• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Vegetar › Vegetarisk dum biryani

Vegetarisk dum biryani

Vegetarisk dum biryani
5 fra 3 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
3
SHARES
FacebookMessenger3PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 3. marts 2022 - Udgivet: 2. marts 2022

Vegetarisk dum biryani er den lækreste indiske risret fuld af smag fra grøntsager og aromatiske krydderier samt et drys cashewnødder.

Vegetarisk dum biryani er en ekstremt populær ret fra Indien. Den kan laves på rigtige mange måder, og hver stat har deres egen version.

Denne opskrift er inspireret af Hyderabad, som jeg synes, er den bedste risret.

Du kan i princippet bruge alle de grønsager, som du har lyst til, derfor er opskriften også god til de dage, hvor køleskabet skal tømmes.

Retten tager en times tid at lave, men den er hele arbejdstiden værd, fordi smagen er autentisk, og helt som man får den serveret i Indien.

Opskrift på vegetarisk dum biryani

Vegetarisk dum biryani
Rakel Seneca

Vegetarisk dum biryani

5 fra 3 stemmer
Vegetarisk dum biryani er den lækreste indiske risret fuld af smag fra grøntsager og aromatiske krydderier samt et drys cashewnødder.
Forb. tid 30 minutter min
Tilb. tid 40 minutter min
Samlet tid 1 time t 10 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Vegetar
Køkken: Indisk
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

Ris
  • 300 g basmatiris
  • 2 l vand
  • 2 stk laurbærblade
  • 5 centimeter kanelstang
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk friskkværnet peber
  • 0,5 tsk nelliker - hele
Biryani
  • 1 spsk smør
  • 2 spsk olie
  • 1 stk laurbærblade
  • 5 centimeter kanelstang
  • 1 tsk spidskommen
  • 4 stk kardemommefrø
  • 0,5 tsk nelliker - hele
  • 2 stk rødløg
  • 1 spsk ingefærpure
  • 2 fed hvidløg - finthakket
  • 100 g grønne bønner - skåret i skiver
  • 1 stk gulerødder - skåret i firkanter
  • 1 stk søde kartofler - skåret i firkanter
  • 0,5 dl ærter
  • 1 tsk chili - stødt
  • 0,5 tsk gurkemeje - stødt
  • 2 tsk garam masala
  • 2,5 dl yoghurt - natural
  • 2,5 dl vand
  • 0,5 dl frisk koriander - hakket
  • 0,5 dl mynte - frisk, hakket
  • 0,5 dl cashewnødder
  • 0,5 dl rosiner

Fremgangsmåde
 

  1. Start med at tilberede ris. Vask dem og læg dem i blød i vand i 20 minutter. Hæld derefter vandet fra.
  2. Kom to liter vand i en stor gryde sammen med kanelstang, laurbærblade, sort peber, salt og nelliker. Når vandet koger, tilføjes ris. Kog dem i 10 minutter, eller indtil de er næsten færdigkogte, de skal stadig have bid i sig.
  3. Hæld vandet fra og stil risene til siden. Skær løgene i tynde skiver, og gør alle grønsagerne klar.
  4. Tag en wok eller en gryde og tilføj olie og smør, tilføj derefter laurbærblad, kanelstang, kardemomme, nelliker og spidskommen. Varm det op, så krydderierne sitrer. Tilføj nu løg og steg dem i to minutter.
  5. Tag halvdelen af løget fra, gem dem til senere. Tilføj hvidløg og ingefær til gryden og steg i to minutter.
  6. Tilføj alle grønsagerne og put låg på, lad dem stege sammen i ti minutter, eller indtil de næsten er færdigstegte.
  7. Tilføj chili, gurkemeje og garam masala, rør det godt sammen. Skru varmen ned til lav varme og tilføj yoghurt, rør det sammen og tilføj to en halv deciliter vand. Put nu låg på og lad det hele simre i 15 minutter.
  8. Tag nu en stor gryde. Tilføj første lag curry, derefter et lag ris, drys med korianderblade, mynte, cashewnødder og rosiner. Gør dette tre gange, så der er tre lag af alt. Top det op med løget fra tidligere.
  9. Put låg på gryden og lad det simre i 15 minutter uden at røre i det.
  10. Lad retten køle ned. Så er den vegetariske risret dum biryani klar til servering.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tip

Brug basmati-ris til vegetarisk dum biryani, da de er længere end normale ris, og dermed giver den korrekte kogetid.

Men hvis du vil, kan du erstatte risene med normale ris, så skal de bare koges i kortere tid alt i alt.

Se også andre indiske opskrifter her:

Kylling Tikka Masala

Aloo gobi - indisk vegetarret

Indisk street food

Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens madplan uge 29

Ugens madplan uge 29 byder på dejlig aftensmad til hele ugen

Billede af pighvarsalat.

Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk

Billede af stegt fennikel med ærter og grønne asparges.

Stegt fennikel med ærter og grønne asparges

Billede af blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse.

Blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse

Ugens madplan uge 28

Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen

Billede af laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs.

Laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs

Forsiden lige nu

billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé med svinemørbrad og grøntsager→ Se opskriften
tex mex kylling
Tex Mex kylling→ Se opskriften
Billede med brunchæg i ovn
Brunchæg i ovn - ovnbagt æg i skål eller form→ Se opskriften
Billede af pighvarsalat.
Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk→ Se opskriften
billede med rabarbermuffins
Rabarbermuffins: 12 luftige muffins med rabarber→ Se opskriften
Ugens madplan uge 29
Ugens madplan uge 29 byder på dejlig aftensmad til hele ugen→ Se opskriften
billederesultat for svinemørbrad med honning og soja
Svinemørbrad med honning→ Se opskriften
Salat med kogte kartofler
Salat med kogte kartofler, asparges og radiser→ Se opskriften
billede med spinatsalat
Spinatsalat med babyspinat, tomater og rødløg→ Se opskriften
Pandekageroulade
Pandekageroulade med jordbær→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required