Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Her er du: Forside › Vegetar › Vegetariske tarteletter med asparges

Vegetariske tarteletter med asparges

Vegetariske tarteletter
4.9 fra 8 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
6
SHARES
FacebookMessenger6PinterestEmailSMS
Opdateret: 21. juni 2023 - Udgivet: 22. marts 2022

Vegetariske tarteletter er lige så lækre, som dem vi kender med hønsekød. Her er fyldet smørristede champignoner og friske asparges.

Vegetariske tarteletter er en glimrende måde at inkludere vegetarer på, når menuen står på tarteletter.

Her kan man nemlig lave en vegetarversion af fyldet, som består af smørristede champignoner, grønne asparges og forårsløg.

Se også: Tarteletter med høns i asparges

En rigtig god kombination, der smages til med timian og rosmarin. Det hele vendes selvfølgelig i en kraftig, opbagt sovs.

Du kan eventuelt hælde lidt hvidvin eller sherry ned til champignonerne, når de er ristet, så smagen får mere kant.

Opskrift på vegetariske tarteletter

Karen SenecaKaren Seneca

Vegetariske tarteletter

4.88 fra 8 stemmer
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Samlet tid 35 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Forret
Køkken: Dansk
Kalorier: 364
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 250 g champignoner - i skiver eller både
  • 0,5 bundt asparges - grønne, i skiver
  • 0,5 dåse hvide asparges
  • 3 forårsløg - i skiver
  • 1 tsk timian - eller 3 kviste
  • 0,5 tsk rosmarin - el. 1 kvist
  • 20 g smør
  • 20 g hvedemel
  • 0,5 dl grøntsagsbouillon - evt. inklusiv aspargesvand
  • 1 dl piskefløde
  • 12 tarteletter
  • 2 spsk persille - hakket
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Fremgangsmåde
 

  1. Rens champignon og skære dem i store tern eller små både. Skær forårsløg i skiver og knæk den nederste del af de grønne asparges.
  2. Skær asparges i skiver og giv de grønne et hurtigt opkog i gryden. Lad dem dryppe af bagefter.
  3. Steg champignoner på panden i en klat smør sammen med timian og rosmarin. Når de er godt brunede, tilsætter du forårsløg og steger ca. tre-fire minutter.
  4. Lav en opbagt sovs: Smelt 20 gram smør, tilsæt 20 gram hvedemel og rør godt rundt. Lad det brænde lidt af, mens du pisker.
  5. Tilsæt nu lidt af grøntsagsbouillonen og aspargesvandet, pisk. Tilsæt piskefløden. Og til sidst hælder du resten af bouillonen i, til du synes, at saucen har en god, kraftig konsistens. Husk at piske, så den ikke brænder på.
  6. Smag til salt og peber. Hæld nu champignon, asparges og forårsløg ned i saucen, rør rundt. Giv stuvningen et par minutter, smag til og tilsæt eventuelt mere timian, salt og peber.
  7. Tarteletterne varmes op i en ovn, stuvningen hældes ned i dem og finthakket persille drysses over. Nu er dine vegetariske tarteletter klar til at blive serveret.
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Kalorier: 364kcalKulhydrater: 27gProtein: 8gFedt: 26gMættet fedt: 13gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 3gTransfedt: 0.2gKolesterol: 49mgNatrium: 225mgKalium: 333mgKostfibre: 4gSukker: 4gVitamin A: 826IUVitamin C: 6mgCalcium: 58mgJern: 12mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Tip

Du kan komme andre grøntsager i vegetariske tarteletter, for eksempel ærter, som skal i stuvningen et par minutter før servering.

Bruger du gulerødder, skal de hakkes i tern og blancheres med de grønne asparges, så de ikke bliver for sprøde i konsistensen.

Se andre gode opskrifter her:

Hjemmebagte tarteletter af butterdej

Broccolitærte

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Jolanda skriver

    maj 14, 2024 at 1:45 pm

    Så mange gode opskrifter Holger, men kunne du måske lave en opskrift med tarteletter med fiskeboller, rejer og asparges? Det fik jeg en gang da jeg boede i Jylland, men aldrig mere siden da.
    De smagte helt vidunderlig.
    Hilsen Jolanda

    Svar

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube
Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required