Her er min opskrift på svinemørbrad med pasta. En fyldt mørbrad med parmaskinke og salvie, der serveres på en bund af pasta med fløde.
Svinemørbrad med pasta er en klassisk pastaret, men her er retten lige gjort en tand bedre.
Du får nemlig en fyldt svinemørbrad, der blandt andet indeholder lidt parmaskinke og krydderurter i form af salvie og persille.
Det er en god hverdagsret, men den er bestemt også fin til weekend eller gæstemad.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Se også disse opskrifter:
Opskrift på svinemørbrad med pasta
Svinemørbrad med pasta, salvie og fløde
Ingredienser
Fyldt mørbrad
- 1 svinemørbrad - afpudset
- Lidt olivenolie
- salt og friskkværnet peber
- 2-3 skiver parmaskinke
- 10 blade salvie - eller tørret salvie
- 1 håndfuld persille - hakket fint
Pasta
- 400 g pasta - evt. penne eller pastarør
- 1 stort rødløg - hakkes fint
- 3 fed hvidløg
- 150 g tomater - små, skåret i mindre stykker
- 10 blade salvie - snittet fint
- 1 håndfuld persille - snittet fint
- 1 citron - økologisk
- 5 dl fløde - evt. madlavningsfløde
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Kog pasta som anvist på pakken, og gå derefter i gang med mørbraden. Den kogte pasta tilsættes lidt koldt vand så kogningen stoppes.
- Svinemørbrad afpudses for sølvsene og fedt. Åbn derefter mørbraden op ved at snitte halvvejs ned på langs, og derefter banke kødet ud med hånden. Pas på du ikke skærer helt igennem mørbraden!
- Smør kødet med olivenolie krydr med salt og friskkværnet peber. Læg et par skiver parmaskinke på, og drys hakket salvie og persille over.
- Rul forsigtigt mørbraden sammen, og luk den med kødnåle. Jeg plejer at bruge tre kødnåle til at lukke den fyldte mørbrad, så den holder sammen under stegningen.
- Varm en god stegepande op, og kom et par store klatter smør på. Brun nu først mørbraden på alle sider så den får en god stegeskorpe. Skru lidt ned for varmen og steg kødet færdigt. Samlet skal den steges ca. 15 minutter fra start til slut, hvor du løbende vender mørbraden om. Øs også gerne lidt stegesky op. på kødet undervejs.
- Krydr med lidt salt og peber og læg den fyldte svinemørbrad til side.
- I stegeskyen på panden sauteres rødløg sammen med hvidløg. Kom også tomaterne ved.
- Derefter tilsættes salvie sammen med persille og lidt revet citronskal.
- Tilsæt fløden og lad den creme lidt ind. Smag til med lidt friskpresset citronsaft.
- Kom den kogte pasta ved og vend det rundt. Smag til med salt, friskkværnet peber og lidt citronsaft. Til mere fløde hvis du ønsker mere sauce.
- Fjern kødnålene fra mørbraden, og anret din svinemørbrad med pasta ved at skære kødet i passende skiver, som serveres på en bund af pasta.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Serveringsforslag
Svinemørbrad med pasta serveres straks - og gerne med et stykke godt brød til.
En lækker italiensk tomatsalat er også passende til pastaretten.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Annemarie
Super god aftensmad🤙🤙
Fadene tomme