Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Her er du: Forside › Vegetar › Vegetarsmørrebrød - opskrift med kål og æbler

Vegetarsmørrebrød - opskrift med kål og æbler

Vegetarsmørrebrød med kål
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
9
SHARES
FacebookMessenger9PinterestEmailSMS
Opdateret: 16. juni 2020 - Udgivet: 16. juni 2020

Vegetarsmørrebrød med stegt rødkål og spidskål, sennepsmayo og rå æbler er superlækkert og sundt. Her er opskriften på smørrebrød helt uden kød.

Vegetarsmørrebrød er en lidt overset genre. Når vi holder klassiske, danske frokoster med traditionelt pålæg, kan vegetaren nogle gange ende med at sidde med et smilende æg og en halv tomat. Det er temmelig fjollet, da der findes så mange lækre grøntsager og bælgfrugter, som smager skønt på et stykke rugbrød.

Her er opskriften på vegetarsmørrebrød med stegte kålskiver og løgringe vendt i lidt honning på panden. Serveret på ristet rugbrød sammen med en nem sennepsmayonnaise og skiver af et æble, er det en lækkerbisken - og tilmed en sund en af slagsen.

Opskrift på vegetarsmørrebrød

Karen SenecaKaren Seneca

Vegetarsmørrebrød - opskrift med kål og æbler

5 fra 1 stemme
Forb. tid 5 minutter min
Tilb. tid 10 minutter min
Samlet tid 15 minutter min
Antal: 2 personer
Ret: Vegetar
Køkken: Dansk
Kalorier: 160
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 50 g rødkål
  • 50 g spidskål
  • ½ løg - tynde ringe
  • 2 spsk mayonnaise
  • 1 spsk sennep - sød eller stærk
  • 4 skiver æble
  • 2 skiver rugbrød - ristet
  • 1 tsk honning
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Fremgangsmåde
 

  1. Skær det halve løg i tynde ringe.
  2. Skær spidskål og rødkål ud i tynde skiver.
  3. Steg kål og løg på panden i et par minutter.
  4. Skær æbleskiverne imens og bland sennep i mayonnaisen.
  5. Når kålen er blød, vendes den med honning og smages til med salt og peber.
  6. Rist rugbrødsskiverne på brødristeren.
  7. Anret madderne: Først kål og løg, derefter sennepsmayo og til sidst æbleskiverne.
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Kalorier: 160kcal
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Tips

Det er slet ikke så svært at finde på gode vegetarsmørrebrød og smørrebrød til veganere. Tænk blot på, hvilke smage der passer sammen. For eksempel er æblets syrlige smag god til kålens lettere bitre smag, tomatens sød-syrlige smag går godt til avocado og så fremdeles.

Kartoffelmadder er næsten altid et hit, særligt om sommeren. Her er et par af Madens Verdens bud, blandt andet med asparges, vegetarbacon og ristet løg:

Kartoffelmadder - inspiration til klassikeren.

Vil du selv bage rugbrød, har vi en række opskrifter på gode brød, for eksempel denne: Hjemmebagt rugbrød uden surdej.

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube
Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required