• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Forside › Vegetar › Vegetarfrikadeller som smager af kød

Vegetarfrikadeller som smager af kød

Vegetarfrikadeller som smager af kød
4.7 fra 15 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
54
SHARES
FacebookMessenger54PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 8. juli 2024 - Udgivet: 16. april 2021

Vegetarfrikadeller som smager af kød lavet af linser og svampe. De er det perfekte alternativ til traditionelle frikadeller.

Vegetarfrikadeller som smager af kød, er den opskrift, som kommer tættest på de "rigtige" frikadeller, vi kender fra mormors køkken.

De smager supergodt, og så er de tilmed smækfuld af proteiner og vitaminer. Det kan være svært at få grønsager til at smage som kød, men det er ikke umuligt.

Der er nemlig adskillige krydderier, som giver en umamismag. I denne opskrift bruger jeg alle tips og tricks.

Opskrift på vegetarfrikadeller som smager af kød

Selve basen af opskriften består af brune linser, som er ekstremt sunde og som giver den perfekte konsistens samt en god smag.

Desuden har jeg tilføjet svampe, vegetarers bedste ven som kødalternativ. Er du til de klassiske frikadeller er opskriften her.

Vegetarfrikadeller som smager af kød
Rakel Seneca

Vegetarfrikadeller som smager af kød

4.67 fra 15 stemmer
Vegetarfrikadeller som smager af kød lavet af linser og svampe. De er det perfekte alternativ til traditionelle frikadeller.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
Samlet tid 30 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad, Vegetar
Køkken: Dansk
Kalorier: 209
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 100 g brune linser - tørret
  • 100 g champignoner
  • 1 stk løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 stk æg
  • 2 spsk havregryn
  • 0,5 dl hvedemel
  • 1 spsk soyasauce
  • 1 tsk friskkværnet peber
  • 1 tsk salt
  • 1 spsk basamicoeddike
  • 0,5 tsk spidskommen - stødt
  • 0,5 tsk muskatnød - stødt
  • 1 spsk gærflager - kan undlades
  • 2 spsk smør

Fremgangsmåde
 

  1. Start med at vaske linserne, dæk dem derefter med dobbelt så meget vand, som der er linser. Sæt dem over kog. Når vandet koger, putter du låg på og lader dem simre i cirka 10 minutter. Linserne skal være tæt på færdigkogt, men stadig have et smule bid. Så tjek undervejs og smag efter, om konsistensen er god.
  2. I mens linserne koger, hakker du løg og hvidløg. Skær derefter champignoner i små firkanter. Varm en pande op og tilføj en smule smør.
  3. Steg løg og hvidløg sammen i et par minutter og tilføj derefter champignonstykkerne. Steg det sammen i seks minutters tid - eller indtil væsken er kommet ud af svampene.
  4. Tag gryden med de færdige linser og si alt vandet fra. Brug nu en gaffel til at mose nogen af linserne. Cirka halvdelen af dem skal være groft most og den anden halvdel hele linser. Tilføj svampeblandingen til linserne.
  5. Tilføj nu soyasauce, balsamico eddike, salt, sort peber, spidskommen, muskatnød og gærflager. Bland det godt sammen og smag det til. Rør nu ægget i.
  6. Tilføj havregryn og hvedemelet langsomt, i mens du rører rundt. Teksturen skal være en smule fast men klistret, hellere tilføj for lidt mel end for meget. Stil nu blandingen på køl i cirka ti minutter til at sætte sig.
  7. Tag en ren pande og tilføj en god mængde smør på mellem varme. Begynd nu at forme frikadellerne og kom dem på panden. Sørg for at trykke dem en smule flade, så de bliver stegt helt ind til midten. Steg dem på begge sider til de får en sprød mørk gylden farve. Forsæt til alt dejen er brugt og tilføj gerne masser af smør, da det er smørret, som giver sprødhed.
  8. Så er de lækreste veggiedeller klar, drys med lidt persille, og så kan du endelig nyde gode vegetarfrikadeller, som smager af kød.

Næringsindhold

Kalorier: 209kcalKulhydrater: 28gProtein: 10gFedt: 7gMættet fedt: 4gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 2gTransfedt: 0.2gKolesterol: 16mgNatrium: 635mgKalium: 414mgKostfibre: 9gSukker: 1gVitamin A: 192IUVitamin C: 1mgCalcium: 35mgJern: 6mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Bedste alternativ til mormors frikadeller

Jeg vil klart anbefale denne opskrift til både vegetarer, som måske savner smagen af kød, men også til dem som bare ønsker at spise mindre kød, og som holder af det traditionelle danske køkken.

