Teriyaki gulerødder smager fantastisk sammen med grøn salat. De steges i en marinade på panden, og bliver både søde og sprøde.
Jeg fandt for nyligt ud af, at jeg er helt tosset med teriyaki marinade.
Jeg brugte det første gang i forbindelse med noget fyld til forårsruller, derefter har jeg brugt det flere gange, specielt til gulerødder og kylling.
I stedet for altid kun at lave gulerødder med bacon og timian eller gulerødder med honning som tilbehør, ja, så prøvede jeg at servere de her gulerødder for familien.
På grøntsagsfronten er jeg rimeligt privilegeret, for min familie elsker grøntsager og spiser virkelig store mængder af dem.
Jeg fornemmede, at de var ret tilfredse i stedet for næsten altid at få en basis-salat til aftensmaden.
Opskrift på Teriyaki gulerødder
Teriyaki gulerødder med salat og nødder
Ingredienser
- 500 g snackgulerødder
- 3 spsk akaciehonning
- 3 spsk teriyaki
- 2 spsk olie
- salt
- 1 pose feldsalat
- 80 g Salatost - el. feta
- 2 håndfulde peanuts - el. cashewnødder
Fremgangsmåde
- Skyld og skær enderne af snackgulerødderne (jeg bruger økologisk, så jeg skræller dem ikke)
- Kom olie og akaciehonning på en pande og varm op til honningen er smeltet.
- Tilsæt gulerødderne og drys med lidt salt.
- Kom Teriyakimarinade udover gulerødderne.
- Vend det hele godt rundt på panden og steg gulerødderne lidt møre ved middelvarme i ca. 15 min.
- Afkøl gulerødderne.
- Hak peanuts eller cashewnødder groft.
- Fordel feldsalat på et fad og læg de afkølede gulerødder over.
- Smuldre salatost henover og top med de hakkede saltede peanuts/cashewnødder.
Få tilsendt opskriften på mail
Jeg serverer gerne kylling til gulerødderne. Her finder du et par opskrifter på kylling:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: