Tyrkiske æg, også kaldet cilbir, er pocherede æg, som serveres sammen med en hjemmelavet hvidløgsyoghurt og toppes med chiliolie.
Tyrkiske æg spises oftest som en del af et stort morgenmadsbord, og de er også rigtige gode til brunch. Kombinationen af hvidløg, chili og æg er lækker og en af mine favoritter.
Hvis du har prøvet at spise morgenmad i Tyrkiet, så ved du, at morgenmad ikke bare er en eller to retter men nærmere ti forskellige retter. Og denne opskrift er en af dem.
Retten er i øvrigt super nem at lave, så længe du får godt gang i vandet, når du skal pochere, så lad dig ikke skræmme. Du kan snildt lave den på ca. 10-15 minutter.
Opskrift på tyrkiske æg
Tyrkiske æg
Ingredienser
- 2,5 dl græsk yoghurt
- 2 fed hvidløg
- 2 stk æg
- 2 spsk eddike
- 3 spsk olivenolie
- 2 tsk chiliflager
- salt
Fremgangsmåde
- Start med at hælde græsk yoghurt i en skål, brug nu et rivejern til at rive hvidløg ned i yoghurten. Rør det godt sammen.
- Tag nu en gryde og fyld den med vand. bring vandet i kog. Når vandet koger, tilføjer du eddike.
- Slå et æg ud i en lille skål, rør nu rundt i det kogende vand, så det danner en slags turbulens, og tilføj derefter ægget forsigtigt. Lad det pochere i tre minutter, brug en lille si til at fiske ægget op og put det ovenpå yoghurten.
- Forsæt samme proces med det andet æg.
- Tag nu en lille pande og kom olivenolie og chiliflager på. Varm det op, så det sitrer, og hæld chiliolien over æg og yoghurt.
- Drys med salt og server straks de tyrkiske æg.
Få tilsendt opskriften på mail
Tip
I og med at opskriften kun kræver få ingredienser, så vil jeg anbefale at købe den højeste kvalitet af dem.
Se også andre opskrifter fra Tyrkiet:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Ole
Smarte tricks til Pochered Æg, de kan hurtigt laves i en Mikroovn, ved lige at bruge en skål eller stor kop, med 125 ml vand, og så slå et Æg ud deri, det kan ikke blive nemmere 🙂
Men hvis man laver det i Gryde / Kasserolle, så er det ret smart med at slå Ægget ud i en Si, og sænke den ned i vandet, så skal man ikke til at fiske efter Ægget 🙂