Her er opskriften på verdens bedste spareribs, som du ikke behøver at forkoge. Med opskrift på hjemmelavet tørrub og barbecuesovs.
Så bliver det ikke nemmere at lave verdens bedste spareribs.
Med denne opskrift slipper du nemlig for at forkoge benene, som grilles ved direkte varme.
Tricket er, at du pakker benene ind i sølvpapir, og her får de lov til at stege helt møre. Samtidig bevarer du masser af smag i pakkerne.
Er det ikke farligt at bruge sølvpapir til madlavning? Det kan du læse mere om i denne artikel, hvor jeg har kigget nærmere på brugen af sølvpapir til mad.
Opskriften er til fire personer, hvor der er beregnet en række ben til hver. Dette afhænger selvfølgelig af hvor store benene er, og hvor sultne I er.
Opskrift på verdens bedste spareribs
Verdens bedste spareribs
Ingredienser
- 4 rækker spareribs
Tørrub
- 1 spsk paprika
- 1 spsk hvidløgspulver
- 1 spsk timian - tørret
- 1 spsk salt
- 1 tsk chili - tørret
- friskkværnet peber
- Lidt æblemost - til spray
- 1 portion barbecuemarinade - se opskrift på hjemmelavet BBQ-marinade her
Fremgangsmåde
- Du skal starte med at fjerne hinden bag på benene. Jo, det er lidt bøvlet, men der er ingen vej udenom. Stik en lille kniv ind mellem ben og hinde, og træk den af. Så svært er det heller ikke.
- Del hvert række ben i to eller tre lige store stykker, afhængig af størrelsen.
- Bland alle ingredienserne til din tørrub sammen, og krydr nu alle benene på begge sider.
- Hvert stykke ben pakkes nu ind i et dobbelt lag sølvpapir. Læg et stykke ben på to lag sølvpapir, og spray eller dryp med lidt æblemost. Luk så pakkerne helt sammen, men pas på der ikke går hul på sølvpapiret. Benene kan være skarpe, og derfor skal der ikke så meget til.
- Læg pakkerne med spareribs på grillristen ved en lav og direkte varme, hvor de nu grilles i en time. Vend gerne pakkerne nogle gange undervejs, men pas igen på der ikke går hul på dem. Og det er vigtigt at holde varmen nede, hvor grillen helst ikke kommer meget over de 150 grader.
- Efter en time tages pakkerne af grillen, og nu skal de lige køle af i små 10 minutter.
- Lav den hjemmelavede barbecuesauce som anvist i linket længere oppe.
- Pak dine spareribs ud og pensl alle med barbecuesaucen, hvorefter benene igen lægges på grillen, hvor de skal have 5-7 minutter på hver side ved en middel varme. Pas på de ikke bliver brændte!!
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Servering
Verdens bedste spareribs skal lige hvile inden servering.
Her vil jeg foreslå at de anrettes med min opskrift på sprøde pommes frites, der også er nemme at lave. Dertil en lækker frillice salat.
Spareribs i ovn
Du kan også nemt lave verdens bedste spareribs i ovn.
Her følger du blot opskriften som anvist til grillen, men lægger pakkerne i en forvarmet ovn ved 150 grader varmluft, og her skal de have en time.
Efterfølgende bliver de penslet med marinade, og steges i ovnen under grillelementet i cirka 8-10 minutter.
Se flere opskrifter
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Michael
Hej Holger,
Jeg prøvede sidste år at lave spareribs, men jeg brugte din dry rub og marinade fra denne opskrift, og fulgte ellers den med opskrift du har på st. Louis cut ribs, og man må sige de blev vildt gode og meget møre. Du kan altså dit kram, det må man sige.
Tak for en masse rigtig gode opskrifter.
Mikael wessel
Jeg kunne godt tænke mig at prøve de spareribs men skal de virkelig kun have en time indpakket i folie for at blive møre