Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Her er du: Forside › Vegetar › Vegansk lasagne - sund og lækker opskrift

Vegansk lasagne - sund og lækker opskrift

Vegansk lasagne
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
8
SHARES
FacebookMessenger8PinterestEmailSMS
Opdateret: 14. november 2022 - Udgivet: 20. oktober 2021

Vegansk lasagne er mindst lige så god som dem med kød. Her er både linser, grøntsager, pasta og en skøn vegansk bechamelsovs.

Vegansk lasagne er en af mine livretter. Den har så meget smag, og jeg elsker kombinationen mellem linserne, grøntsagerne og den cremede bechamelsovs, som også er lavet vegansk og fra bunden.

Jeg har tilføjet gærflager i sovsen stedet for ost. Det synes jeg giver en lækker umami og ostet smag, som jeg er virkelig vild med.

Men du kan også sagens bruge vegansk ost i stedet for, hvis du foretrækker det.

Udover den fantastiske smag, så er konsistensen også virkelig god. Man skaber den bedste ved at koge linserne en smule al dente og ved at sørge for at skære grønsagerne i meget små stykker.

Opskrift på en italiensk vegansk lasagne

Rakel Seneca

Vegansk lasagne

5 fra 1 stemme
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 45 minutter min
Samlet tid 55 minutter min
Antal: 6 personer
Ret: Aftensmad, Vegetar
Køkken: Italiensk
Kalorier: 408
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

Vegansk bolognese
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 stort løg
  • 3 fed hvidløg
  • 100 g gulerødder
  • 50 g selleri
  • 220 g aubergine - cirka en halv
  • 1 stor tomat
  • 1 tsk basilikum - stødt
  • 1 tsk oregano - stødt
  • 0,5 tsk rosmarin - stødt
  • 0,5 tsk timian - stødt
  • 2 stk lauerbærblade
  • 2 spsk tomatpure
  • 1,5 dl grønne linser - tørrede
  • 5 dl vand
  • 0,5 stk boulionterning
  • 2 spsk soyasauce
  • 0,5 tsk friskkværnet peber
  • 0,5 tsk salt
Vegansk beachamelsovs
  • 3 spsk olivenolie
  • 2 spsk hvedemel
  • 4 dl soyamælk
  • 1 knivspids muskatnød - stødt
  • 2 spsk gærflager
  • 0,5 tsk salt
Derudover
  • 200 g lasagneplader
  • 1 spsk gærflager
  • 1 tsk basilikum - stødt
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Fremgangsmåde
 

  1. Start med at hakke løg og hvidløg fint. Tag en stor gryde og tilføj olivenolie, løg og hvidløg. Lad det stege sammen i to minutter.
  2. Hak gulerødderne og sellerien i meget fine stykker på cirka en halv centimeter. Tilføj dem nu til gryden og lad dem stege i to minutter.
  3. Skær auberginen i relativt små firkanter på en centimeter og tilføj dem til gryden. Lad det hele nu stege sammen i fem minutter - eller indtil auberginen begynder at tage en smule farve.
  4. Tilføj nu alle krydderierne og tomatpuré, rør det godt sammen og tilføj derefter linserne og vandet. Skru temperaturen op, så det kan koge.
  5. Når det hele koger, tilføjer du bouillonterning og putter låg på gryden, så indholdet kan simre. Lad det simre i cirka 15 minutter.
  6. Smag til med soyasauce, sort peber og salt.
  7. Tænd nu ovnen på 200 grader almindelig ovn og lad den forvarme.
  8. I mens vegetarbolognesen simrer, skal vi lave bechamelsovsen: Tag en lille gryde og tilføj olivenolien og hvedemel, brug et piskeris til at blande det sammen.
  9. Tilføj soyamælken langsomt, mens du stadig pisker i sovsen, så du undgår klumper. Når al soyamælken er tilføjet og der ikke er klumper tilbage, lader du sovsen koge forsigtigt.
  10. Tilføj muskatnød, salt og sort peber. Lad saucen koge under piskning, indtil den rammer den rigtige tykkelse. Tilføj til sidst gærflager og rør godt rundt.
  11. Tag et ovnfast fad og fordel første lag med bolognese, derefter bechamelsovs og lasagneplader. Forsæt med den rækkefølge indtil alle ingredienser er blevet brugt. Det sidste lag skal være bechamelsovs, drys derefter med gærflager og stødt basilikum.
  12. Bag lasagnen i cirka 35 minutter, eller indtil lasagnepladerne føles gennembagte.
  13. Så er en skøn vegansk lasagne klar til servering. Velbekomme.
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Kalorier: 408kcalKulhydrater: 57gProtein: 17gFedt: 14gMættet fedt: 2gFlerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 8gKolesterol: 15mgNatrium: 455mgKalium: 817mgKostfibre: 14gSukker: 6gVitamin A: 3134IUVitamin C: 12mgCalcium: 284mgJern: 7mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Tip

Vegansk lasagne smager godt med masser af grøntsager i. Du kan blandt andet vælge at tilføje champignon eller lidt spinat.

Server med en god frisk salat, for eksempel en tomatsalat med agurk og sorte oliven.

Se flere opskrifter her:

Rodfrugtlasagne

Vegetarisk moussaka

Gulerodslasagne - sund vegetarlasagne

Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Rasmus Hansen skriver

    februar 07, 2024 at 4:24 pm

    Hvad skal tomaten bruges til?

    Svar

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube
Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required