• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Svinemørbrad stegt som vildt

Svinemørbrad stegt som vildt

svinemørbrad stegt som vildt
Svinemørbrad stegt som vildt er en lækker måde at stege mørbrad på, og her får du også en lækker sovs til kødet. Foto: Katrine Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  20. marts 2023 - Udgivet:  17. marts 2023

Del gerne:
579
SHARES
FacebookMessenger579PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Her får du min opskrift på svinemørbrad stegt som vildt. Mørbraden steges på panden, og væden giver en virkelig lækker og vildtagtig sovs.
  2. Opskrift på svinemørbrad stegt som vildt
  3. Svinemørbrad stegt som vildt
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Noter
Gå til opskrift

Her får du min opskrift på svinemørbrad stegt som vildt. Mørbraden steges på panden, og væden giver en virkelig lækker og vildtagtig sovs.

Svinemørbrad stegt som vildt giver en lækker og velsmagende ret til aftensmad, og så er den rimelig nem og hurtig at lave.

Vildtsmagen kommer blandt andet fra enebær og ribsgele, og tilsammen giver skyen altså en himmelsk god sovs.

Tilbehør kan være kartofler og kogte ærter, og opskriften er beregnet til fire personer.

Se også: Svinemørbrad med spidskål, blomkål og lækker sovs

Opskrift på svinemørbrad stegt som vildt

svinemørbrad stegt som vildt

Svinemørbrad stegt som vildt

Her får du min opskrift på svinemørbrad stegt som vildt. Mørbraden steges på panden, og væden giver en virkelig lækker og vildtagtig sovs.
Bedømmelse
5 fra 11 stemmer
RetAftensmad
Samlet tid: 1 time time
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 1 svinemørbrad - afpudset
  • 20 enebær - tørrede, knust og finthakket
  • 1 tsk paprika
  • 1 tsk timian - tørret
  • salt og friskkværnet peber
  • 2 spsk olivenolie

Desuden

  • 3 skiver bacon - skåret i mindre stykker
  • 1 gulerod - i små tern
  • 1 stængel bladselleri - i små tern
  • 1 lille løg - fint hakket
  • 4 dl kalvefond - vand + koncentrat
  • 5 enebær - knust
  • 2 dl fløde
  • 2 tsk ribsgele
  • 1 citron - lidt citronsaft
  • 1 spsk majsstivelse - udrørt i en smule koldt vand

Tilbehør

  • 800 g kartofler
  • 400 g ærter

Fremgangsmåde

  • Til svinemørbrad stegt som vildt starter du med at afpudse mørbraden for sølvsene og fedt. Eller bed din slagter om at gøre det. Del mørbraden på midten, så den nemmere kan være på panden.
  • Knus de tørrede enebær med en kniv og hak dem så fint som muligt. Kom dem på en tallerken sammen med paprika, timian, salt og friskkværnet peber. Vend det lidt rundt.
  • Tril nu de to halve mørbrad godt i blandingen, så det sætter sig på kødet hele vejen rundt.
  • Brun kødet i lidt olie en dyb pande, så det får lidt stegeskorpe. Brunes hurtigt ved en høj varme. Lægges til side.
  • Kom bacon på panden, og steg det hurtigt af. Kom gulerod, bladselleri og løg ved, og lad det svitse et minuts tid.
  • Læg mørbraden tilbage i panden, hæld kalvefond ved sammen med 5 knuste enebær, læg låg på og lad det nu koge ved svagere varme i ca. 15 minutter.
  • Tag kødet til side på et skærebræt, og sigt indholdet fra panden over i en lille gryde. Kom fløde og ribsgele ved og lad din vildtsovs koge op. Jævn med lidt majsstivelse, der er udrørt i lidt koldt vand, og smag til med lidt friskpresset citronsaft, salt og friskkværnet peber.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
755
% Daglig værdi*
Fedt
 
38
g
58
%
Mættet fedt
 
17
g
106
%
Transfedt
 
0.1
g
Flerumættet fedt
 
4
g
Enkelumættet fedt
 
15
g
Kolesterol
 
165
mg
55
%
Natrium
 
1191
mg
52
%
Kalium
 
1893
mg
54
%
Kulhydrater
 
59
g
20
%
Kostfibre
 
11
g
46
%
Sukker
 
12
g
13
%
Protein
 
46
g
92
%
Vitamin A
 
4181
IU
84
%
Vitamin C
 
88
mg
107
%
Calcium
 
115
mg
12
%
Jern
 
5
mg
28
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Noter

Svinemørbrad stegt som vildt serveres sammen med den lækre sovs, kartofler og ærter.

Kartoflerne kan koges, eller skæres i grove stykker, der vendes med lidt salt, hvidløgspulver, timian og peber, og bages ca. 35 minutter i ovnen ved 200 grader varmluft.

Se også: Svinemørbrad med bacon stegt i ovn (med tilbehør)

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Linda

    januar 26, 2024 at 12:30 am

    Jeg har et spoergsmaal vedr. kvantiteten af Enebaerrene. Opskriften kalder for 20 + 5 Enebaer. Jeg har altid hoert at man kun maa bruge ca. 8 af dem i en opskrift, hvordan forklares den meget store maengde i denne opskrift?

    Svar
  2. Britta

    april 12, 2023 at 5:36 pm

    Har nu prøvet denne ret for første gang og serverede de grøntsager mm til, som sky til sovs er lavet på.
    Min mand savnede dog lidt mere smag på vildtsovsen. Hvad kunne her bruges?

    Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv medlem af Madens Verden nu
Du får et medlemskab for kun 295 kroner for et HELT år!
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required