• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Viden om mad › Viskestykker - fem fejl vi begår og fem gode råd

Viskestykker - fem fejl vi begår og fem gode råd

Viskestykker tallerken
Del gerne:
16
SHARES
FacebookMessenger16PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 14. april 2023 - Udgivet: 24. august 2022

Viskestykker mister tørreevne, hvis de ikke vaskes korrekt. Den og andre fejl kan undgås ved at følge fem råd om det uundværlige viskestykke.

Viskestykker er uundværlige i køkkenet. Vi bruger dem til alt muligt lige fra at tørre glas til at si hjemmelavet saft igennem.

Men nu er vi allerede ved fejl et, for viskestykker skal ikke bruges til vores hænder.

Det hænger i køkkenet af en årsag: for at tørre service af. Hvis vi bruger det til at tørre baby om munden eller fjerne spildt mælk fra køkkenbordet, så bliver viskestykket snarere et bakteriestykke.

1. Vi bruger det som håndklæde

Viskestykker kan være bakteriebomber nøjagtigt lige som karklude. Men vi tænker måske ikke altid over det, fordi de hænger og ser så rene ud.

Her er noget af det, du aldrig skal gøre med et viskestykke: Tørre jord af bordpladen efter grøntsager, tørre spildt væske op, tørre hænder i det. Kort sagt: Brug det kun til at tørre rent, vådt service af.

2. Vi tørrer det ikke ordentligt

Et vådt viskestykke som er brugt til et par store gryder, nogle knive og et spækbræt skal ikke bare hænge lettere sammenfoldet på en krog.

Våde, varme ting har det med at samle bakterier, så lige som med alt andet vådt tøj skal det hænge til tørre.

Fold i stedet viskestykket henover ovnhåndtaget eller en stol, så tørrer det på en times tid.

3. Vi vasker det forkert

Vask viskestykket på mindst 60 grader. Det er minimumsgrænsen for at slå bakterier ihjel.

Husk også at skifte viskestykke mindst et par gange om ugen og undlad at bruge skyllemiddel, hvis du vil sikre dig, at de suger ordentligt.

4. Viskestykker i dårligt materiale

De fleste kender nok situationen med at tage et nyt viskestykke i brug, og så sker der ikke noget. Det tværer bare vandet rundt på glasset i stedet for at fjerne det.

En af forklaringerne kan være, at producenter anvender et middel, som får viskestykkerne til at se flotte og glatte ud. Så vask dem altid før brug. Brug gerne halv eddike, halv vaskemiddel, første gang du vasker dem.

En anden forklaring er, at noget stof er bedre end andet til at forvandle vådt til tørt. Jo mere bomuld, desto større tørreevne.

5. Viskestykket for tæt på maden

Vi slutter med det første: Viskestykker skal på ingen måde i kontakt med madvarer. De skal ikke ligge på køkkenbordet, klar til lige at tørre jord eller krummer op.

Læs også artiklen om de steder, du glemmer, når du gør rent i køkkenet.

Lignende artikler

  • Kop - art. om kaffepletter
    Kaffepletter i koppen - sådan fjerner du dem
  • Køkkenredskaber i træ
    Køkkenredskaber i træ - sådan skal de vaskes
  • Rengøring af bradepander
    Rengøring af bradepander så de bliver som nye
  • rengøring af drikkedunke
    Rengøring af drikkedunke - vigtige huskeregler
Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af kartofler med dillercreme dildcreme.

Kartofler med dillercreme (dildcreme)

Billede af salat med torsk og grøntsager.

Salat med torsk, tomater, broccoli og avocado

Ugens vine uge 29, 2025

Ugens vine uge 29, 2025 med gode vine fra New Zealand og boblende rosé

Ugens madplan uge 29

Ugens madplan uge 29 byder på dejlig aftensmad til hele ugen

Billede af pighvarsalat.

Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk

Billede af stegt fennikel med ærter og grønne asparges.

Stegt fennikel med ærter og grønne asparges

Forsiden lige nu

grøn aftensmad
Grøn aftensmad - opskrifter på udvalgte grønne retter→ Se opskriften
Billede af salat med torsk og grøntsager.
Salat med torsk, tomater, broccoli og avocado→ Se opskriften
ribskage kage med ribs
Ribskage - mormors luftige kage med ribs→ Se opskriften
billederesultat for tærte
Hjemmelavet tærte: De 5 bedste opskrifter på tærte→ Se opskriften
Vegetarisk grillspyd kan sagtens laves i god tid, inden grillen tændes. De har kun godt af at ligge og trække i marinaden, så de får ekstra knald på smagen. Foto: Charlotte Mithril
Vegetarisk grillspyd med grøntsager og halloumi→ Se opskriften
Lasagne retter under 500 kalorier
10 madopskrifter på retter med under 500 kalorier→ Se opskriften
Ugens madplan uge 29
Ugens madplan uge 29 byder på dejlig aftensmad til hele ugen→ Se opskriften
Billede resultat for tilbehør til aftensmad
12 opskrifter på tilbehør til aftensmad→ Se opskriften
wok med edamamebønner og kylling
Wok med edamamebønner og kylling→ Se opskriften
billederesultat for havregrødsboller
Opskrift på lækre havregrødsboller→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her