Varm bønnesalat er lækkert tilbehør til retter med kød, hvor du bager grønne bønner, tomater og lidt hvidløg i ovnen. Smages til med oregano.
Denne bønnesalat er meget nem at lave, men smager helt fantastisk til blandt andet oksekød (herunder en god bøf), men også stegt svine- eller kalvekød.
Hvis du er glad for hvidløg, kan du sagtens tilsætte mere af det. Du kan selvfølgelig også undlade hvidløg.
Opskrift på varm bønnesalat
Varm bønnesalat med grønne bønner, tomater og hvidløg
Ingredienser
- 400 g grønne bønner
- 8 små tomater - evt. cocktailtomater, der er delt i kvarte
- 1 rødløg - i tynde skiver
- 2 fed hvidløg - finthakket
- 1 sjat olivenolie
- 1 spsk balsamico - eller anden eddike
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Start med at klargøre bønnerne. Hvis du bruger friske grønne bønner, skal du lige nippe eller skære enderne af. De er for hårde at spise. Frosne bønner er normalt klar til brug.
- Kog lidt letsaltet vand op i en gryde, og når det spilkoger kommer du bønnerne i. Nu skal de blot koge i to minutter, og derefter overhældes med koldt vand, så du stopper kogningen.
- Lad bønnerne dryppe af, og kom dem op i et ildfast fad.
- Skær cocktailtomater i skiver, og læg dem sammen med bønnerne.
- Kom også fintsnittet rødløg og finthakket hvidløg ved, og hæld en god sjat olivenolie ud over grøntsagerne i fadet.
- Tilsæt også oregano og lidt balsamico, og bland din bønnesalat godt sammen med hænderne, så du får fordelt smagen.
- Bag nu salaten i fem minutter ved 200 grader varmluft, og så har du en varm bønnesalat klar til servering.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Varm bønnesalat serveres straks som tilbehør til. eks. bøffer eller oksesteg. Evt. en velstegt culottesteg.
Se også disse opskrifter:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: