• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Termokander - rengøringstip så kaffen smager bedre

Termokander - rengøringstip så kaffen smager bedre

Termokander
Det er rart at have en termokande ved hånden, hvis man skal på udflugt eller have gæster. Men kaffesmagen vinder bestemt ikke i sådan en kande. Det hjælper dog at holde kanden ren.

Opdateret:  11. august 2023 - Udgivet:  11. august 2023

Del gerne:
11
SHARES
FacebookMessenger11PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Termokander kan give en grim smag til selv den bedste kaffe, hvis de ikke rengøres ordentligt. Her er tips til at vedligeholde din kande.
  2. Rengøring af termokander
  3. Ekstra tips til kaffe og kande
  4. Prøv vores opskrifter på skønne kaffedrikke
  5. Dalgona - drik med lækkert kaffeskum
  6. Cold brew kaffe – forfriskende og anderledes

Termokander kan give en grim smag til selv den bedste kaffe, hvis de ikke rengøres ordentligt. Her er tips til at vedligeholde din kande.

Termokander er praktiske og holder kaffen nogenlunde varm. Men de gør ikke noget godt for kaffens smag, især ikke hvis kanderne ikke er renset ordentligt.

De fleste af os kender sikkert den bitre metalsmag, som termokande-kaffe kan give, hvis kaffen har stået i flere timer. Det skyldes primært temperaturens fald.

Selvom termokander er i stand til at holde kaffen varm, kan den ikke klare at bevare den høje temperatur. Og når kaffe kølnes langsomt, bliver den mere bitter i smagen.

Rengøring af termokander

Hvis du dagligt skyller termokanden i varmt vand, før du hælder kaffe i den - og efter kaffen er drukket - slipper du for kafferester på indersiden af kanden.

Er skaden sket, og din termokande begynder at afgive en grim smag til kaffen, kan du rense den ved at hælde kogende vand til kanten og putte en opvasketablet eller en tablet til termokander i. Lad blandingen stå natten over, skyl godt efter, så sæberesterne er helt væk, og så er kanden fin og ren indeni.

Du kan også bruge bagepulver og kogende vand, hvis det er glas, der er indeni kanden. Er det stål, risikerer du at ridse i dens belægning og gøre den mat. Hæld en spiseskefuld bagepulver i termokanden og kogende vand. Lad blandingen stå et par timer og skyl efter.

Ekstra tips til kaffe og kande

Uanset hvordan du brygger kaffe, om det er stempel- eller kaffemaskinekaffe, så skal værktøjet være i orden. Det betyder, at du skal vaske kaffekande, rist og stempel, hver gang du har brugt den.

Kaffe udskiller olie, som sætter sig fast i kaffekander, stempelkander og termokander, og kafferester giver den nye kaffe en grim smag.

Et lille fif er også at bruge kaffe med Arabica-bønner, hvis du ved, at du skal have kaffen stående i en termokande i mere end en time. Robustabønners smag ændrer sig nemlig mere end Arabicabønners.

Vil du have den optimale kaffesmag, skal du brygge løbende i stedet for at opbevare det i en termokande. Som Østerlandsk Thehus anbefaler: 'Varmeplade og termokande er et kompromis, der så vidt muligt bør undgås'.

Kilder: Kaffeteriet.dk, Moccamaster og Østerlandsk Thehus.

Prøv vores opskrifter på skønne kaffedrikke

Dalgona - drik med lækkert kaffeskum

4.9 fra 15 stemmer
Dalgona er nærmest en omvendt cappuccino med mælk i bunden og kaffeskum foroven. Her er opskriften på den populære kaffedrik.
Gå til opskrift
Dalgona kaffe

Cold brew kaffe – forfriskende og anderledes

5 fra 4 stemmer
Er du også blevet glad for den forfriskende cold brew kaffe, så får du her opskriften på, hvordan du nemt selv kan lave den.
Gå til opskrift
Du kan sagtens lave din egen cold brew kaffe. Metoden er simpel og din næse og smagsløg vigtige redskaber, når du skal lave den. Foto: Charlotte Mithril / Madensverden.dk
Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Zofie Chemnitz Chemnitz

    december 04, 2024 at 6:49 am

    Soda er også effekivt

    Svar
  2. Aase Skotte Møller

    december 18, 2022 at 11:37 pm

    Rådet om at komme kogende vand i termokanden og derefter en opvasketablet virker ganske udmærket, men HUSK at man ikke må sætte låget på. Det kan bevirke, at kanden eksploderer. Det kostede en bekendt af mig både forbrændinger og en alvorlig ansigtslæsion. Det var bare det lige her før jul, hvor der er ekstra brug for en kaffetår midt i travlheden. Venlig hilsen A.S. Møller

    Svar
    • Karen Christensen

      februar 20, 2023 at 1:12 pm

      Jeg har en termokande,der kun bliver brugt til kogt vand,den kan blive helt grå indvendig,jeg kan holde den rimelig ren ved at skylle den med eddike ,men det skal gøres jævnligt
      Og derefter med koldt vand ,

      Svar
  3. Leila Karlslund

    august 26, 2022 at 4:34 pm

    Det er altså ikke bagepulver men natron man skal bruge.

    Svar
  4. Aase Skotte Møller

    oktober 15, 2021 at 3:18 pm

    Ja, det er et godt tip at putte kogende vand og en opvasketap i termokanden, men I glemte at oplyse om, at man endelig IKKE må sætte proppen på kanden, da den så kan eksplodere. Jeg kendte en ældre dame, som blev forfærdelig skoldet og læderet i ansigtet ved at sætte proppen i kanden og den derefter eksploderede.
    Venlig hilsen
    Aase Skotte Møller

    Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Billede med nikujaga.

Nikujaga - opskrift på en populær japansk gryderet

Billede med havkat.

Havkat - fakta og anvendelse af koteletfisk

Billede med champagne.

Champagne - hvad er det? Og hvad er forskellen?

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer og gem dine favoritter - bliv medlem af Madens Verden nu
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her