Vietnamesisk salat med rejer og nudler er smækfyldt med grønsager og autentiske smage. Opskriften indeholder også en peanutdressing.
Vietnamesisk salat med rejer har både sprød rødkål, bløde nudler, saftig mango og saltede peanuts. Dette gør, at de har den smag, som man ofte forelsker sig i, når man er på ferie i Asien.
Jeg har selv rejst i Vietnam og andre dele af Asien, og en af de retter som jeg oftest bestiller på restauranter, er denne ret. Det skyldes, at den både mætter rigtig godt og smager skønt.
Derfor vil jeg klart anbefale den om sommeren eller måske til frokost på en af de dage, hvor du har lyst til en frisk salat. Jeg har brugt de største rejer, jeg kunne finde fra fiskehandleren, men alle størrelser kan bruges.
Opskrift på vietnamesisk salat med rejer
Vietnamesisk salat med rejer
Ingredienser
- 250 gram nudler
- 0,5 hoved rødkål
- 2 stk gulerødder
- 1 bundt koriander
- 1 stk mango
- 1 stk frisk chili
- 1 bundt forårsløg
- 1 dl peanuts
Peanutdressing
- 0,5 dl peanutbutter
- 2 spsk limesaft
- 1 spsk soyasauce
- 1 spsk honning
- 1 fed hvidløg
- 0,5 tsk ingefær
Rejer
- 400 gram store rejer - pillet
- 1 spsk sojasauce
- 2 spsk limesaft
- 1 tsk chilipulver
- 2 fed hvidløg
- 1 tsk ingefær - fintrevet
- 4 spsk sesamfrø - hvide
- 1 spsk olie
Sådan gør du
- Start med at forberede rejerne. I en skål tilføjes sojasauce, limesaft og chilipulver. Finhak hvidløg og ingefær til en pasta og tilføj det til marinaden. Rør det godt sammen, og tilføj alle rejerne.
- Lad rejerne stå på køl i mindst 15 minutter, men gerne længere tid, i mens du forbereder resten af opskriften.
- Start med at koge nudlerne efter brugsanvisningen på pakken. Efter de er kogt, putter du dem i køleskabet, så de kan køle ned.
- Snit rødkål helt fint og kom dem i en stor skål, riv gulerødderne groft og tilføj dem.
- Hak koriander og forårsløg fint, tilføj dem til skålen. Finhak derefter chilien og tilføj til resten af grønsagerne.
- Bland nu de kolde nudler og peanuts i salaten. Lav nu dressingen ved at kombinere peanutbutter, sojasauce, limesaft og honning rør det godt sammen.
- Finhak hvidløg og riv ingefær, tilføj det til dressingen. Hæld nu dressingen ud over salat og rør det godt sammen. Lad den stå på køl i 10 minutter, så den kan trække smagen i sig.
- Et minut før servering varmer du olie op på en pande ved høj varme, og steger rejerne cirka 30 sekunder på hver side.
- Kom rejerne ovenpå salaten og drys derefter med sesamfrø. Server vietnemasisk salat med det samme.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tip
Du kan sagtens lave vietnamesisk salat med rejer en hel dag før servering.
Dog skal du så bare lade rejerne marinere henover natten og så stege dem lige før, de skal spises.
Det er muligt at bruge rejer, som ikke er marineret og stegt. Det giver dog en mere fersk smag i forhold til rejerne her i opskriften.
Se også andre opskrifter på rejer:
Shrimp Scampi - italiensk ret med rejer
Del dine ideer og tanker med os andre her: