Vegetarbiksemad med halloumi-ost, kartofler, rødbeder og selvfølgelig et smilende spejlæg på toppen. Så bliver det bare ikke bedre.
Vegetarbiksemad behøver slet ikke at være kedeligt, selvom der ikke er kød i. Nærmest tværtimod. I denne opskrift er der nemlig sprøde stykker halloumi, som både smager salt og giver en god umamismag.
Biksemad er en rigtig god klassisk, dansk ret, som er perfekt til dagen efter, når man skal udnytte rester af aftensmaden.
Men jeg synes faktisk, at retten smager så godt, at man kan lave den når som helst.
En af de vigtigste ingredienser er løg. Jeg har tilføjet masser af fine strimler løg i retten, da de er perfekte til at binde alle smagsnuancerne sammen.
Opskrift på vegetarbiksemad
Vegetarbiksemad med halloumi
Ingredienser
- 1 kg kartofler
- 2 stk løg
- 250 g halloumi
- 1 spsk smør
- 2 spsk worcestersauce
- 100 g rødbeder - syltede i tern
- 4 stk æg
- salt
- friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Start med at koge kartoflerne, indtil de er møre. Pil forsigtigt skrællen af og skær dem i tern.
- Skær nu løgene i tynde strimler, tag derefter en stegepande og tilføj halvdelen af smørret og løgene. Lad dem nu stege i cirka ti minutter, eller indtil de er klare og en smule karamelliseret.
- Tilføj kartoflerne og resten af smørret. Lad dem stege i et par minutter, så de får en gylden stegeoverflade.
- Skær halloumi i mundrette firkanter og tag nu en anden stegepande. Tilføj halloumi og steg dem ved høj varme i cirka et minut på hver side, eller indtil de er gyldne.
- Kom den stegte halloumi i panden med kartofler og tilføj nu worcestersauce. Steg det sammen i et minut og smag til med salt og peber.
- Lav fire spejlæg på en anden pande og server vegetarbiksemad med syltede rødbeder.
Få tilsendt opskriften på mail
Noter
Hvis du har kogte kartofler fra dagen før, så gem dem og brug dem i denne opskrift. Det gør retten drønhurtig at lave.
Se også vores andre klassiske vegetarretter her:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: