• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Torsk med spinat og stegte dildkartofler

Torsk med spinat og stegte dildkartofler

torsk med spinat og dildbagte kartofler
4.7 fra 3 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
199
SHARES
FacebookMessenger199PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  13. juni 2023 - Udgivet:  13. juni 2023

Her får du min opskrift på pandestegt torsk med spinat og stegte dildkartofler. En virkelig lækker og nem middagsret med torsk og tilbehør.

Torsk med spinat og dildbagte kartofler er en nem og nogenlunde hurtig middagsret med torsk, og den er god som både hverdagsmad og når der kommer gæster til spisning.

Her bruges torskefilet uden skind og ben, og de dildbagte kartofler laves med små kartofler. Selvfølgelig gerne de nye danske kartofler i sæsonen, men ellers kan andre kartofler også bruges.

Se også: Glaseret torsk med ris, broccoli og grønkål

Torsk kan i øvrigt udskiftes med andre hvide fisk, herunder eksempelvis kuller eller kulmule.

Er du ikke så vild med dild (det rimer smukt), så kan du også bare vende kartoflerne med persille eller purløg.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Opskrift på torsk med spinat

torsk med spinat og dildbagte kartofler
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Torsk med spinat og stegte dildkartofler

4.67 fra 3 stemmer
Her får du min opskrift på pandestegt torsk med spinat og stegte dildkartofler. En virkelig lækker og nem middagsret med torsk og tilbehør.
Samlet tid 45 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Fisk
Køkken: Dansk
Kalorier: 536
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

Dildbagte kartofler
  • 750 g kartofler - små, i kvarte
  • 4 spsk rapsolie
  • flagesalt
  • 1 håndfuld dild - hakkes
Torsk
  • 600 g torsk - torskeloins uden skind og ben
  • 2 spsk rapsolie
  • 1 spsk smør
  • salt og friskkværnet peber
Spinatbund
  • 1 dl vand
  • 300 g spinat - frisk
  • 2 dl madlavningsfløde
  • 3 tsk sennep
  • 1 citron
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Til torsk med spinat starter du med at lave de dildbagte kartofler, der steges i ovnen mens du laver resten af retten. Skær de små kartofler i kvarte og kom dem i et ovnfast fad sammen med rapsolie. Krydr med flagesalt.
  2. Bag kartoflerne ved 225 grader varmluft i ca. 30 minutter, og vend dem rundt et par gange undervejs. Lige inden servering vendes kartoflerne med hakket dild.
  3. Pandestegt torsk: Skær torskeloins ud i 4 passende stykker og salt dem. Lad dem trække 10 minutter.
  4. lKom rapsolie og smør på en varm pande, og lad det bruse af. Læg torskefileterne på panden, og lad dem stege ca. 3 minutter ved en nogenlunde høj varme. Vend forsigtigt rundt, og steg 1 minut på den anden side. Krydr med lidt mere salt og friskkværnet peber. Tag til side.
  5. Spinat: Kom lidt vand i en varm pande, og tilsæt gradvist spinat, så den falder sammen i panden. Kom madlavningsfløde ved sammen med sennep og lidt friskpresset citronsaft. Rør rundt og smag til med salt og friskkværnet peber. Der skal ikke være alt for meget væde ved spinaten.

Næringsindhold

Kalorier: 536kcalKulhydrater: 41gProtein: 35gFedt: 27gMættet fedt: 5gFlerumættet fedt: 15gEnkelumættet fedt: 5gTransfedt: 0.1gKolesterol: 78mgNatrium: 1980mgKalium: 1948mgKostfibre: 7gSukker: 5gVitamin A: 7293IUVitamin C: 74mgCalcium: 195mgJern: 4mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Torsk med spinat og dildbagte kartofler serveres straks.

Anrettes som på billedet med spinatstuvningen nederst, derpå et stykke torsk, en skive citron og en kvist dild.

Læg de dildbagte kartofler ved siden af, og så passer et køligt glas hvidvin glimrende til retten. Velbekomme.

Se også: Hjemmelavede fiskepinde lavet af torsk

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Forsiden lige nu

Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften
billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required