• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Grillmad › Verdens bedste spareribs (skal ikke forkoges)

Verdens bedste spareribs (skal ikke forkoges)

billede med verdens bedste spareribs i grill
4.8 fra 4 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
118
SHARES
FacebookMessenger118PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  3. januar 2023 - Udgivet:  31. juli 2018

Her er opskriften på verdens bedste spareribs, som du ikke behøver at forkoge. Med opskrift på hjemmelavet tørrub og barbecuesovs.

Så bliver det ikke nemmere at lave verdens bedste spareribs.

Med denne opskrift slipper du nemlig for at forkoge benene, som grilles ved direkte varme.

Tricket er, at du pakker benene ind i sølvpapir, og her får de lov til at stege helt møre. Samtidig bevarer du masser af smag i pakkerne.

Er det ikke farligt at bruge sølvpapir til madlavning? Det kan du læse mere om i denne artikel, hvor jeg har kigget nærmere på brugen af sølvpapir til mad.

Opskriften er til fire personer, hvor der er beregnet en række ben til hver. Dette afhænger selvfølgelig af hvor store benene er, og hvor sultne I er.

Opskrift på verdens bedste spareribs

billede med verdens bedste spareribs i grill
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Verdens bedste spareribs

4.75 fra 4 stemmer
Her er opskriften på verdens bedste spareribs, som du ikke behøver at forkoge. Med opskrift på hjemmelavet tørrub og barbecuesovs.
Forb. tid 30 minutter min
Tilb. tid 1 time t 15 minutter min
Samlet tid 1 time t 45 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Grill
Køkken: Amerikansk
Kalorier: 272
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 4 rækker spareribs
Tørrub
  • 1 spsk paprika
  • 1 spsk hvidløgspulver
  • 1 spsk timian - tørret
  • 1 spsk salt
  • 1 tsk chili - tørret
  • friskkværnet peber
  • Lidt æblemost - til spray
  • 1 portion barbecuemarinade - se opskrift på hjemmelavet BBQ-marinade her

Fremgangsmåde
 

  1. Du skal starte med at fjerne hinden bag på benene. Jo, det er lidt bøvlet, men der er ingen vej udenom. Stik en lille kniv ind mellem ben og hinde, og træk den af. Så svært er det heller ikke.
  2. Del hvert række ben i to eller tre lige store stykker, afhængig af størrelsen.
  3. Bland alle ingredienserne til din tørrub sammen, og krydr nu alle benene på begge sider.
  4. Hvert stykke ben pakkes nu ind i et dobbelt lag sølvpapir. Læg et stykke ben på to lag sølvpapir, og spray eller dryp med lidt æblemost. Luk så pakkerne helt sammen, men pas på der ikke går hul på sølvpapiret. Benene kan være skarpe, og derfor skal der ikke så meget til.
  5. Læg pakkerne med spareribs på grillristen ved en lav og direkte varme, hvor de nu grilles i en time. Vend gerne pakkerne nogle gange undervejs, men pas igen på der ikke går hul på dem. Og det er vigtigt at holde varmen nede, hvor grillen helst ikke kommer meget over de 150 grader.
  6. Efter en time tages pakkerne af grillen, og nu skal de lige køle af i små 10 minutter.
  7. Lav den hjemmelavede barbecuesauce som anvist i linket længere oppe.
  8. Pak dine spareribs ud og pensl alle med barbecuesaucen, hvorefter benene igen lægges på grillen, hvor de skal have 5-7 minutter på hver side ved en middel varme. Pas på de ikke bliver brændte!!

Næringsindhold

Kalorier: 272kcalKulhydrater: 12gProtein: 13gFedt: 19gMættet fedt: 6gFlerumættet fedt: 3gEnkelumættet fedt: 7gTransfedt: 0.2gKolesterol: 63mgNatrium: 2067mgKalium: 293mgKostfibre: 1gSukker: 9gVitamin A: 224IUVitamin C: 8mgCalcium: 30mgJern: 1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening
billede med verdens bedste spareribs
Verdens bedste spareribs, der ikke forkoges. Benene pakkes ind i sølvpapir, og til sidst pensles de med en hjemmelavet barbecuesauce. Foto: Madensverden.dk.

Servering

Verdens bedste spareribs skal lige hvile inden servering.

Her vil jeg foreslå at de anrettes med min opskrift på sprøde pommes frites, der også er nemme at lave. Dertil en lækker frillice salat.

Spareribs i ovn

Du kan også nemt lave verdens bedste spareribs i ovn.

Her følger du blot opskriften som anvist til grillen, men lægger pakkerne i en forvarmet ovn ved 150 grader varmluft, og her skal de have en time.

Efterfølgende bliver de penslet med marinade, og steges i ovnen under grillelementet i cirka 8-10 minutter.

Se flere opskrifter

  • billede med glaserede stegeben
    Glaserede stegeben - opskrift på sticky ribs
  • kamben opskrift
    Kamben på grill, i ovn, med kogetid, marinade - det hele!
  • langtidsstegte ribben i ovn 2
    Langtidsstegte ribben i ovn (opskrift med BBQ-marinade)
  • revelsben i ovn
    Revelsben
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Michael

    maj 23, 2023 at 9:41 pm

    Hej Holger,
    Jeg prøvede sidste år at lave spareribs, men jeg brugte din dry rub og marinade fra denne opskrift, og fulgte ellers den med opskrift du har på st. Louis cut ribs, og man må sige de blev vildt gode og meget møre. Du kan altså dit kram, det må man sige.
    Tak for en masse rigtig gode opskrifter.

    Svar
  2. Mikael wessel

    juni 13, 2022 at 4:15 pm

    Jeg kunne godt tænke mig at prøve de spareribs men skal de virkelig kun have en time indpakket i folie for at blive møre

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af grillede grøntsager.

Grillede grøntsager - sundt tilbehør lavet på grill

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Forsiden lige nu

mad på 30 minutter
Mad på 30 minutter (lækre retter på en halv time)→ Se opskriften
billede med simpel pastaret
Simpel pastaret - nem mad uden gryde og pande→ Se opskriften
billederesultat for æggewraps med laks og kylling
Æggewraps - skøn opskrift med laks eller kylling→ Se opskriften
billede med creme anglaise med jordbær
Creme Anglaise med jordbær (lækker vaniljecreme)→ Se opskriften
billede med grøn kartoffelsalat
Grøn kartoffelsalat med ærter og majs→ Se opskriften
vegetar kødsovs uden kød
Vegetar kødsovs: En lækker pastasauce uden kød→ Se opskriften
Hyldeblomst
Hyldeblomst - sommerlige opskrifter og fakta→ Se opskriften
torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé
Torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé→ Se opskriften
edamamesalat med tomat og dressing
Simpel edamamesalat med tomat og agurk→ Se opskriften
Billede resultat for jordbær parfait
Jordbær parfait - nem jordbæris uden ismaskine→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required