• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Snacks og søde sager › Tuiles

Tuiles

Tuiles
4.8 fra 6 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
23
SHARES
FacebookMessenger23PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  29. november 2021 - Udgivet:  30. november 2021

Tuiles er tynde småkager, som kan bruges til alt. Spis dem, som de er - eller brug dem som pynt på desserter eller fold dem som kræmmerhuse.

Tuiles er virkelig lette at lave, og de kan anvendes til en række retter. Det er franske, sprøde småkager, som kan spises, som de er.

Du kan også bruge dem som pynt på desserter, is og kager. Har du set 'Den Store Bagedyst', har du sikkert allerede set de små kager i brug.

Dejen kan smøres ud med en ske på bagepladen, så de danner den form, du ønsker. Du kan også forme dem efter bagning.

Her skal det blot gå stærkt, så de ikke når at blive sprøde og knække.

Opskrift på tuiles

Tuiles
Karen SenecaKaren Seneca

Tuiles

4.84 fra 6 stemmer
Tuiles er tynde småkager, som kan bruges til alt. Spis dem, som de er - eller brug dem som pynt på desserter eller fold dem som kræmmerhuse.
Forb. tid 9 minutter min
Tilb. tid 6 minutter min
Samlet tid 15 minutter min
Antal: 20 stk
Ret: Søde sager
Køkken: Fransk
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 50 g smør - smeltet
  • 50 g sukker
  • 50 g hvedemel
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 2 æggehvider

Fremgangsmåde
 

  1. Tænd ovnen på 175 grader. Gør en bageplade med en silikonemåtte klar. Du kan bruge bagepapir, men det kan være svært at få kagerne af papiret, derfor bruger jeg altid silikone.
  2. Smelt smørret.
  3. Pisk vaniljesukker, æg, hvedemel og sukker.
  4. Bland det smeltede smør i æggemassen og rør godt rundt.
  5. Kom små klatter dej på silikonemåtten, tvær dejen ud, så du får aflange tuiles. Drys eventuelt med glimmer, kokos eller lakrids. Hvis du blot skal spise dem i stedet for at bruge dem som pynt, kan du nøjes med at lave runde klatter.
  6. Bag kagerne i seks-otte minutter. De skal være gyldne i kanterne.
  7. Tag kagerne ud af ovnen og brug straks en paletkniv til at føre dem over på en rist. Vil du have buede tuiles, skal du komme dem hen over en kagerulle eller en anden form for rulle, så de buer henover rullen.
  8. OBS: Du kan også rulle dem til små kræmmerhuse, lige så snart de er ude af ovnen.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tip

Jeg har drysset henholdsvis kokos og lakridspulver på mine tuiles på fotoet, men du kan bruge alt, du har ved hånden.

Fra guldglimmer til bagefast krymmel og hakkede mandler. Du kan også dyppe halvdelen i smeltet chokolade og lade den størkne før brug.

Tuiles kan også bages på almindelig vis, hvor du blot laver runde klatter på bagepladen, bager dem fem-seks minutter og serverer dem.

Se andre opskrifter:

Krible Krable småkager

Flotte spiralsmåkager

Appelsinsmåkager med fin glasur

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Pia

    september 22, 2022 at 10:10 am

    Hvor længe kan de holde sig lækre og sprøde? Kan jeg lave dem i dag, og servere dem for fødselsdagsgæster om 2 dage?
    Vh en stor fan af siden her 🙂

    Svar
  2. Sonja

    januar 08, 2022 at 11:20 am

    Jeg har i dag bagt dine lækre småkager,som her vil bruges som lørdags hygge til kaffen,da det er første gang,jeg bager dem,er de ikke helt så pæne,men de er der,og smager rigtig godt,tak for din gode opskrift

    Svar
    • Karen Seneca

      januar 10, 2022 at 10:11 am

      Tak for ordene. Ja, de smager godt, og så kan de bruges til lidt af hvert. Venlig hilsen Karen

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sød kartoffelgryde.

Sød kartoffelgryde - lækker gryderet med søde kartofler

Billede af grillede grøntsager.

Grillede grøntsager - sundt tilbehør lavet på grill

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Forsiden lige nu

mad på 30 minutter
Mad på 30 minutter (lækre retter på en halv time)→ Se opskriften
billede med simpel pastaret
Simpel pastaret - nem mad uden gryde og pande→ Se opskriften
billederesultat for æggewraps med laks og kylling
Æggewraps - skøn opskrift med laks eller kylling→ Se opskriften
billede med creme anglaise med jordbær
Creme Anglaise med jordbær (lækker vaniljecreme)→ Se opskriften
billede med grøn kartoffelsalat
Grøn kartoffelsalat med ærter og majs→ Se opskriften
vegetar kødsovs uden kød
Vegetar kødsovs: En lækker pastasauce uden kød→ Se opskriften
Hyldeblomst
Hyldeblomst - sommerlige opskrifter og fakta→ Se opskriften
torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé
Torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé→ Se opskriften
edamamesalat med tomat og dressing
Simpel edamamesalat med tomat og agurk→ Se opskriften
Billede resultat for jordbær parfait
Jordbær parfait - nem jordbæris uden ismaskine→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required