• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Grillmad › Tandoori kyllingespyd med opskrift på krydderiet

Tandoori kyllingespyd med opskrift på krydderiet

Tandoori kyllingespyd
4.5 fra 2 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
28
SHARES
FacebookMessenger28PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  21. juni 2023 - Udgivet:  9. august 2021

Tandoori kyllingespyd får den helt rette, indiske smag, når du marinerer kødet i en hjemmelavet tandooriblanding. Se også forslag på tilbehør.

Tandoori kyllingespyd er lette at lave, men kræver dog tålmodighed. Kyllingekødet skal nemlig marinere i mindst fire timer, før de kommer på spyd.

Marineringen gør nemlig, at krydderi og yoghurt trænger ind i kødet, så du får den helt rette smag.

Tandoori er indisk, og det betyder fuld kraft på smagene: Ingefær, hvidløg, spidskommen, paprika og andre krydderier, som blandes sammen med yooghurt.

Yoghurten sørger for at samle krydderierne, og så gør det kødet blødere, så vi ikke står med tørre kyllingetern. Noget, man ellers kan risikere med kyllingebryst.

Opskrift på indiske tandoori kyllingespyd

Tandoori kyllingespyd
Karen SenecaKaren Seneca

Tandoori kyllingespyd med autentisk smag

4.50 fra 2 stemmer
Tandoori kyllingespyd får den helt rette, indiske smag, når du marinerer kødet i en hjemmelavet tandooriblanding. Se også forslag på tilbehør.
Forb. tid 20 minutter min
Tilb. tid 10 minutter min
Marinering 4 timer t
Samlet tid 4 timer t 30 minutter min
Antal: 4 spyd
Ret: Aftensmad, Grill
Køkken: Indisk
Kalorier: 277
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 600 g kyllingebryst - store tern
  • 4 lange spyd
Marinade
  • 1,5 dl yoghurt
  • 1 citron - saften
  • 2 spsk rapsolie
  • 2 spsk tomatpure
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk ingefær - frisk
  • 3 tsk paprika
  • 1 tsk spidskommen
  • 1 spsk chiliflager
  • 1 tsk gurkemeje
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk garam masala

Fremgangsmåde
 

  1. Skær kyllingebrysterne i store tern.
  2. Pres citronen og bland saften med 1,5 dl yoghurt, 2 spsk tomatpure og 2 spsk olie.
  3. Kom frisk ingefær og hvidløg i en minihakker eller morter. Blend/stød dem. Hæld alle krydderierne ned til ingefær-hvidløgsmassen og rør dem godt sammen.
  4. Tilsæt nu yoghurtblandingen og sørg for, at det hele bliver godt rørt sammen.
  5. Hæld kyllingetern i en frysepose. Hæld tandoori-marinaden ned i posen og masser godt, så det hele blander sig. Kom posen i køleskabet i mindst fire timer.
Grill
  1. Nu skal du have de pænt smattede kyllingetern på fire grillspyd. Bruger du de små spyd af træ, bliver der seks spyd.
  2. Giv max. varme på grillen, før du griller spyddene.
  3. Når grillristen er rygende varm, griller du spyddene over direkte varme. De skal have tre-fire minutter på hver side. Du kan nippe et stykke af og tjekke, om kødet er gennemstegt.
  4. Tag spyddene af og server tandoori kyllingespyd med for eksempel raita og ris eller blomkålsris.

Næringsindhold

Kalorier: 277kcalKulhydrater: 6gProtein: 34gFedt: 13gMættet fedt: 2gFlerumættet fedt: 6gEnkelumættet fedt: 3gTransfedt: 0.02gKolesterol: 101mgNatrium: 810mgKalium: 720mgKostfibre: 2gSukker: 3gVitamin A: 758IUVitamin C: 9mgCalcium: 73mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Serveringsforslag og opskrifter

Du kan servere Tandoori kyllingespyd med indiske lækkerier som raita, naan, chutney og ris.

Du kan også lave en portion blomkålsris i karry til spyddene. Blend rå blomkål, så det nærmest ligner ris, steg det et par minutter på en pande med karry, olie, hakket løg og selleristænger.

Andre indiske opskrifter:

  • blomkålscurry
    Blomkålscurry - indisk vegetar mad med blomkål
  • indisk curry uden kød vegetarret
    Indisk curry opskrift uden kød (vegansk opskrift)
  • Indiske fladbrød med blomkålsfyld
    Indiske paratha - fladbrød med blomkålsfyld
  • billederesultat for kylling tikka masala
    Kylling tikka masala (opskrift på lækker indisk ret)
Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af grillede grøntsager.

Grillede grøntsager - sundt tilbehør lavet på grill

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Forsiden lige nu

mad på 30 minutter
Mad på 30 minutter (lækre retter på en halv time)→ Se opskriften
billede med simpel pastaret
Simpel pastaret - nem mad uden gryde og pande→ Se opskriften
billederesultat for æggewraps med laks og kylling
Æggewraps - skøn opskrift med laks eller kylling→ Se opskriften
billede med creme anglaise med jordbær
Creme Anglaise med jordbær (lækker vaniljecreme)→ Se opskriften
billede med grøn kartoffelsalat
Grøn kartoffelsalat med ærter og majs→ Se opskriften
vegetar kødsovs uden kød
Vegetar kødsovs: En lækker pastasauce uden kød→ Se opskriften
Hyldeblomst
Hyldeblomst - sommerlige opskrifter og fakta→ Se opskriften
torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé
Torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé→ Se opskriften
edamamesalat med tomat og dressing
Simpel edamamesalat med tomat og agurk→ Se opskriften
Billede resultat for jordbær parfait
Jordbær parfait - nem jordbæris uden ismaskine→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required