• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Vegetar › Vegetarisk stroganoff med svampe - vegetarisk gryderet

Vegetarisk stroganoff med svampe - vegetarisk gryderet

Vegetarisk stroganoff
5 fra 4 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
20
SHARES
FacebookMessenger20PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  12. maj 2022 - Udgivet:  12. maj 2022

Vegetarisk stroganoff er en lækker kødfri udgave af den klassiske stroganoff og lavet med masser af svampe.

Vegetarisk stroganoff smager skønt af paprika og champignoner, som danner grunden for denne opskrift. Retten serveres med kartoffelmos og et generøst drys af frisk persille.

Retten er faktisk super nem at lave, og man mangler på ingen måde kød, som ellers normalt er en væsentlig del af en stroganoff.

Jeg elsker smagen fra de to forskellige slags svampe, som jeg har brugt.

Dette er også en opskrift, som du sagtens kan lave en stor portion af, da den næsten smager endnu bedre dagen efter, hvor den har trukket smag.

Opskrift på vegetarisk stroganoff

Vegetarisk stroganoff
Rakel Seneca

Vegetarisk stroganoff

5 fra 4 stemmer
Vegetarisk stroganoff er den lækreste, ret som passer perfekt til hyggelige aftener indenfor, hvor man bare har lyst til comfort food.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Samlet tid 30 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Russisk
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 200 g portobellosvampe
  • 250 g champignon
  • 1 tsk smør
  • 1 tsk olivenolie
  • 2 stk løg
  • 3 spsk paprika
  • 2 stk laurbærblade
  • 3 spsk hvedemel
  • 50 g tomatpuré
  • 3 dl grønsagsbouillon
  • 3 dl piskefløde
  • friskkværnet peber
  • salt
  • persille - til pynt

Fremgangsmåde
 

  1. Start med at rense svampene. Skær halvdelen af dem i mindre stykker og den anden halvdel i relativt grove stykker, det giver nemlig en god konsistens.
  2. Tag nu en gryde og kom smør i, smelt smørret og tilføj svampene. Steg dem nu i cirka fem minutter, eller indtil de er godt brunet. Tag svampene fra og stil dem til side til senere brug.
  3. Skær løgene i tynde strimler, tilføj derefter olivenolie og løg i gryden. Steg dem i ti minutter ved lav varme, indtil de bliver klare. Tilføj paprika, laurbærblade og hvedemel, steg det i 30 sekunder.
  4. Tilføj tomatpuré og grønsagsbouillon, rør det godt sammen, så det tykner og tilføj derefter piskefløde. Rør det godt sammen og tilføj svampene fra tidligere.
  5. Lad det retten simre sammen i 15 minutter. Smag derefter til med salt og friskkværnet peber.
  6. Server straks vegetarisk stroganoff med en god kartoffelmos.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Noter

Hvis du ønsker at lave vegetarisk stroganoff mere fedtfattig, kan du udskifte fløde med mælk.

Det har jeg selv gjort engang i mellem, og det smager glimrende.

Se også andre vegetariske opskrifter på klassikere:

Vegetarlasagne

Vegetariske kødboller med tomatsauce og spaghetti

Vegetarisk shepherds pie

Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sød kartoffelgryde.

Sød kartoffelgryde - lækker gryderet med søde kartofler

Billede af grillede grøntsager.

Grillede grøntsager - sundt tilbehør lavet på grill

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Forsiden lige nu

mad på 30 minutter
Mad på 30 minutter (lækre retter på en halv time)→ Se opskriften
billede med simpel pastaret
Simpel pastaret - nem mad uden gryde og pande→ Se opskriften
billederesultat for æggewraps med laks og kylling
Æggewraps - skøn opskrift med laks eller kylling→ Se opskriften
billede med creme anglaise med jordbær
Creme Anglaise med jordbær (lækker vaniljecreme)→ Se opskriften
billede med grøn kartoffelsalat
Grøn kartoffelsalat med ærter og majs→ Se opskriften
vegetar kødsovs uden kød
Vegetar kødsovs: En lækker pastasauce uden kød→ Se opskriften
Hyldeblomst
Hyldeblomst - sommerlige opskrifter og fakta→ Se opskriften
torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé
Torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé→ Se opskriften
edamamesalat med tomat og dressing
Simpel edamamesalat med tomat og agurk→ Se opskriften
Billede resultat for jordbær parfait
Jordbær parfait - nem jordbæris uden ismaskine→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required