store kvadrater på 10 gange 10 centimeter.
  9. Fold hvert hjørne ind mod midten og tryk dem let fast der. Læg en god teskefuld kagecreme på midten, og stil forsigtigt dine åbne fastelavnsboller på en bageplade med bagepapir. Du skal bruge to bageplader, da der kan være 12 fastelavnsboller på hver.
  10. Lad fastelavnsbollerne hvile 10 minutter, hvorefter de pensles med sammenpisket æg, lidt mælk og et nip salt.
  11. Bag fastelavnsbollerne ved 200 grader varmluft, hvor de skal have ca. 15 minutter.
  12. Køl de åbne fastelavnsboller af, og pynt med glasur, der laves af flormelis og pasteuriseret æggehvide.

Næringsindhold

Kalorier: 167kcalKulhydrater: 20gProtein: 4gFedt: 8gMættet fedt: 5gFlerumættet fedt: 0.4gEnkelumættet fedt: 2gTransfedt: 0.2gKolesterol: 37mgNatrium: 180mgKalium: 58mgKostfibre: 1gSukker: 3gVitamin A: 225IUVitamin C: 0.02mgCalcium: 19mgJern: 1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Så er de åbne fastelavnsboller klar til servering.

Som sagt kan du sagtens fryse dem ned, men gør det så uden glasur. Du kan altid pynte fastelavnsbollerne når de tages ud af fryseren.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Svend Erik Jensen

    januar 23, 2024 at 11:24 am

    Hej
    Er det ligemeget hvad slags mel du bruger til Boller, Fastelavnsboller??
    Har ikke så meget styr på mel-sorterne.
    SEJ

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      november 06, 2024 at 6:28 am

      Hej Svend Erik
      Godt du spørger. Gerne hvedemel med et proteinindhold på 10-12 procent.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Katrine

    februar 22, 2023 at 3:37 pm

    Tak for denne gode opskrift! Den var et stort hit herhjemme:)

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Forsiden lige nu

vegetar kødsovs uden kød
Vegetar kødsovs: En lækker pastasauce uden kød→ Se opskriften
Hyldeblomst
Hyldeblomst - sommerlige opskrifter og fakta→ Se opskriften
torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé
Torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé→ Se opskriften
edamamesalat med tomat og dressing
Simpel edamamesalat med tomat og agurk→ Se opskriften
Billede resultat for jordbær parfait
Jordbær parfait - nem jordbæris uden ismaskine→ Se opskriften
Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required