• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Brunch, morgenmad og frokost › Tyrkiske æg

Tyrkiske æg

Tyrkiske æg
5 fra 3 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
16
SHARES
FacebookMessenger16PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  19. februar 2022 - Udgivet:  19. februar 2022

Tyrkiske æg, også kaldet cilbir, er pocherede æg, som serveres sammen med en hjemmelavet hvidløgsyoghurt og toppes med chiliolie.

Tyrkiske æg spises oftest som en del af et stort morgenmadsbord, og de er også rigtige gode til brunch. Kombinationen af hvidløg, chili og æg er lækker og en af mine favoritter.

Hvis du har prøvet at spise morgenmad i Tyrkiet, så ved du, at morgenmad ikke bare er en eller to retter men nærmere ti forskellige retter. Og denne opskrift er en af dem.

Retten er i øvrigt super nem at lave, så længe du får godt gang i vandet, når du skal pochere, så lad dig ikke skræmme. Du kan snildt lave den på ca. 10-15 minutter.

Opskrift på tyrkiske æg

Tyrkiske æg
Rakel Seneca

Tyrkiske æg

5 fra 3 stemmer
Tyrkiske æg, også kaldet cilbir, er pocherede æg, som serveres sammen med en hjemmelavet hvidløgsyoghurt og toppes med chiliolie.
Forb. tid 5 minutter min
Tilb. tid 10 minutter min
Samlet tid 15 minutter min
Antal: 2 personer
Ret: Morgenmad
Køkken: Tyrkisk
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 2,5 dl græsk yoghurt
  • 2 fed hvidløg
  • 2 stk æg
  • 2 spsk eddike
  • 3 spsk olivenolie
  • 2 tsk chiliflager
  • salt

Fremgangsmåde
 

  1. Start med at hælde græsk yoghurt i en skål, brug nu et rivejern til at rive hvidløg ned i yoghurten. Rør det godt sammen.
  2. Tag nu en gryde og fyld den med vand. bring vandet i kog. Når vandet koger, tilføjer du eddike.
  3. Slå et æg ud i en lille skål, rør nu rundt i det kogende vand, så det danner en slags turbulens, og tilføj derefter ægget forsigtigt. Lad det pochere i tre minutter, brug en lille si til at fiske ægget op og put det ovenpå yoghurten.
  4. Forsæt samme proces med det andet æg.
  5. Tag nu en lille pande og kom olivenolie og chiliflager på. Varm det op, så det sitrer, og hæld chiliolien over æg og yoghurt.
  6. Drys med salt og server straks de tyrkiske æg.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tip

I og med at opskriften kun kræver få ingredienser, så vil jeg anbefale at købe den højeste kvalitet af dem.

Se også andre opskrifter fra Tyrkiet:

Tyrkisk pizza - pide

Sigara börek - sprøde filoruller med feta

Dolmades - fyldte vinblade med ris og mynte

Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Ole

    september 09, 2024 at 6:53 pm

    Smarte tricks til Pochered Æg, de kan hurtigt laves i en Mikroovn, ved lige at bruge en skål eller stor kop, med 125 ml vand, og så slå et Æg ud deri, det kan ikke blive nemmere 🙂

    Men hvis man laver det i Gryde / Kasserolle, så er det ret smart med at slå Ægget ud i en Si, og sænke den ned i vandet, så skal man ikke til at fiske efter Ægget 🙂

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Forsiden lige nu

vegetar kødsovs uden kød
Vegetar kødsovs: En lækker pastasauce uden kød→ Se opskriften
Hyldeblomst
Hyldeblomst - sommerlige opskrifter og fakta→ Se opskriften
torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé
Torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé→ Se opskriften
edamamesalat med tomat og dressing
Simpel edamamesalat med tomat og agurk→ Se opskriften
Billede resultat for jordbær parfait
Jordbær parfait - nem jordbæris uden ismaskine→ Se opskriften
Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required