Tyrkiske æg, også kaldet cilbir, er pocherede æg, som serveres sammen med en hjemmelavet hvidløgsyoghurt og toppes med chiliolie.
Tyrkiske æg spises oftest som en del af et stort morgenmadsbord, og de er også rigtige gode til brunch. Kombinationen af hvidløg, chili og æg er lækker og en af mine favoritter.
Hvis du har prøvet at spise morgenmad i Tyrkiet, så ved du, at morgenmad ikke bare er en eller to retter men nærmere ti forskellige retter. Og denne opskrift er en af dem.
Retten er i øvrigt super nem at lave, så længe du får godt gang i vandet, når du skal pochere, så lad dig ikke skræmme. Du kan snildt lave den på ca. 10-15 minutter.
Opskrift på tyrkiske æg
Ingredienser
- 2,5 dl græsk yoghurt
- 2 fed hvidløg
- 2 stk æg
- 2 spsk eddike
- 3 spsk olivenolie
- 2 tsk chiliflager
- salt
Sådan gør du
- Start med at hælde græsk yoghurt i en skål, brug nu et rivejern til at rive hvidløg ned i yoghurten. Rør det godt sammen.
- Tag nu en gryde og fyld den med vand. bring vandet i kog. Når vandet koger, tilføjer du eddike.
- Slå et æg ud i en lille skål, rør nu rundt i det kogende vand, så det danner en slags turbulens, og tilføj derefter ægget forsigtigt. Lad det pochere i tre minutter, brug en lille si til at fiske ægget op og put det ovenpå yoghurten.
- Forsæt samme proces med det andet æg.
- Tag nu en lille pande og kom olivenolie og chiliflager på. Varm det op, så det sitrer, og hæld chiliolien over æg og yoghurt.
- Drys med salt og server straks de tyrkiske æg.
Tip
I og med at opskriften kun kræver få ingredienser, så vil jeg anbefale at købe den højeste kvalitet af dem.
Se også andre opskrifter fra Tyrkiet:
Sigara börek - sprøde filoruller med feta
Dolmades - fyldte vinblade med ris og mynte