Vegansk suppe med grønsager og den grønne hvede, freekeh, er den lækreste aftensmad, man kan tænke sig. Den er også super sund og nem at lave.
Vegetarsuppe med grønsager og freekeh er en af de retter, som passer perfekt til vinterens mørke og kulde, fordi der ikke er noget mere hyggeligt end at sidde indenfor med tæpper og slubre suppe.
Jeg har tilføjet freekeh, som er en type hvede fra Mellemøsten. Denne suppe er virkelig sund og indeholder flere proteiner og vitaminer end andre hvedetyper.
Dog kan den måske være svær at finde i dagligvarebutikker. Det kan købes i helsebutikker eller i butikker, som forhandler udenlandske varer.
Hvis det er helt umuligt, kan du godt bruge couscous eller almindelige ris.
Opskrift på vegansk suppe med grønsager og freekeh
Vegansk suppe med grønsager
Ingredienser
- 2,5 dl freekeh
- 1 spsk olivenolie
- 1 stk løg
- 3 fed hvidløg
- 2 stk gulerødder
- 2 stave selleri
- 1 hel squash
- 1 stk bouillonterning - vegetar
- 8 dl vand
- 1 tsk oregano - stødt
- 2 tsk timian - stødt
- 1 tsk paprika - stødt
- 0,5 dl parmesan - udelades af veganere
- 2 tsk salt
- 2 tsk friskkværnet peber
- 0,5 stk citron
Fremgangsmåde
- Start med at skylle freekeh og put dem derefter i en skål, hvor du dækker dem med koldt vand. Lad dem stå i vandet, indtil de skal bruges.
- Hak nu løget fint, og de fede hvidløg knuses. Skær gulerødderne i skiver og grovhak selleri. Skær også squash i skiver.
- I en stor gryde kommer du olivenolie ved mellem varme. Tilføj nu løg og hvidløg og lad dem stege sammen i et par minutter. Tilføj nu gulerodsskiverne og selleristykkerne. Steg det i yderligere to minutter.
- Tilføj squashskiverne samt lidt salt og sort peber. Steg nu alle grønsagerne godt sammen i fem minutter.
- I en elkedel koger du otte deciliter vand og blander sammen med boulionterningen. Hæld det nu ned i gryden med grønsager.
- Tag skålen med freekeh og hæld vandet fra. Skyl dem igen og tilføj dem derefter til gryden med suppen.
- Rør nu godt rundt i suppen og tilføj stødt oregano, stødt timian og stødt paprika. Lad nu suppen simre i cirka 25 minutter uden låg.
- Riv parmesan ned i suppen, hvis du spiser ost - hvis ikke så brug gærflager. Smag den til med salt og sort peber. Til sidst serveres vegansk suppe med frisk citronsaft og eventuelt krydderurter.
Få tilsendt opskriften på mail
Tip
Denne opskrift på vegansk suppe kan være med eller uden parmesan, alt efter hvad du spiser.
Du kan for eksempel bruge gærflager som drys, som også giver en lidt cremet og ostet smag.
Se også vores andre opskrifter på sunde supper, så som linsesuppe med røde linser og italiensk grøntsagssuppe.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: