Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Vietnamesisk salat med rejer

Vietnamesisk salat med rejer

Vietnamesisk salat med rejer
5 fra 2 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
2
SHARES
FacebookMessenger2PinterestEmailSMS

Vietnamesisk salat med rejer og nudler er smækfyldt med grønsager og autentiske smage. Opskriften indeholder også en peanutdressing.

Vietnamesisk salat med rejer har både sprød rødkål, bløde nudler, saftig mango og saltede peanuts. Dette gør, at de har den smag, som man ofte forelsker sig i, når man er på ferie i Asien.

Jeg har selv rejst i Vietnam og andre dele af Asien, og en af de retter som jeg oftest bestiller på restauranter, er denne ret. Det skyldes, at den både mætter rigtig godt og smager skønt.

Derfor vil jeg klart anbefale den om sommeren eller måske til frokost på en af de dage, hvor du har lyst til en frisk salat. Jeg har brugt de største rejer, jeg kunne finde fra fiskehandleren, men alle størrelser kan bruges.

Opskrift på vietnamesisk salat med rejer

Vietnamesisk salat med rejer

Rakel Seneca
5 fra 2 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 30 minutter min
Tilb. tid: 5 minutter min
Samlet tid: 35 minutter min
Vietnamesisk salat med rejer og nudler er smækfyldt med grønsager og autentiske smage. Opskriften indeholder også en peanutdressing.
Antal: 4 personer
Ret: Salat
Køkken: Vietnamesisk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 250 g nudler
  • 0,5 hoved rødkål
  • 2 stk gulerødder
  • 1 bundt koriander
  • 1 stk mango
  • 1 stk frisk chili
  • 1 bundt forårsløg
  • 1 dl peanuts
Peanutdressing
  • 0,5 dl peanutbutter
  • 2 spsk limesaft
  • 1 spsk soyasauce
  • 1 spsk honning
  • 1 fed hvidløg
  • 0,5 tsk ingefær
Rejer
  • 400 g store rejer pillet
  • 1 spsk sojasauce
  • 2 spsk limesaft
  • 1 tsk chilipulver
  • 2 fed hvidløg
  • 1 tsk ingefær fintrevet
  • 4 spsk sesamfrø hvide
  • 1 spsk olie

Fremgangsmåde

  1. Start med at forberede rejerne. I en skål tilføjes sojasauce, limesaft og chilipulver. Finhak hvidløg og ingefær til en pasta og tilføj det til marinaden. Rør det godt sammen, og tilføj alle rejerne.
  2. Lad rejerne stå på køl i mindst 15 minutter, men gerne længere tid, i mens du forbereder resten af opskriften.
  3. Start med at koge nudlerne efter brugsanvisningen på pakken. Efter de er kogt, putter du dem i køleskabet, så de kan køle ned.
  4. Snit rødkål helt fint og kom dem i en stor skål, riv gulerødderne groft og tilføj dem.
  5. Hak koriander og forårsløg fint, tilføj dem til skålen. Finhak derefter chilien og tilføj til resten af grønsagerne.
  6. Bland nu de kolde nudler og peanuts i salaten. Lav nu dressingen ved at kombinere peanutbutter, sojasauce, limesaft og honning rør det godt sammen.
  7. Finhak hvidløg og riv ingefær, tilføj det til dressingen. Hæld nu dressingen ud over salat og rør det godt sammen. Lad den stå på køl i 10 minutter, så den kan trække smagen i sig.
  8. Et minut før servering varmer du olie op på en pande ved høj varme, og steger rejerne cirka 30 sekunder på hver side.
  9. Kom rejerne ovenpå salaten og drys derefter med sesamfrø. Server vietnemasisk salat med det samme.

Næringsindhold

Kalorier560kcalKulhydrater60gProtein20gFedt29gMættet fedt5gFlerumættet fedt9gEnkelumættet fedt13gTransfedt0.1gKolesterol53mgNatrium334mgKalium496mgKostfibre6gSukker7gVitamin A302IUVitamin C5mgCalcium140mgJern4mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tip

Du kan sagtens lave vietnamesisk salat med rejer en hel dag før servering.

Dog skal du så bare lade rejerne marinere henover natten og så stege dem lige før, de skal spises.

Det er muligt at bruge rejer, som ikke er marineret og stegt. Det giver dog en mere fersk smag i forhold til rejerne her i opskriften.

Se også andre opskrifter på rejer:

Shrimp Scampi - italiensk ret med rejer

Pasta med tigerrejer, feta og tomater

Avocado med rejer og hjemmelavet dressing

Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af svinemørbrad med estragonsauce.
    Svinemørbrad med estragonsauce (nem at lave på kort tid)
  • Billede af kalkun med salvie og pappardelle.
    Kalkun med salvie og pappardelle
  • Billede af pasta soffritto.
    Pasta soffritto (klassisk italiensk pastaret uden kød)
  • Billede af pasta med broccoli.
    Pasta med broccoli i cremet flødesauce

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Du kan også fortsætte gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required