Jeg selv har ikke spist kød i seks år, og det er let at finde på lækre retter fra hele verden, men når det kommer til at lave dansk mad, kan det godt blive en smule svært.

Jeg synes dog, at jeg har fundet adskillige metoder til at lave de perfekte copycat-opskrifter, så jeg kan spise det samme som min familie uden af gå på kompromis med mine principper.

Se også de lækre opskrifter på:

Squashfrikadeller (vegetariske deller med squash)

Kålkrebinetter med spidskål (vegetar krebinetter)

Kyllingefrikadeller (opskrift til pande eller ovn)

Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Elin

    juli 18, 2022 at 10:25 am

    Hejsa, først og fremmest - tusinde tak for de mange lækre opskrifter! Jeg vil høre - hvis ikke man har brune linser, hvad vil du anbefale i stedet? Nogle der koger ud, eller nogle der ikke gør?
    På forhånd tak for svar!
    Kh. Elin

    Svar
    • Karen Davies

      december 15, 2023 at 7:05 pm

      I aften lavede jeg dem med flade grønne linser og det virker godt.

      Svar
  2. Bonnie

    juni 15, 2021 at 7:31 pm

    De lyder lækre! Jeg glæder mig til at prøve dem!

    Svar
  3. Mona

    april 18, 2021 at 8:50 am

    Hvorfor i alverden, skal det smage af kød, når man nu ikke vil SPISE kød ?

    Svar
    • Bonnie

      juni 15, 2021 at 7:28 pm

      Gud hvor jeg håber den intetsigende kommentar slettes (ja gerne sammen med min) Frikadeller smager godt, og vil man undgå kødet men bevare smagen, er det her jo perfekt! 🙂 Og man må kalde det LIGE HVAD MAN VIL. Man har jo det frie valg at gå videre til næste opskrift, hvis man ikke kan bruge den her til noget.

      Svar
  4. Dorthe

    april 18, 2021 at 8:50 am

    Ok, men bliver vegetar for at undgå kød, hvadd er iden i at en vegatarfrikadelle smager af kød? og nej det er ikke en frikadelle, det er en linse delle.

    Svar
    • Bonnie

      juni 15, 2021 at 7:30 pm

      Samme som ovenfor! Gå dog videre istedet for at sprede gylle i en madsektion 🙂

      Svar

Mere inspiration

  • Billede af selleristeaks af hele skiver knoldselleri.
    Selleristeaks (lavet af hele skiver paneret knoldselleri)
  • Billede med auberginefad.
    Auberginefad (med aubergine, squash og tomatsauce)
  • Billede af sød kartoffelgryde.
    Sød kartoffelgryde - lækker gryderet med søde kartofler
  • billede med bønne burrito
    Bønne burrito

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af blomkålslasagne.

Blomkålslasagne (sund lasagne med blomkål og oksekød)

Ugens vine, uge 36, 2025

Ugens vine, uge 36, 2025: Fra Rioja Reserva til hvid og rosé fra Røsnæs

Billede af selleristeaks af hele skiver knoldselleri.

Selleristeaks (lavet af hele skiver paneret knoldselleri)

Billede af frisk kartoffelsalat med spinat.

Frisk kartoffelsalat med spinat

Madplan uge 36

Ugens madplan uge 36 med velsmagende aftensmad til alle ugedage

Billede af asiatisk nakkefilet.

Asiatisk nakkefilet (med nudler, broccoli og peberfrugt)

Forsiden lige nu

billede med kylling bourguignon
Kylling bourguignon - sund udgave af den franske klassiker→ Se opskriften
billederesultat for æblesalat
Æblesalat→ Se opskriften
Billede med kantareller
Kantareller - fakta og hvad kan du bruge dem til→ Se opskriften
billede med vikingegryde
Vikingegryde med skinke, bacon og fløde→ Se opskriften
en heldig kartoffel
En heldig kartoffel bagt med rosmarin→ Se opskriften
billede med kylling cacciatore italiensk jægergryde
Kylling cacciatore (nem og lækker italiensk jægergryde)→ Se opskriften
Billede resultat for tilbehør til aftensmad
12 opskrifter på tilbehør til aftensmad→ Se opskriften
billede med fødselsdagsboller
Fødselsdagsboller (nemme og bløde boller til fødselsdag)→ Se opskriften
billede med marmorkage
Marmorkage (nem og lækker skærekage i form)→ Se opskriften
fryse avocado
Kan man fryse avocado? Se den hurtige guide!→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required