Tandoori kyllingespyd får den helt rette, indiske smag, når du marinerer kødet i en hjemmelavet tandooriblanding. Se også forslag på tilbehør.
Tandoori kyllingespyd er lette at lave, men kræver dog tålmodighed. Kyllingekødet skal nemlig marinere i mindst fire timer, før de kommer på spyd.
Marineringen gør nemlig, at krydderi og yoghurt trænger ind i kødet, så du får den helt rette smag.
Tandoori er indisk, og det betyder fuld kraft på smagene: Ingefær, hvidløg, spidskommen, paprika og andre krydderier, som blandes sammen med yooghurt.
Yoghurten sørger for at samle krydderierne, og så gør det kødet blødere, så vi ikke står med tørre kyllingetern. Noget, man ellers kan risikere med kyllingebryst.
Opskrift på indiske tandoori kyllingespyd
Tandoori kyllingespyd med autentisk smag
Ingredienser
- 600 g kyllingebryst - store tern
- 4 lange spyd
Marinade
- 1,5 dl yoghurt
- 1 citron - saften
- 2 spsk rapsolie
- 2 spsk tomatpure
- 2 fed hvidløg
- 1 spsk ingefær - frisk
- 3 tsk paprika
- 1 tsk spidskommen
- 1 spsk chiliflager
- 1 tsk gurkemeje
- 1 tsk salt
- 1 tsk garam masala
Fremgangsmåde
- Skær kyllingebrysterne i store tern.
- Pres citronen og bland saften med 1,5 dl yoghurt, 2 spsk tomatpure og 2 spsk olie.
- Kom frisk ingefær og hvidløg i en minihakker eller morter. Blend/stød dem. Hæld alle krydderierne ned til ingefær-hvidløgsmassen og rør dem godt sammen.
- Tilsæt nu yoghurtblandingen og sørg for, at det hele bliver godt rørt sammen.
- Hæld kyllingetern i en frysepose. Hæld tandoori-marinaden ned i posen og masser godt, så det hele blander sig. Kom posen i køleskabet i mindst fire timer.
Grill
- Nu skal du have de pænt smattede kyllingetern på fire grillspyd. Bruger du de små spyd af træ, bliver der seks spyd.
- Giv max. varme på grillen, før du griller spyddene.
- Når grillristen er rygende varm, griller du spyddene over direkte varme. De skal have tre-fire minutter på hver side. Du kan nippe et stykke af og tjekke, om kødet er gennemstegt.
- Tag spyddene af og server tandoori kyllingespyd med for eksempel raita og ris eller blomkålsris.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Serveringsforslag og opskrifter
Du kan servere Tandoori kyllingespyd med indiske lækkerier som raita, naan, chutney og ris.
Du kan også lave en portion blomkålsris i karry til spyddene. Blend rå blomkål, så det nærmest ligner ris, steg det et par minutter på en pande med karry, olie, hakket løg og selleristænger.
Andre indiske opskrifter:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: