• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Kager › Verdens bedste hindbærroulade opskrift

Verdens bedste hindbærroulade opskrift

billede med nem og hjemmelavet hindbærroulade
Verdens bedste hindbærroulade, der bages på blot fem minutter. Rouladen lægges sammen med en skøn hindbærmarmelade, og så er den klar til en god kop kaffe. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  7. juni 2024 - Udgivet:  21. oktober 2023

Del gerne:
2.8k
SHARES
FacebookMessenger2.8kPinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Opskrift på verdens bedste hindbærroulade, som du kan bage på under 10 minutter. Rouladen rulles sammen med en god hindbærmarmelade.
  2. Opskrift på verden bedste hindbærroulade
  3. Hindbærroulade
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Video
Gå til opskrift

Opskrift på verdens bedste hindbærroulade, som du kan bage på under 10 minutter. Rouladen rulles sammen med en god hindbærmarmelade.

Her er verdens bedste hindbærroulade, og rouladen er i det hele taget en af mine yndlingskager, fordi den selvfølgelig smager super godt, men også fordi den er så hurtig og nem at lave.

Du kan også anvende andre typer marmelade end hindbær.

Prøv også disse opskrifter:

  • Kakaoroulade
  • Drømmekageroulade
  • Jordbærroulade
  • Tigerroulade

Opskrift på verden bedste hindbærroulade

billede med nem og hjemmelavet hindbærroulade

Hindbærroulade

Opskrift på verdens bedste hindbærroulade, som du kan bage på under 10 minutter. Rouladen rulles sammen med en god hindbærmarmelade.
Bedømmelse
4.7 fra 207 stemmer
RetKager
Arbejdstid: 10 minutter minutter
Tilberedning: 10 minutter minutter
Samlet tid: 20 minutter minutter
Antal 1 stk.
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

Rouladedej

  • 4 æg
  • 100 g sukker - gerne rørsukker
  • 110 g hvedemel
  • 25 g kartoffelmel
  • 1 tsk bagepulver

Fyld

  • 200 g hindbærmarmelade - evt. min hjemmelavede hindbærmarmelade

Fremgangsmåde

  • Tænd ovnen på 200 grader almindelig over- og undervarme.
  • Slå 4 æg ud i en skål, og kom 100 gram sukker ved. Pisk det meget luftigt med en elpisker, eller brug røremaskinen. Det tager mindst fem minutter at piske luftigt.
  • I en anden skål vejer du 110 gram hvedemel og 25 gram kartoffelmel af, og blander det med 1 teskefuld bagepulver. Vend nu melet gradvist ind i dejen - brug en dejskraber eller grydeske. Der skal ikke piskes.
  • Læg et stykke bagepapir på en bageplade, og hæld dejen ud på bagepapiret.
  • Fordel den jævnt med en dejskraber, men hold fem centimeters afstand til kanterne på papiret.
    billede med dej til hindbærroulade
  • Bag nu rouladedejen i en forvarmet ovn ved 200 grader almindelig over- og undervarme i ca. 8 minutter. Kagen skal blot være gylden, og må ikke overbages.
  • Tag kagen ud, og lad den køle af et minut.
    billede med færdigbagt kage til roulade med hindbær
  • Et andet stykke bagepapir drysses med sukker (indgår ikke i opskriften), og den nybagte roulade lægges over, og presses let ned i rørsukkeret.
  • Fjern nu forsigtigt bagepapiret fra bunden af den bagte roulade.
    billede med færdigbagt dej til hindbærroulade
  • Smør 200 gram hindbærm armelade på, og fordel marmeladen jævnt, men kom ikke for tæt på kanten.
    billede resultat for roulade med hindbær
  • Rul nu hindbærrouladen sammen og læg den med samlingen nedad.
  • Lad rouladen samle sig i 10 minutter, men den smager bedst som nybagt.
  • Nyd hindbærrouladen sammen med lidt letpisket flødeskum og en god kop kaffe.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
1682
% Daglig værdi*
Fedt
 
