• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Brød › Surdejsboller - nemme morgenboller bagt med surdej

Surdejsboller - nemme morgenboller bagt med surdej

surdejsboller
4.7 fra 10 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
26
SHARES
FacebookMessenger26PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  30. juli 2022 - Udgivet:  30. juli 2022

Her får du min opskrift på surdejsboller. Det er nemme boller med lidt surdej, og dejen røres sammen om aftenen. Bages nemt om morgenen.

Surdejsboller er lækre og nemme morgenboller bagt med surdej, og dem skal du altså prøve at bage.

Dejen til hjemmebagte boller med surdej røres sammen om aftenen, og morgenen kan du så nemt bage de bedste morgenbrød.

Naturligvis med en hjemmelavet surdej, som du finder opskriften på her. Den skal du lave nogle dage i forvejen.

Se mere indhold:

  • Crackers med surdej på kun 15 minutter
  • Hjemmebagt rugbrød - den bedste opskrift med surdej
  • Nemt surdejsbrød i gryde med rugsurdej og kærnemælk

Opskrift på surdejsboller

surdejsboller
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Surdejsboller

4.70 fra 10 stemmer
Her får du min opskrift på surdejsboller. Det er nemme boller med lidt surdej, og dejen røres sammen om aftenen. Bages nemt om morgenen.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Hævetid 10 timer t
Samlet tid 10 timer t 30 minutter min
Antal: 8 stk.
Ret: Brød
Køkken: Dansk
Kalorier: 200
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 250 g vand - koldt
  • 5 g gær
  • 75 g surdej
  • 350 g hvedemel - gerne med højt proteinindhold
  • 7 g salt
  • 8 g bageenzymer - kan udelades

Fremgangsmåde
 

  1. Vej koldt vand fra hanen af i en skål sammen med gær, og rør gæren helt ud.
  2. Tilsæt surdej, og rør den ud i dejen sammen med hvedemel, salt og evt. bageenzymer. Du kan sagtens lave lækre surdejsboller uden bageenzymer.
  3. Rør dejen igennem i et minuts tid - brug bare en grydeske.
  4. Beklæd skålen med husholdningsfilm og et viskestykke, og lad dejen stå på køkkenbordet til næste morgen. Eller cirka 10 timer.
  5. Her tages dejen forsigtigt ud på et meldrysset bord, og foldes ind over sig selv fra alle fire verdenshjørner. Det strammer dejen til dine surdejsboller op. Lad dejen ligge 10 minutter, og fold så igen. Træk forsigtigt dejen lidt aflang.
  6. Beklæd en bageplade med bagepapir, og tænd ovnen på 250 grader varmluft.
  7. Del nu dejen i otte lige store stykker, som med forsigtighed løftes over på bagepladen. Pas på du ikke slår for meget luft ud af dejen.
  8. Når ovnen er varm sættes bagepladen ind midt i ovnen, og de hjemmebagte surdejsboller skal nu have ca. 20 minutter. Straks bollerne er kommet i ovnen, skrues temperaturen ned på 210 grader varmluft. Du kan med fordel bage med damp, men det er ikke nødvendigt.

Næringsindhold

Kalorier: 200kcal
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Note

De færdigbagte surdejsboller køles af på en rist, hvorefter de kan nydes med smør, pålæg eller hvad du har lyst til.

Boller med surdej er i øvrigt gode at fryse ned til senere brug.

Her kan du se alle opskrifter på brød og boller på Madens Verden.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Jan

    april 30, 2023 at 9:38 am

    Mega nemme - og mega gode boller - kan varmt anbefales!!

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af grillede grøntsager.

Grillede grøntsager - sundt tilbehør lavet på grill

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Forsiden lige nu

mad på 30 minutter
Mad på 30 minutter (lækre retter på en halv time)→ Se opskriften
billede med simpel pastaret
Simpel pastaret - nem mad uden gryde og pande→ Se opskriften
billederesultat for æggewraps med laks og kylling
Æggewraps - skøn opskrift med laks eller kylling→ Se opskriften
billede med creme anglaise med jordbær
Creme Anglaise med jordbær (lækker vaniljecreme)→ Se opskriften
billede med grøn kartoffelsalat
Grøn kartoffelsalat med ærter og majs→ Se opskriften
vegetar kødsovs uden kød
Vegetar kødsovs: En lækker pastasauce uden kød→ Se opskriften
Hyldeblomst
Hyldeblomst - sommerlige opskrifter og fakta→ Se opskriften
torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé
Torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé→ Se opskriften
edamamesalat med tomat og dressing
Simpel edamamesalat med tomat og agurk→ Se opskriften
Billede resultat for jordbær parfait
Jordbær parfait - nem jordbæris uden ismaskine→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required