Her får du min opskrift på tigerroulade. Det er en super lækker og nem roulade, der fyldes med en himmelsk Nutella smørcreme. Det er kræs.
Tigerroulade er en klassisk og populær roulade, der nærmest er rouladens svar på marmorkage.
Kagen består af en almindelig rouladedej, der så lige peppes op med lidt dej tilsat kakao, og dermed kan du lave det karakteristiske tigermønster på rouladen.
Fyldet er så prikken over i'et, for det smager altså himmelsk godt. Det er en nem og lækker Nutella smørcreme, som du pisker sammen med blødt smør, flormelis og Nutella.
Husk at slikke skålen af, når du har smurt smørcremen ud på din tigerroulade, så du lige får det hele med. Det er altså lækkert.
Opskrift på tigerroulade
Tigerroulade - nem roulade med Nutella smørcreme
Ingredienser
Roulade dej
- 100 g sukker
- 4 æg
- 125 g hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 2 tsk kakao
Nutella smørcreme
- 100 g flormelis
- 100 g smør - meget blødt
- 60 g Nutella
Desuden
- Lidt sukker - til drys
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
- Start med dejen til din tigerroulade, hvor du pisker sukker og æg til en luftig æggesnaps. Det tager lidt tid, og æggemassen skal være lys og luftig.
- Bland hvedemel med bagepulver og sigt det i dejen. Vendes forsigtigt rundt så der er ikke er klatter af mel i dejen. Brug en dejskraber eller grydeske.
- Læg et stykke bagepapir på en bageplade.
- Fordel ca. ¾ af dejen på bagepapiret, og bred dejen ud til et rektangel med fem centimeters afstand til kanten hele vejen rundt.
- Resten af dejen vendes med kakao, og fordeles i tigermønster ovenpå den lyse dej. Gerne med en dejskraber.
- Bag dejen i ca. 8 minutter midt i ovnen. Rouladedejen er færdig, når den er gylden og må ikke overbages, da den så er sværere at rulle sammen.
- Tag den færdigbagte rouladebund ud. Læg et stykke bagepapir på køkkenbordet og drys sukker på det. Læg så den bagte bund ned på bagepapiret med sukker og tryk let til. Fjern forsigtigt bagepapiret på bagsiden af den bagte bund.
- Lad nu rouladebunden køle lidt af.
- Nutella smørcreme piskes sammen i en skål, og husk du skal anvende meget blødt smør.
- Smør din Nutella smørcreme på kagebunden og rul nu forsigtigt din tigerroulade sammen. Lad den stå køligt i en time eller to inden den spises, så kage og creme når at sætte sig.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Note
Det er god idé, at lave den lækre tigerroulade i god tid.
Så når både kage og smørcreme nemlig at sætte sig, og rouladen er nemmere at skære pænt ud.
Se også disse opskrifter:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: