Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Her er du: Forside › Vegetar › Vegansk suppe - opskrift på mættende suppe

Vegansk suppe - opskrift på mættende suppe

Vegansk suppe med grøntsager
5 fra 2 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
6
SHARES
FacebookMessenger6PinterestEmailSMS
Opdateret: 28. september 2022 - Udgivet: 29. september 2021

Vegansk suppe med grønsager og den grønne hvede, freekeh, er den lækreste aftensmad, man kan tænke sig. Den er også super sund og nem at lave.

Vegetarsuppe med grønsager og freekeh er en af de retter, som passer perfekt til vinterens mørke og kulde, fordi der ikke er noget mere hyggeligt end at sidde indenfor med tæpper og slubre suppe.

Jeg har tilføjet freekeh, som er en type hvede fra Mellemøsten. Denne suppe er virkelig sund og indeholder flere proteiner og vitaminer end andre hvedetyper.

Dog kan den måske være svær at finde i dagligvarebutikker. Det kan købes i helsebutikker eller i butikker, som forhandler udenlandske varer.

Hvis det er helt umuligt, kan du godt bruge couscous eller almindelige ris.

Opskrift på vegansk suppe med grønsager og freekeh

Rakel Seneca

Vegansk suppe med grønsager

5 fra 2 stemmer
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 45 minutter min
Samlet tid 55 minutter min
Antal: 6 personer
Ret: Suppe
Køkken: Mellemøsten
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 2,5 dl freekeh
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 stk løg
  • 3 fed hvidløg
  • 2 stk gulerødder
  • 2 stave selleri
  • 1 hel squash
  • 1 stk bouillonterning - vegetar
  • 8 dl vand
  • 1 tsk oregano - stødt
  • 2 tsk timian - stødt
  • 1 tsk paprika - stødt
  • 0,5 dl parmesan - udelades af veganere
  • 2 tsk salt
  • 2 tsk friskkværnet peber
  • 0,5 stk citron
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Fremgangsmåde
 

  1. Start med at skylle freekeh og put dem derefter i en skål, hvor du dækker dem med koldt vand. Lad dem stå i vandet, indtil de skal bruges.
  2. Hak nu løget fint, og de fede hvidløg knuses. Skær gulerødderne i skiver og grovhak selleri. Skær også squash i skiver.
  3. I en stor gryde kommer du olivenolie ved mellem varme. Tilføj nu løg og hvidløg og lad dem stege sammen i et par minutter. Tilføj nu gulerodsskiverne og selleristykkerne. Steg det i yderligere to minutter.
  4. Tilføj squashskiverne samt lidt salt og sort peber. Steg nu alle grønsagerne godt sammen i fem minutter.
  5. I en elkedel koger du otte deciliter vand og blander sammen med boulionterningen. Hæld det nu ned i gryden med grønsager.
  6. Tag skålen med freekeh og hæld vandet fra. Skyl dem igen og tilføj dem derefter til gryden med suppen.
  7. Rør nu godt rundt i suppen og tilføj stødt oregano, stødt timian og stødt paprika. Lad nu suppen simre i cirka 25 minutter uden låg.
  8. Riv parmesan ned i suppen, hvis du spiser ost - hvis ikke så brug gærflager. Smag den til med salt og sort peber. Til sidst serveres vegansk suppe med frisk citronsaft og eventuelt krydderurter.
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Tip

Denne opskrift på vegansk suppe kan være med eller uden parmesan, alt efter hvad du spiser.

Du kan for eksempel bruge gærflager som drys, som også giver en lidt cremet og ostet smag.

Se også vores andre opskrifter på sunde supper, så som linsesuppe med røde linser og italiensk grøntsagssuppe.

Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube
Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required