18
g
28
%
Mættet fedt
 
6
g
38
%
Transfedt
 
0.1
g
Flerumættet fedt
 
4
g
Enkelumættet fedt
 
7
g
Kolesterol
 
655
mg
218
%
Natrium
 
1425
mg
62
%
Kalium
 
767
mg
22
%
Kulhydrater
 
343
g
114
%
Kostfibre
 
7
g
29
%
Sukker
 
199
g
221
%
Protein
 
36
g
72
%
Vitamin A
 
950
IU
19
%
Vitamin C
 
19
mg
23
%
Calcium
 
172
mg
17
%
Jern
 
10
mg
56
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Video

Kom med din mening

Tips

En hindbærroulade laves selvfølgelig med hindbærmarmelade, men du kan sagtens skifte hindbær ud med andre ting.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Lene Rasmussen

    februar 20, 2025 at 12:20 pm

    Virkelig nem og lækker roulade, smager fantastisk 👌🏻

    Svar
  2. Ulla

    februar 14, 2025 at 10:58 am

    Kan man bruge maizena i stedet for kartoffelmel??
    Ulla

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      februar 14, 2025 at 4:42 pm

      Hej Ulla
      Ja, det bør du sagtens kunne 🙂
      God bagelyst.
      BH Holger

      Svar
  3. Margrethe Krogh Thusgaard

    oktober 02, 2024 at 12:39 pm

    Jeg lærte som barn (omkring 1960) at lave roulade, og kom igen i tanker om den dejlige kage, men tænkte, at det måtte kunne gøres bare lidt bedre. Denne opskrift er nu én af mine absolutte favoritter, når jeg skal bage pauselækkerier til møder, kor- eller orkesterprøver.
    Den er lynhurtig, og voldsomt populær.
    Det er smart at have alt klar og vejet af, når man går i gang; det letter rengøringen!

    Svar
  4. Kiss

    februar 23, 2024 at 3:45 pm

    Roulade
    Rulles på kort eller lang side

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      februar 23, 2024 at 5:03 pm

      Hej Kiss
      Du ruller den fra den lange side 🙂
      BH Holger

      Svar
      • Tove Nygaard Curtis

        august 10, 2024 at 4:13 pm

        Jeg havde ingen kartoffelmel, men brugte majsmel i stedet for. Smager skønt 😊

      • Ulla Dybkjær

        december 15, 2024 at 2:13 pm

        Så bliver den da alt for tyk!

  5. Jolanda

    juni 06, 2023 at 3:23 pm

    Rigtig lækker roulade. Godt med flødeskum til da der jo ikke fedtstof i selve dejen. Den laver jeg bestemt igen.
    Jolanda

    Svar
  6. BIBSE

    marts 01, 2023 at 6:55 pm

    Jeg smagte denne roulade i dag, og jeg var VILD med den. Jeg blev nødt til at have et ekstra stykke. Tusind tak 🤩

    Svar
  7. Dina

    februar 03, 2022 at 4:26 pm

    Der mangler noget flødeskum eller creme i efter min smag. Men selve rouladedejen er lækker ☺️

    Svar
    • Susanne Hansen

      december 16, 2022 at 8:29 am

      Hvor kan man købe bøgerne

      Svar
  8. Anne-Sophie

    juni 26, 2021 at 2:06 pm

    rigtig god roulade!!

    Svar
  9. Dorthe

    juni 13, 2020 at 10:18 am

    Kan man rulle den kold ? Jeg tænker på at bruge flødeskum til fyld, så dejen skal jo være kold, når jeg ruller.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      juni 13, 2020 at 1:38 pm

      Hej Dorthe
      Min egen erfaring er, at den desværre så knækker ret nemt.
      Du kan dog forsøge at rulle rouladen sammen uden fyld, og når den er kølet af rulles forsigtigt ud igen, fyldet kommes på og så rulles rouladen sammen.
      Det har jeg haft held med.
      De bedste hilsner
      Holger

      Svar
  10. Simon

    december 09, 2018 at 4:22 pm

    Skal man smører marmeladen ud til kanten eller ikke?

    I punkt 9 står der "....men kom ikke for tæt på kanten"

    Under et af billederne står der "....Smør helt ud til kanten, inden rouladen rulles sammen"

    Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv medlem af Madens Verden nu
Du får et medlemskab for kun 295 kroner for et HELT år!
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required