Tuiles er tynde småkager, som kan bruges til alt. Spis dem, som de er - eller brug dem som pynt på desserter eller fold dem som kræmmerhuse.
Tuiles er virkelig lette at lave, og de kan anvendes til en række retter. Det er franske, sprøde småkager, som kan spises, som de er.
Du kan også bruge dem som pynt på desserter, is og kager. Har du set 'Den Store Bagedyst', har du sikkert allerede set de små kager i brug.
Dejen kan smøres ud med en ske på bagepladen, så de danner den form, du ønsker. Du kan også forme dem efter bagning.
Her skal det blot gå stærkt, så de ikke når at blive sprøde og knække.
Opskrift på tuiles
Tuiles
Ingredienser
- 50 g smør - smeltet
- 50 g sukker
- 50 g hvedemel
- 1 tsk vaniljesukker
- 2 æggehvider
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 175 grader. Gør en bageplade med en silikonemåtte klar. Du kan bruge bagepapir, men det kan være svært at få kagerne af papiret, derfor bruger jeg altid silikone.
- Smelt smørret.
- Pisk vaniljesukker, æg, hvedemel og sukker.
- Bland det smeltede smør i æggemassen og rør godt rundt.
- Kom små klatter dej på silikonemåtten, tvær dejen ud, så du får aflange tuiles. Drys eventuelt med glimmer, kokos eller lakrids. Hvis du blot skal spise dem i stedet for at bruge dem som pynt, kan du nøjes med at lave runde klatter.
- Bag kagerne i seks-otte minutter. De skal være gyldne i kanterne.
- Tag kagerne ud af ovnen og brug straks en paletkniv til at føre dem over på en rist. Vil du have buede tuiles, skal du komme dem hen over en kagerulle eller en anden form for rulle, så de buer henover rullen.
- OBS: Du kan også rulle dem til små kræmmerhuse, lige så snart de er ude af ovnen.
Få tilsendt opskriften på mail
Tip
Jeg har drysset henholdsvis kokos og lakridspulver på mine tuiles på fotoet, men du kan bruge alt, du har ved hånden.
Fra guldglimmer til bagefast krymmel og hakkede mandler. Du kan også dyppe halvdelen i smeltet chokolade og lade den størkne før brug.
Tuiles kan også bages på almindelig vis, hvor du blot laver runde klatter på bagepladen, bager dem fem-seks minutter og serverer dem.
Se andre opskrifter:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Pia
Hvor længe kan de holde sig lækre og sprøde? Kan jeg lave dem i dag, og servere dem for fødselsdagsgæster om 2 dage?
Vh en stor fan af siden her 🙂
Sonja
Jeg har i dag bagt dine lækre småkager,som her vil bruges som lørdags hygge til kaffen,da det er første gang,jeg bager dem,er de ikke helt så pæne,men de er der,og smager rigtig godt,tak for din gode opskrift
Karen Seneca
Tak for ordene. Ja, de smager godt, og så kan de bruges til lidt af hvert. Venlig hilsen Karen