Strassburger er en lille småkage, der typisk laves med et cocktailbær i midten, Her får du den bedste opskrift på strassburgere, der er nemme at bage.
Sådan en hjemmebagt strassburger passer perfekt til kaffen, og så er de skønne småkager altså flotte at stille på bordet. Også til nytårsaften.
Strassburgeren er en af de velkendte småkager, men måske ikke en af de kager, som man ofte bager selv.
Og det er faktisk en skam. Kagen smager nemlig utrolig godt, og så kan de laves på ingen tid. Opskriften her giver cirka 30 stk., selvfølgelig afhængig af hvor store du laver dem.
Opskrift på strassburger
Strassburger
Ingredienser
- 35 g marcipan
- 200 g smør - blødt
- 75 g flormelis
- 200 g hvedemel
- 30 cocktailbær
Fremgangsmåde
- Smuldr marcipan ned i en skål og kom cirka halvdelen af det bløde smør ved. Rør marcipanen godt sammen med smør.
- Kom resten af smørret ved og rør det helt ud.
- Bland nu også flormelis og hvedemelet i og rør det ganske kort sammen, så dejen netop er samlet. Rør ikke for længe, for så er det altså sværere at sprøjte dejen ud på bagepladen.
- Beklæd en bageplade med bagepapir, og isæt en stjernetyl på 10 millimeter i en sprøjtepose.
- Fyld lidt af dejen i sprøjteposen (ikke for meget af gangen), og sprøjt fine stjerneformede toppe ud på pladen. Gerne som snoede rosetter, hvor du sprøjter dejen ud i en roterende bevægelse. Dejen kan være lidt sej at få ud, og derfor er det vigtigt ikke at fylde for meget dej i sprøjteposen ad gangen.
- Stik et cocktailbær i midten af hver strassburger,
- Bag småkagerne i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft, hvor de cirka skal have 8-10 minutter. Kagerne skal netop være gyldne og se letbagte ud.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Lad de færdigbagte strassburgere køle af på en rist, hvorefter de opbevares i en tætsluttende beholder.
Som sagt er de lækre til nytårsaften og andre festlige lejligheder.
Se også mine opskrifter på:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Jolanda
Hverken min mand eller jeg selv kan fordrage cocktailbær. Jeg har prøvet både med en lille klat solbærmarmelade og en afskallet hasselnød. Det smager begge to virkelig godt. Så er det ikke en Strassburger længere, men vi er tilfredse. Tak for opskriften.
Holger Rørby Madsen
Hej Jolanda
Tak for tippet - en god ide til dem, der ligesom jer ikke elsker cocktailbær 🙂
Alt det bedste - og god jul
Holger