Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Torsk med spinat og stegte dildkartofler

Torsk med spinat og stegte dildkartofler

torsk med spinat og dildbagte kartofler
4.7 fra 3 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
238
SHARES
FacebookMessenger238PinterestEmailSMS

Her får du min opskrift på pandestegt torsk med spinat og stegte dildkartofler. En virkelig lækker og nem middagsret med torsk og tilbehør.

Torsk med spinat og dildbagte kartofler er en nem og nogenlunde hurtig middagsret med torsk, og den er god som både hverdagsmad og når der kommer gæster til spisning.

Her bruges torskefilet uden skind og ben, og de dildbagte kartofler laves med små kartofler. Selvfølgelig gerne de nye danske kartofler i sæsonen, men ellers kan andre kartofler også bruges.

Se også: Glaseret torsk med ris, broccoli og grønkål

Torsk kan i øvrigt udskiftes med andre hvide fisk, herunder eksempelvis kuller eller kulmule.

Er du ikke så vild med dild (det rimer smukt), så kan du også bare vende kartoflerne med persille eller purløg.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Opskrift på torsk med spinat

Torsk med spinat og stegte dildkartofler

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.7 fra 3 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Samlet tid: 45 minutter min
Her får du min opskrift på pandestegt torsk med spinat og stegte dildkartofler. En virkelig lækker og nem middagsret med torsk og tilbehør.
Antal: 4 personer
Ret: Fisk
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

Dildbagte kartofler
  • 750 g kartofler små, i kvarte
  • 4 spsk rapsolie
  • flagesalt
  • 1 håndfuld dild hakkes
Torsk
  • 600 g torsk torskeloins uden skind og ben
  • 2 spsk rapsolie
  • 1 spsk smør
  • salt og friskkværnet peber
Spinatbund
  • 1 dl vand
  • 300 g spinat frisk
  • 2 dl madlavningsfløde
  • 3 tsk sennep
  • 1 citron
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Til torsk med spinat starter du med at lave de dildbagte kartofler, der steges i ovnen mens du laver resten af retten. Skær de små kartofler i kvarte og kom dem i et ovnfast fad sammen med rapsolie. Krydr med flagesalt.
  2. Bag kartoflerne ved 225 grader varmluft i ca. 30 minutter, og vend dem rundt et par gange undervejs. Lige inden servering vendes kartoflerne med hakket dild.
  3. Pandestegt torsk: Skær torskeloins ud i 4 passende stykker og salt dem. Lad dem trække 10 minutter.
  4. lKom rapsolie og smør på en varm pande, og lad det bruse af. Læg torskefileterne på panden, og lad dem stege ca. 3 minutter ved en nogenlunde høj varme. Vend forsigtigt rundt, og steg 1 minut på den anden side. Krydr med lidt mere salt og friskkværnet peber. Tag til side.
  5. Spinat: Kom lidt vand i en varm pande, og tilsæt gradvist spinat, så den falder sammen i panden. Kom madlavningsfløde ved sammen med sennep og lidt friskpresset citronsaft. Rør rundt og smag til med salt og friskkværnet peber. Der skal ikke være alt for meget væde ved spinaten.

Næringsindhold

Kalorier536kcalKulhydrater41gProtein35gFedt27gMættet fedt5gFlerumættet fedt15gEnkelumættet fedt5gTransfedt0.1gKolesterol78mgNatrium1980mgKalium1948mgKostfibre7gSukker5gVitamin A7293IUVitamin C74mgCalcium195mgJern4mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tips

Torsk med spinat og dildbagte kartofler serveres straks.

Anrettes som på billedet med spinatstuvningen nederst, derpå et stykke torsk, en skive citron og en kvist dild.

Læg de dildbagte kartofler ved siden af, og så passer et køligt glas hvidvin glimrende til retten. Velbekomme.

Se også: Hjemmelavede fiskepinde lavet af torsk

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Rikke Hedemand skriver

    september 23, 2025 at 7:42 pm

    Helt fantastisk lækker ret. Og dejlig nem.

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af pasta med broccoli.
    Pasta med broccoli i cremet flødesauce
  • Billede af grønkålsgryde.
    Grønkålsgryde (hurtig gryderet med grønkål, kylling og gulerod)
  • Billede af okonomiyaki pandekage.
    Okonomiyaki - japansk madpandekage
  • Billede af kødboller med gulerod og pasta i gulerodssauce.
    Kødboller med gulerod (og pasta i lækker gulerodssauce)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required