En god opskrift på nemme knækbrød, og det tager ikke lang tid at bage dem. Her med de gode bagetips, og og du får cirka 25 knækbrød ud af denne opskrift.
Hjemmebagte knækbrød er altid dejlige at have i skabet, når den lille sult melder sig, og man skal have noget at tygge på.
Med denne nemme opskrift kan du bage cirka 25 sprøde og lækre knækbrød - og det er meget nemmere end du måske tror.
Med opskriften følger også et par gode bagetips til hvordan du nemmest får succes med dine hjemmebagte knækbrød.
Opskrift på knækbrød
Ingredienser
- 1 dl havregryn
- 1 dl sesamfrø
- 1 dl solsikkefrø
- 1 dl hørfrø
- 1 dl græskarkerner
- 2½ tsk. groft salt
- 3½-4 dl hvedemel
- 1 tsk. bagepulver
- 2 dl vand
- 1 ¼ dl olie smagsneutral
Sådan gør du
- Rør alle ingredienserne sammen. Start med at tilsætte 3½ dl mel, hvis dejen virker for fugtig, så tilsæt den sidste ½ dl.
- Læg et stykke bagepapir ud på bordet og kom halvdel af dejen ovenpå.
- Læg et stykke bagepapir ovenpå og rul dejen ud så tyndt som muligt. Fold evt. bagepapiret ned omkring bordkanten og hold på det med maven mens nu ruller, så et det nemmere at styre.
- Tag det øverste lag bagepapir af og flyt forsigtig dejen over på en bageplade.
- Forskær dejen, ikke helt igennem, så er den lettere at brække fra hinanden. Jeg bruger en pizzaskærer til det. Skær det i den størrelse du ønsker.
- Sæt i en 200 grader varm ovn (ikke varmluft) og bag i 10-15 minutter, til de er har fået lidt farve.
- Tag dem ud og afkøl på en bagerist inden de brækkes fra hinanden.
- Gør på samme måde med den anden halvdel af dejen.
Næringsindhold
Tips
De færdigbagte knækbrød må ikke overdækkes, da de så nemt risikerer at blive bløde.
Læg dem til opbevaring i en kagedåse, og brug dem som snack, i madpakken eller hvad du nu synes.
Det er altid skønt at have hjemmebagte knækbrød på lager, så lav gerne rigeligt.
Her kan du i øvrigt læse mere om frø og kerner i bagværk.
Hanne
Hej
Disse knækbrød skal meget mere tid i ovnen end der bliver beskrevet i opskriften
Ellers smager de godt
Hilsen Hanne