• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Snacks og søde sager › Crackers med surdej på kun 15 minutter

Crackers med surdej på kun 15 minutter

Crackers med surdej
5 fra 3 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
3
SHARES
FacebookMessenger3PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 28. maj 2025 - Udgivet: 31. maj 2021

Crackers med surdej på kun 15 minutter. Så kan det ikke blive nemmere når man pludselig får lyst til en sund og lækker snack.

Du kan helt selv vælge, hvilke krydderier du topper dem med, så de passer til din smag.

De løser også et problem som os surdejsbagere har, fordi hver gang man fodrer sin surdej, skal man fjerne størstedelen af den, hvilket både er spild af gode ingredienser, men også synd når nu man kan bruge overskudsdejen.

Denne opskrift bruger nemlig det overskydende dej, du har til overs, når du fodrer din surdej.

Indhold
  • Crackers med surdej på kun 15 minutter
  • Ingredienser  1x2x3xVælg
  • Fremgangsmåde 
  • Video til opskriften
  • Tip
  • Surdej
  • Nemme knækbrød - god opskrift med de smarte bagetips
  • Hjemmebagte knækbrød med masser af kerner
  • Scones - hjemmebagte
  • Ostekiks med rosmarin og Grana Padano
  • Rugkiks - nem opskrift på sunde kiks
  • FAQ
  • Kommentarer
Crackers med surdej
Rakel Seneca

Crackers med surdej på kun 15 minutter

5 fra 3 stemmer
Crackers med surdej på kun 15 minutter er den letteste og lækreste måde at få brugt sin overskudssurdej på. Perfekt som en sund snack.
Forb. tid 5 minutter min
Tilb. tid 10 minutter min
Samlet tid 15 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Brød
Køkken: Amerikansk
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 200 g surdej
  • 60 g hvedemel
  • 70 g fuldkornsmel
  • 3 spsk olivenolie
  • 1 spsk krydderiblanding
  • 1 tsk salt

Fremgangsmåde
 

  1. Start med at tage en skål og tilføj surdejen, som har stået på køl. Tilføj nu hvedemel og fuldkornsmel, bland det sammen.
  2. Tilføj olivenolie, salt og halvdelen af krydderierne i dejen og ælt det sammen med dine hænder.
  3. Hvis dejen føles blød, kan det hjælpe at lade den køle ned i 10 minutter. Fordel nu dejen i fire dele og rul en del af gangen ud.
  4. Den skal rulles så tyndt ud som muligt, ligesom hvis du laver hjemmelavet pasta.
  5. Tag nu dejen hen på en rist, drys med en smule vand, drys med krydderier og salt.
  6. Bag den i 10 minutter ved 200 grader. Tag den ud af ovnen og lade den køle helt ned, før du knækker brødet til crackers.
  7. Når det er kølet ned, knækker du rustikke stykker ud, og så er de klar til servering.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video til opskriften

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tip

Jeg bruger surdejen direkte fra køl, hvis din moder-sur står i stuetemperatur, skal du køle selve crackerdejen ned, før den rulles.

Se flere inspirerende opskrifter:

Surdej

4.7 fra 18 stemmer
Hvordan laver man en simpel surdej, og hvad er fodring af surdejen? Her er min opskrift og fremgangsmåde i en nem trin for trin guide.
Gå til opskrift
billede med surdej

Nemme knækbrød - god opskrift med de smarte bagetips

4.9 fra 8 stemmer
En god opskrift på nemme knækbrød, og det tager ikke lang tid at bage dem. Her med de gode bagetips, og og du får cirka 25 knækbrød ud af denne opskrift.
Gå til opskrift
billederesultat for knækbrød

Hjemmebagte knækbrød med masser af kerner

5 fra 8 stemmer
Hjemmebagte knækbrød med 5-kornsblanding og birkes på toppen er sundhed i sin sprødeste form. Og de kan laves på under en halv time.
Gå til opskrift
Hjemmebagte knækbrød

Scones - hjemmebagte

4.7 fra 111 stemmer
Nem og hurtig opskrift på engelske scones med eller uden chokolade. En hævefri bolle, fordi dejen laves med bagepulver i stedet for gær.
Gå til opskrift
scones med chokolade

Ostekiks med rosmarin og Grana Padano

5 fra 3 stemmer
Ostekiks med frisk rosmarin og en masse Grana Padano-ost er simpelthen så gode. Her får du opskriften på en favorit til ostebordet.
Gå til opskrift
Ostekiks med Grana Padano

Rugkiks - nem opskrift på sunde kiks

5 fra 1 stemme
Her er min bedste opskrift på hjemmebagte rugkiks. Sprøde og nemme kiks bagt med rugmel og rapsolie, og de er gode til ost eller som snack.
Gå til opskrift
hjemmebagte rugkiks med rugmel

FAQ

Hvordan opbevarer man crackers med surdej?

Du skal opbevare dem i en lufttæt beholder, så de forbliver sprøde.

Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af nakkesteg på spyd.

Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)

Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.

Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte

Sæson i juli

Sæson i juli: Se alle de danske frugter og grøntsager

Madplan uge 27

Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter

Billede af Vining bøfgryde.

Viking bøfgryde - gryderet med oksesauté

Billede af kylling i grøn aspargessauce.

Kylling i grøn aspargessauce med ærter

Forsiden lige nu

Kyllingeret med ris i ovn
Kyllingeret med ris i ovn→ Se opskriften
Madplan uge 27
Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter→ Se opskriften
kartoffelsalat med soltørrede tomater
Kartoffelsalat med soltørrede tomater og gul peberfrugt→ Se opskriften
kyllingesatay spyd
Kyllingesatay - marinerede kyllingespyd til ovn eller grill→ Se opskriften
Billede med sort peber.
Peber - fakta og viden om sort, hvid og grøn peber→ Se opskriften
billede med kylling i fad med spidskål
Kylling i fad med spidskål, nye kartofler og asparges→ Se opskriften
billede med stikkelsbærkage opskrift
Stikkelsbærkage→ Se opskriften
Katrines yndlingsboller
Katrines yndlingsboller→ Se opskriften
billede af rabarbercrumble med kokos
Opskrift på rabarbercrumble med kokos→ Se opskriften
Affogato - italiensk kaffedessert
Affogato – nem italiensk isdessert med kaffe→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required