Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Brunch, morgenmad og frokost › Tyrkiske æg

Tyrkiske æg (pocherede æg med hvidløgssauce)

Tyrkiske æg
5 fra 3 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
17
SHARES
FacebookMessenger17PinterestEmailSMS
Indhold
  • Tyrkiske æg
  • Opskrift på tyrkiske æg
  • Tip
  • Kommentarer

Tyrkiske æg

Rakel Seneca
5 fra 3 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 5 minutter min
Tilb. tid: 10 minutter min
Samlet tid: 15 minutter min
Tyrkiske æg, også kaldet cilbir, er pocherede æg, som serveres sammen med en hjemmelavet hvidløgsyoghurt og toppes med chiliolie.
Antal: 2 personer
Ret: Morgenmad
Køkken: Tyrkisk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 2,5 dl græsk yoghurt
  • 2 fed hvidløg
  • 2 æg
  • 2 spsk eddike
  • 3 spsk olivenolie
  • 2 tsk chiliflager
  • salt

Fremgangsmåde

  1. Start med at hælde græsk yoghurt i en skål, brug nu et rivejern til at rive hvidløg ned i yoghurten. Rør det godt sammen.
  2. Tag nu en gryde og fyld den med vand. bring vandet i kog. Når vandet koger, tilføjer du eddike.
  3. Slå et æg ud i en lille skål, rør nu rundt i det kogende vand, så det danner en slags turbulens, og tilføj derefter ægget forsigtigt. Lad det pochere i tre minutter, brug en lille si til at fiske ægget op og put det ovenpå yoghurten.
  4. Forsæt samme proces med det andet æg.
  5. Tag nu en lille pande og kom olivenolie og chiliflager på. Varm det op, så det sitrer, og hæld chiliolien over æg og yoghurt.
  6. Drys med salt og server straks de tyrkiske æg.

Næringsindhold

Kalorier338kcalKulhydrater7gProtein19gFedt26gMættet fedt4gFlerumættet fedt3gEnkelumættet fedt17gTransfedt0.02gKolesterol170mgNatrium142mgKalium289mgKostfibre1gSukker4gVitamin A836IUVitamin C1mgCalcium177mgJern1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på tyrkiske æg

Tyrkiske æg spises oftest som en del af et stort morgenmadsbord, og de er også rigtige gode til brunch. Kombinationen af hvidløg, chili og æg er lækker og en af mine favoritter.

Hvis du har prøvet at spise morgenmad i Tyrkiet, så ved du, at morgenmad ikke bare er en eller to retter men nærmere ti forskellige retter. Og denne opskrift er en af dem.

Retten er i øvrigt super nem at lave, så længe du får godt gang i vandet, når du skal pochere æg, så lad dig ikke skræmme. Du kan snildt lave den på ca. 10-15 minutter.

Se også: Blødkogt æg (sådan koger du perfekte blødkogte æg)

Tip

I og med at opskriften kun kræver få ingredienser, så vil jeg anbefale at købe den højeste kvalitet af dem.

Se også andre opskrifter fra Tyrkiet:

  • Tyrkisk pizza - pide
  • Sigara börek - sprøde filoruller med feta
  • Dolmades - fyldte vinblade med ris og mynte
Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Ole skriver

    september 09, 2024 at 6:53 pm

    Smarte tricks til Pochered Æg, de kan hurtigt laves i en Mikroovn, ved lige at bruge en skål eller stor kop, med 125 ml vand, og så slå et Æg ud deri, det kan ikke blive nemmere 🙂

    Men hvis man laver det i Gryde / Kasserolle, så er det ret smart med at slå Ægget ud i en Si, og sænke den ned i vandet, så skal man ikke til at fiske efter Ægget 🙂

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af pighvarsalat.
    Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk
  • billede med club sandwich
    Club sandwich (opskrift på en amerikansk favorit)
  • påske smørrebrød med torskerogn og æg
    Påske smørrebrød med torskerogn og æg
  • billede med brunchpandekager
    Brunchpandekager med bagepulver (nem opskrift til brunch)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required