Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Her er du: Forside › Drinks og cocktails › White Lady med gin og Cointreau - og fakta om drinken

White Lady med gin og Cointreau - og fakta om drinken

White Lady drink opskrift
Del gerne:
34
SHARES
FacebookMessenger34PinterestEmailSMS
Opdateret: 5. november 2019 - Udgivet: 1. august 2019

Her er opskriften på den populære drink White Lady, som laves med gin og Cointreau. Her er også historien om "den hvide dame" og en opskrift på sukkersirup.

Opskriften på White Lady er beregnet pr. person (en drink).

Ingredienser til White Lady

4 centiliter gin
3 centiliter Cointreau
2 centiliter citronsaft
1 centiliter sukkersirup (kan udelades)
Isklumper

Fremgangsmåde

  1. Gin og Cointreau kommes i et glas.
  2. Tilsæt også lidt citronsaft og sukkersirup (se længere nede hvordan du laver den).
  3. Kom isklumper (isterninger) i. Du kan med fordel rysten din White Lady sammen, men den kan også nydes uden.
  4. Pyntes gerne med lidt citron.

Note: Nogle shaker også drinken med 1 centiliter æggehvide, men det kan sagtens undværes.

Fakta om White Lady

Drinken blev muligvis skabt tilbage i 1919 i London. Opfinderen var bartender Harry MacElhone, der arbejdede på en klub i den engelske storby.

Når jeg skriver muligvis, så er det fordi der også er andre bartendere, der hævder at være bagmanden til "den hvide dame".

Drinken er i øvrigt også kendt under andre navne, herunder Chelsea Sidecar og Delilah.

De populære komikere Gøg og Gokke siges i øvrigt at have været helt vilde med drinken, og den var da også mega populær på den tid.

Hjemmelavet sukkersirup

Du kan lave din egen sukkersirup, som blandt andet bruges til drinks og cocktails.

150 gram sukker og 100 gram vand koges op, og røres rundt til sukkeret er helt opløst.

Køles af og så er sukkersiruppen klar til brug.

Opbevares i køleskabet, hvor den kan holde sig tre uger.

Se også mine opskrifter på:

Cointreau Fizz

Gin Hass

Gin og Tonic med enebær

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube
Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.