Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Grillmad › Tandoori kyllingespyd med opskrift på krydderiet

Tandoori kyllingespyd med opskrift på krydderiet

Tandoori kyllingespyd
4.5 fra 2 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
28
SHARES
FacebookMessenger28PinterestEmailSMS

Tandoori kyllingespyd får den helt rette, indiske smag, når du marinerer kødet i en hjemmelavet tandooriblanding. Se også forslag på tilbehør.

Tandoori kyllingespyd er lette at lave, men kræver dog tålmodighed. Kyllingekødet skal nemlig marinere i mindst fire timer, før de kommer på spyd.

Marineringen gør nemlig, at krydderi og yoghurt trænger ind i kødet, så du får den helt rette smag.

Tandoori er indisk, og det betyder fuld kraft på smagene: Ingefær, hvidløg, spidskommen, paprika og andre krydderier, som blandes sammen med yooghurt.

Yoghurten sørger for at samle krydderierne, og så gør det kødet blødere, så vi ikke står med tørre kyllingetern. Noget, man ellers kan risikere med kyllingebryst.

Opskrift på indiske tandoori kyllingespyd

Tandoori kyllingespyd med autentisk smag

Karen SenecaKaren Seneca
4.5 fra 2 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 20 minutter min
Tilb. tid: 10 minutter min
Marinering: 4 timer t
Samlet tid: 4 timer t 30 minutter min
Tandoori kyllingespyd får den helt rette, indiske smag, når du marinerer kødet i en hjemmelavet tandooriblanding. Se også forslag på tilbehør.
Antal: 4 spyd
Ret: Aftensmad, Grill
Køkken: Indisk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 600 g kyllingebryst store tern
  • 4 lange spyd
Marinade
  • 1,5 dl yoghurt
  • 1 citron saften
  • 2 spsk rapsolie
  • 2 spsk tomatpure
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk ingefær frisk
  • 3 tsk paprika
  • 1 tsk spidskommen
  • 1 spsk chiliflager
  • 1 tsk gurkemeje
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk garam masala

Fremgangsmåde

  1. Skær kyllingebrysterne i store tern.
  2. Pres citronen og bland saften med 1,5 dl yoghurt, 2 spsk tomatpure og 2 spsk olie.
  3. Kom frisk ingefær og hvidløg i en minihakker eller morter. Blend/stød dem. Hæld alle krydderierne ned til ingefær-hvidløgsmassen og rør dem godt sammen.
  4. Tilsæt nu yoghurtblandingen og sørg for, at det hele bliver godt rørt sammen.
  5. Hæld kyllingetern i en frysepose. Hæld tandoori-marinaden ned i posen og masser godt, så det hele blander sig. Kom posen i køleskabet i mindst fire timer.
Grill
  1. Nu skal du have de pænt smattede kyllingetern på fire grillspyd. Bruger du de små spyd af træ, bliver der seks spyd.
  2. Giv max. varme på grillen, før du griller spyddene.
  3. Når grillristen er rygende varm, griller du spyddene over direkte varme. De skal have tre-fire minutter på hver side. Du kan nippe et stykke af og tjekke, om kødet er gennemstegt.
  4. Tag spyddene af og server tandoori kyllingespyd med for eksempel raita og ris eller blomkålsris.

Næringsindhold

Kalorier277kcalKulhydrater6gProtein34gFedt13gMættet fedt2gFlerumættet fedt6gEnkelumættet fedt3gTransfedt0.02gKolesterol101mgNatrium810mgKalium720mgKostfibre2gSukker3gVitamin A758IUVitamin C9mgCalcium73mgJern2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Serveringsforslag og opskrifter

Du kan servere Tandoori kyllingespyd med indiske lækkerier som raita, naan, chutney og ris.

Du kan også lave en portion blomkålsris i karry til spyddene. Blend rå blomkål, så det nærmest ligner ris, steg det et par minutter på en pande med karry, olie, hakket løg og selleristænger.

Andre indiske opskrifter:

  • blomkålscurry
    Blomkålscurry - indisk vegetar mad med blomkål
  • indisk curry uden kød vegetarret
    Indisk curry opskrift uden kød (vegansk opskrift)
  • Indiske fladbrød med blomkålsfyld
    Indiske paratha - fladbrød med blomkålsfyld
  • billederesultat for kylling tikka masala
    Kylling Tikka Masala (opskrift på en lækker indisk klassiker)
Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede med grillede blomkålssteaks.
    Grillede blomkålssteaks - super nemme og sunde
  • Billede af nakkesteg på spyd.
    Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)
  • Billede af grillede grøntsager.
    Grillede grøntsager - sundt tilbehør lavet på grill
  • Billede med marmoreret grillfilet.
    Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required