Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Vegetar › Vegetariske tarteletter med asparges

Vegetariske tarteletter med asparges

Vegetariske tarteletter
4.9 fra 8 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
6
SHARES
FacebookMessenger6PinterestEmailSMS

Vegetariske tarteletter er lige så lækre, som dem vi kender med hønsekød. Her er fyldet smørristede champignoner og friske asparges.

Vegetariske tarteletter er en glimrende måde at inkludere vegetarer på, når menuen står på tarteletter.

Her kan man nemlig lave en vegetarversion af fyldet, som består af smørristede champignoner, grønne asparges og forårsløg.

Se også: Tarteletter med høns i asparges

En rigtig god kombination, der smages til med timian og rosmarin. Det hele vendes selvfølgelig i en kraftig, opbagt sovs.

Du kan eventuelt hælde lidt hvidvin eller sherry ned til champignonerne, når de er ristet, så smagen får mere kant.

Opskrift på vegetariske tarteletter

Vegetariske tarteletter

Karen SenecaKaren Seneca
4.9 fra 8 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 20 minutter min
Samlet tid: 35 minutter min
Vegetariske tarteletter er lige så lækre, som dem vi kender med hønsekød. Her er fyldet smørristede champignoner og friske asparges.
Antal: 4 personer
Ret: Forret
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 250 g champignoner i skiver eller både
  • 0,5 bundt asparges grønne, i skiver
  • 0,5 dåse hvide asparges
  • 3 forårsløg i skiver
  • 1 tsk timian eller 3 kviste
  • 0,5 tsk rosmarin el. 1 kvist
  • 20 g smør
  • 20 g hvedemel
  • 0,5 dl grøntsagsbouillon evt. inklusiv aspargesvand
  • 1 dl piskefløde
  • 12 tarteletter
  • 2 spsk persille hakket

Fremgangsmåde

  1. Rens champignon og skære dem i store tern eller små både. Skær forårsløg i skiver og knæk den nederste del af de grønne asparges.
  2. Skær asparges i skiver og giv de grønne et hurtigt opkog i gryden. Lad dem dryppe af bagefter.
  3. Steg champignoner på panden i en klat smør sammen med timian og rosmarin. Når de er godt brunede, tilsætter du forårsløg og steger ca. tre-fire minutter.
  4. Lav en opbagt sovs: Smelt 20 gram smør, tilsæt 20 gram hvedemel og rør godt rundt. Lad det brænde lidt af, mens du pisker.
  5. Tilsæt nu lidt af grøntsagsbouillonen og aspargesvandet, pisk. Tilsæt piskefløden. Og til sidst hælder du resten af bouillonen i, til du synes, at saucen har en god, kraftig konsistens. Husk at piske, så den ikke brænder på.
  6. Smag til salt og peber. Hæld nu champignon, asparges og forårsløg ned i saucen, rør rundt. Giv stuvningen et par minutter, smag til og tilsæt eventuelt mere timian, salt og peber.
  7. Tarteletterne varmes op i en ovn, stuvningen hældes ned i dem og finthakket persille drysses over. Nu er dine vegetariske tarteletter klar til at blive serveret.

Næringsindhold

Kalorier364kcalKulhydrater27gProtein8gFedt26gMættet fedt13gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt3gTransfedt0.2gKolesterol49mgNatrium225mgKalium333mgKostfibre4gSukker4gVitamin A826IUVitamin C6mgCalcium58mgJern12mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tip

Du kan komme andre grøntsager i vegetariske tarteletter, for eksempel ærter, som skal i stuvningen et par minutter før servering.

Bruger du gulerødder, skal de hakkes i tern og blancheres med de grønne asparges, så de ikke bliver for sprøde i konsistensen.

Se andre gode opskrifter her:

Hjemmebagte tarteletter af butterdej

Broccolitærte

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Jolanda skriver

    maj 14, 2024 at 1:45 pm

    Så mange gode opskrifter Holger, men kunne du måske lave en opskrift med tarteletter med fiskeboller, rejer og asparges? Det fik jeg en gang da jeg boede i Jylland, men aldrig mere siden da.
    De smagte helt vidunderlig.
    Hilsen Jolanda

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af vegetarbøf.
    Vegetarbøf (med ristede gulerødder og stegt grønkål)
  • Billede af selleristeaks af hele skiver knoldselleri.
    Selleristeaks (lavet af hele skiver paneret knoldselleri)
  • Billede med auberginefad.
    Auberginefad (med aubergine, squash og tomatsauce)
  • Billede af sød kartoffelgryde.
    Sød kartoffelgryde - lækker gryderet med søde kartofler

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required