• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Temperer chokolade i mikroovn - sådan gør du

Temperer chokolade i mikroovn - sådan gør du

Temperer chokolade i mikroovn
Temperer chokolade i mikroovn - det er nemt og hurtigt. Foto: iStock.com.

Opdateret:  11. november 2023 - Udgivet:  22. september 2021

Del gerne:
29
SHARES
FacebookMessenger29PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Temperer chokolade i mikroovn, så den bliver flot og blank. Her er en guide til at få flot chokoladeovertræk til konfekt og kager.
  2. Temperer chokolade i mikroovn
  3. Temperer chokolade i mikroovn
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Tips til at temperere hvid chokolade
Gå til opskrift

Temperer chokolade i mikroovn, så den bliver flot og blank. Her er en guide til at få flot chokoladeovertræk til konfekt og kager.

Temperer chokolade i mikroovn, så slipper du for at stå med vandbad og risikoen for at få vand ned i chokoladen.

Det er nemlig et 'no go', for vandet får chokolade til at størkne, og så står du med en grynet masse i stedet for en blank chokoladesovs.

Naturligvis kan man temperere chokolade over et vandbad, i så fald kan du følge denne guide til temperaring af chokolade.

Temperer chokolade i mikroovn

Temperer chokolade i mikroovn

Temperer chokolade i mikroovn

Temperer chokolade i mikroovnen, så den bliver flot og blank. Her er en guide til at få flot chokoladeovertræk til konfekt og kager.
Bedømmelse
5 fra 4 stemmer
RetSøde sager
Arbejdstid: 5 minutter minutter
Tilberedning: 10 minutter minutter
Samlet tid: 15 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Karen Seneca

Ingredienser

  • 200 g chokolade - mindst 60 %

Fremgangsmåde

  • Hak chokoladen groft. Inddel den derefter i to bunker: To tredjedele i den ene, en tredjedel i den anden bunke.
  • Kom to tredjedel af chokoladen i en skål eller plastikboks, som tåler mikroovn.
  • Sæt skålen i mikroovnen for medium temperatur og giv chokoladen 30 sekunder. Tag den ud og rør rundt.
  • Giv chokoladen 20 sekunder i ovnen, tag ud og rør rundt. Nu vil en del af det være begyndt at smelte, så du kommer skålen ind igen i 10 sekunder. Fortsæt, indtil chokoladen er smeltet, og chokoladen når en temperatur på 45 grader.
  • Når chokoladen er helt smeltet, rører du den sammen med den resterende tredjedel. Lad chokoladen afkøle til 28 grader.
  • Varm igen chokoladen op til 32 grader - og IKKE mere end det! Nu skulle du have den lækreste, smeltet chokolade til din konfekt eller dine kager.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
254
% Daglig værdi*
Fedt
 
17
g
26
%
Mættet fedt
 
10
g
63
%
Flerumættet fedt
 
0.5
g
Enkelumættet fedt
 
6
g
Natrium
 
8
mg
0
%
Kalium
 
145
mg
4
%
Kulhydrater
 
30
g
10
%
Kostfibre
 
3
g
13
%
Sukker
 
26
g
29
%
Protein
 
2
g
4
%
Calcium
 
12
mg
1
%
Jern
 
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips til at temperere hvid chokolade

Som regel vil man bruge mørk chokolade af en høj kvalitet, det vil sige over 60 % kakaoindhold, men man kan sagtens temperere hvid og mælkechokolade.

Hvid chokolade er lidt mere besværlig at temperere ordentlig, da den hurtigt bliver tyk.

Derfor vil jeg foreslå, at du kun temperer halvdelen i mikroovnen for derefter at hælde resten i den varme masse og blende det godt sammen.

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Frank Juncker

    december 22, 2022 at 4:26 pm

    Du glemmer en helt afgørende faktor, når du giver råd til temperering af chokolade. Nemlig temperaturen (derfor kalder man det temperering). Din procesbeskrivelse er for så vidt ok, men resultatet bliver kun godt (glans og knæk), hvis chokoladen har været over de 32 grader og derefter afkøler når den blandes med den sidste tredjedel og ender omkring de 30 gr som arbejdstemperatur.
    Et godt råd: sæt dig ind i de emner, du rådgiver om inden du giver råd.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      december 22, 2022 at 4:49 pm

      Hej Frank
      Tak for dit indspark. Jeg har skam godt styr på temperering af chokolade 🙂
      Jeg har også lavet denne artikel: https://madensverden.dk/temperering-af-chokolade/
      Her er de mere præcise grader skrevet ind, men du har ret, at de selvfølgelig også er vigtige i denne artikel. Så dem har jeg også skrevet ind her.
      Min erfaring er, at de nævnte tider faktisk ender med de ønskede temperaturer.
      Tak for hjælpen - de bedste hilsner
      Holger

      Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv medlem af Madens Verden nu
Du får et medlemskab for kun 295 kroner for et HELT år!
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required