Viskestykker mister tørreevne, hvis de ikke vaskes korrekt. Den og andre fejl kan undgås ved at følge fem råd om det uundværlige viskestykke.
Viskestykker er uundværlige i køkkenet. Vi bruger dem til alt muligt lige fra at tørre glas til at si hjemmelavet saft igennem.
Men nu er vi allerede ved fejl et, for viskestykker skal ikke bruges til vores hænder.
Det hænger i køkkenet af en årsag: for at tørre service af. Hvis vi bruger det til at tørre baby om munden eller fjerne spildt mælk fra køkkenbordet, så bliver viskestykket snarere et bakteriestykke.
1. Vi bruger det som håndklæde
Viskestykker kan være bakteriebomber nøjagtigt lige som karklude. Men vi tænker måske ikke altid over det, fordi de hænger og ser så rene ud.
Her er noget af det, du aldrig skal gøre med et viskestykke: Tørre jord af bordpladen efter grøntsager, tørre spildt væske op, tørre hænder i det. Kort sagt: Brug det kun til at tørre rent, vådt service af.
2. Vi tørrer det ikke ordentligt
Et vådt viskestykke som er brugt til et par store gryder, nogle knive og et spækbræt skal ikke bare hænge lettere sammenfoldet på en krog.
Våde, varme ting har det med at samle bakterier, så lige som med alt andet vådt tøj skal det hænge til tørre.
Fold i stedet viskestykket henover ovnhåndtaget eller en stol, så tørrer det på en times tid.
3. Vi vasker det forkert
Vask viskestykket på mindst 60 grader. Det er minimumsgrænsen for at slå bakterier ihjel.
Husk også at skifte viskestykke mindst et par gange om ugen og undlad at bruge skyllemiddel, hvis du vil sikre dig, at de suger ordentligt.
4. Viskestykker i dårligt materiale
De fleste kender nok situationen med at tage et nyt viskestykke i brug, og så sker der ikke noget. Det tværer bare vandet rundt på glasset i stedet for at fjerne det.
En af forklaringerne kan være, at producenter anvender et middel, som får viskestykkerne til at se flotte og glatte ud. Så vask dem altid før brug. Brug gerne halv eddike, halv vaskemiddel, første gang du vasker dem.
En anden forklaring er, at noget stof er bedre end andet til at forvandle vådt til tørt. Jo mere bomuld, desto større tørreevne.
5. Viskestykket for tæt på maden
Vi slutter med det første: Viskestykker skal på ingen måde i kontakt med madvarer. De skal ikke ligge på køkkenbordet, klar til lige at tørre jord eller krummer op.
Læs også artiklen om de steder, du glemmer, når du gør rent i køkkenet.
Lignende artikler
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden