Svinekoteletter: Hvordan griller man bedst sine svinekoteletter på kuglegrill eller gasgrill? Det er faktisk ikke så svært, og her følger opskriften med en præcis stegetid.
Sådan laver du de bedste grill koteletter, som ikke er tørre og kedelige.
Du skal blandt andet bruge lidt barbecue sauce - enten en købt eller hjemmelavet BBQ sauce.
Opskriften er med en svinekotelet til hver person, og i min video kan du se fremgangsmåde til grillning af koteletter.
Opskrift på grill koteletter
Svinekoteletter på grill (sådan steger du dem møre)
Ingredienser
- 4 svinekoteletter - på 250 gram - gerne med ben eller skaft
- BBQ sauce
- flagesalt
Fremgangsmåde
- Start med at købe koteletter af god kvalitet. De skal helst veje 250 gram stykket, og de må gerne være med ben eller skaft.
- Det giver koteletterne lidt ekstra smag. Størrelsen gør også, at dine koteletter har en tykkelse på 2-3 centimeter, og derfor er nemmere at stege møre.
- Tør koteletterne af med lidt køkkenrulle for at fjerne eventuel væske.
- Krydr svinekoteletterne rigeligt flagesalt, og lad dem hvile i køleskabet i ca. 30 minutter.
- Du kan både grille svinekoteletter i en kuglegrill og gasgrill. Stegetiden er den samme, og stegningen foregår over direkte varme.
- Varm kullene til din kuglegrill godt op, fordel kullene så de ligger i den ene halvdel, mens den anden er fri. I en gasgrill tænder du også den inderste brænder for at grille direkte, afhængig af hvilken grill du bruger til dine grill koteletter.
- Smør grillristen med lidt olie, og nu skal koteletterne så grilles cirka 5-6 minutter på hver side. Tilberedningen afhænger selvfølgelig af størrelsen på svinekoteletterne.
- Vend dem med 1-2 minutters mellemrum, og hver gang pensles kødet med BBQ sauce. Du kan eventuelt kontroludskære en kotelet for at se om den er nok.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Video
Hviletid
Lad koteletterne hvile i mindst fem minutter inden servering.
Så når de lige at samle sig og er endnu bedre.
Koteletter på panden
Du kan selvfølgelig også bare stege dine svinekoteletter på en pande, og her bruner du dem først ved en kraftig varme, og lader dem stege færdig ved medium varme. Stegetiden er den samme.
Også her skal koteletterne selvfølgelig hvile.
Se også mine opskrifter på:
Gammeldags koteletter i fad med flødesovs
Weber koteletter: Grillede svinekoteletter med hvidløgsmarinade
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Carsten Rasmussen
Hej
Jeg bruger madensverden rigtig meget, og syntes den er super, men, jeg kunne godt ønske mig en “afdeling” med grill mad på gasgrill, ved godt det stort set er det samme som gaskomfur, men ikke helt, deter flere muligheder på gasgrill, som ville være godt at kunne slå op i.
Mvh.
Carsten