• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Vegetar › Vegansk suppe - opskrift på mættende suppe

Vegansk suppe - opskrift på mættende suppe

Vegansk suppe med grøntsager
5 fra 2 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
6
SHARES
FacebookMessenger6PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  28. september 2022 - Udgivet:  29. september 2021

Vegansk suppe med grønsager og den grønne hvede, freekeh, er den lækreste aftensmad, man kan tænke sig. Den er også super sund og nem at lave.

Vegetarsuppe med grønsager og freekeh er en af de retter, som passer perfekt til vinterens mørke og kulde, fordi der ikke er noget mere hyggeligt end at sidde indenfor med tæpper og slubre suppe.

Jeg har tilføjet freekeh, som er en type hvede fra Mellemøsten. Denne suppe er virkelig sund og indeholder flere proteiner og vitaminer end andre hvedetyper.

Dog kan den måske være svær at finde i dagligvarebutikker. Det kan købes i helsebutikker eller i butikker, som forhandler udenlandske varer.

Hvis det er helt umuligt, kan du godt bruge couscous eller almindelige ris.

Opskrift på vegansk suppe med grønsager og freekeh

Vegansk suppe med grøntsager
Rakel Seneca

Vegansk suppe med grønsager

5 fra 2 stemmer
Vegansk suppe med grønsager og den grønne hvede, freekeh, er den lækreste aftensmad, man kan tænke sig. Den er også super sund og nem at lave.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 45 minutter min
Samlet tid 55 minutter min
Antal: 6 personer
Ret: Suppe
Køkken: Mellemøsten
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 2,5 dl freekeh
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 stk løg
  • 3 fed hvidløg
  • 2 stk gulerødder
  • 2 stave selleri
  • 1 hel squash
  • 1 stk bouillonterning - vegetar
  • 8 dl vand
  • 1 tsk oregano - stødt
  • 2 tsk timian - stødt
  • 1 tsk paprika - stødt
  • 0,5 dl parmesan - udelades af veganere
  • 2 tsk salt
  • 2 tsk friskkværnet peber
  • 0,5 stk citron

Fremgangsmåde
 

  1. Start med at skylle freekeh og put dem derefter i en skål, hvor du dækker dem med koldt vand. Lad dem stå i vandet, indtil de skal bruges.
  2. Hak nu løget fint, og de fede hvidløg knuses. Skær gulerødderne i skiver og grovhak selleri. Skær også squash i skiver.
  3. I en stor gryde kommer du olivenolie ved mellem varme. Tilføj nu løg og hvidløg og lad dem stege sammen i et par minutter. Tilføj nu gulerodsskiverne og selleristykkerne. Steg det i yderligere to minutter.
  4. Tilføj squashskiverne samt lidt salt og sort peber. Steg nu alle grønsagerne godt sammen i fem minutter.
  5. I en elkedel koger du otte deciliter vand og blander sammen med boulionterningen. Hæld det nu ned i gryden med grønsager.
  6. Tag skålen med freekeh og hæld vandet fra. Skyl dem igen og tilføj dem derefter til gryden med suppen.
  7. Rør nu godt rundt i suppen og tilføj stødt oregano, stødt timian og stødt paprika. Lad nu suppen simre i cirka 25 minutter uden låg.
  8. Riv parmesan ned i suppen, hvis du spiser ost - hvis ikke så brug gærflager. Smag den til med salt og sort peber. Til sidst serveres vegansk suppe med frisk citronsaft og eventuelt krydderurter.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tip

Denne opskrift på vegansk suppe kan være med eller uden parmesan, alt efter hvad du spiser.

Du kan for eksempel bruge gærflager som drys, som også giver en lidt cremet og ostet smag.

Se også vores andre opskrifter på sunde supper, så som linsesuppe med røde linser og italiensk grøntsagssuppe.

Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sød kartoffelgryde.

Sød kartoffelgryde - lækker gryderet med søde kartofler

Billede af grillede grøntsager.

Grillede grøntsager - sundt tilbehør lavet på grill

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Forsiden lige nu

mad på 30 minutter
Mad på 30 minutter (lækre retter på en halv time)→ Se opskriften
billede med simpel pastaret
Simpel pastaret - nem mad uden gryde og pande→ Se opskriften
billederesultat for æggewraps med laks og kylling
Æggewraps - skøn opskrift med laks eller kylling→ Se opskriften
billede med creme anglaise med jordbær
Creme Anglaise med jordbær (lækker vaniljecreme)→ Se opskriften
billede med grøn kartoffelsalat
Grøn kartoffelsalat med ærter og majs→ Se opskriften
vegetar kødsovs uden kød
Vegetar kødsovs: En lækker pastasauce uden kød→ Se opskriften
Hyldeblomst
Hyldeblomst - sommerlige opskrifter og fakta→ Se opskriften
torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé
Torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé→ Se opskriften
edamamesalat med tomat og dressing
Simpel edamamesalat med tomat og agurk→ Se opskriften
Billede resultat for jordbær parfait
Jordbær parfait - nem jordbæris uden ismaskine→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required