• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Kager › Strassburger

Strassburger

strassburger kage med cocktailbær
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
26
SHARES
FacebookMessenger26PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  26. december 2023 - Udgivet:  17. december 2023

Strassburger er en lille småkage, der typisk laves med et cocktailbær i midten, Her får du den bedste opskrift på strassburgere, der er nemme at bage.

Sådan en hjemmebagt strassburger passer perfekt til kaffen, og så er de skønne småkager altså flotte at stille på bordet. Også til nytårsaften.

Strassburgeren er en af de velkendte småkager, men måske ikke en af de kager, som man ofte bager selv.

Og det er faktisk en skam. Kagen smager nemlig utrolig godt, og så kan de laves på ingen tid. Opskriften her giver cirka 30 stk., selvfølgelig afhængig af hvor store du laver dem.

Opskrift på strassburger

strassburger kage med cocktailbær
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Strassburger

5 fra 1 stemme
Strassburger er en lille småkage, der typisk laves med et cocktailbær i midten, Her får du den bedste opskrift på strassburgere, der er nemme at bage.
Forb. tid 20 minutter min
Tilb. tid 10 minutter min
Samlet tid 30 minutter min
Antal: 30 stk.
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Kalorier: 89
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 35 g marcipan
  • 200 g smør - blødt
  • 75 g flormelis
  • 200 g hvedemel
  • 30 cocktailbær

Fremgangsmåde
 

  1. Smuldr marcipan ned i en skål og kom cirka halvdelen af det bløde smør ved. Rør marcipanen godt sammen med smør.
  2. Kom resten af smørret ved og rør det helt ud.
  3. Bland nu også flormelis og hvedemelet i og rør det ganske kort sammen, så dejen netop er samlet. Rør ikke for længe, for så er det altså sværere at sprøjte dejen ud på bagepladen.
  4. Beklæd en bageplade med bagepapir, og isæt en stjernetyl på 10 millimeter i en sprøjtepose.
  5. Fyld lidt af dejen i sprøjteposen (ikke for meget af gangen), og sprøjt fine stjerneformede toppe ud på pladen. Gerne som snoede rosetter, hvor du sprøjter dejen ud i en roterende bevægelse. Dejen kan være lidt sej at få ud, og derfor er det vigtigt ikke at fylde for meget dej i sprøjteposen ad gangen.
  6. Stik et cocktailbær i midten af hver strassburger,
  7. Bag småkagerne i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft, hvor de cirka skal have 8-10 minutter. Kagerne skal netop være gyldne og se letbagte ud.

Næringsindhold

Kalorier: 89kcalKulhydrater: 9gProtein: 1gFedt: 6gMættet fedt: 3gFlerumættet fedt: 0.3gEnkelumættet fedt: 2gTransfedt: 0.2gKolesterol: 14mgNatrium: 44mgKalium: 15mgKostfibre: 0.2gSukker: 3gVitamin A: 174IUVitamin C: 0.1mgCalcium: 4mgJern: 0.3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Lad de færdigbagte strassburgere køle af på en rist, hvorefter de opbevares i en tætsluttende beholder.

Som sagt er de lækre til nytårsaften og andre festlige lejligheder.

Se også mine opskrifter på:

Kransekage - nem og lækker opskrift

4.8 fra 151 stemmer
Det er nemt at lave kransekage selv. Her er den bedste opskrift på kransekagestykker til Nytårsaften og andre festlige lejligheder.
Gå til opskrift
billede med kransekage

Jordbærkage

4.9 fra 14 stemmer
Her får du min opskrift på jordbærkage med kransekage og flødecreme. En skøn kage, der er nem at bage, og som er toppet med friske jordbær.
Gå til opskrift
jordbærkage med kransekage

Nougat medaljoner

4.7 fra 25 stemmer
Her er min opskrift på nougat medaljoner. Det er nem kransekagekonfekt med fyld af blød nougat, og medaljonerne er meget nemme at lave.
Gå til opskrift
billederesultat for nougat medaljoner
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Jolanda

    december 19, 2023 at 4:48 pm

    Hverken min mand eller jeg selv kan fordrage cocktailbær. Jeg har prøvet både med en lille klat solbærmarmelade og en afskallet hasselnød. Det smager begge to virkelig godt. Så er det ikke en Strassburger længere, men vi er tilfredse. Tak for opskriften.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      december 21, 2023 at 3:58 pm

      Hej Jolanda
      Tak for tippet - en god ide til dem, der ligesom jer ikke elsker cocktailbær 🙂
      Alt det bedste - og god jul
      Holger

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Madplan uge 24

Ugens madplan uge 24 med syv lækre sommerretter

Billede af wokret med stangbønner.

Wokret med stangbønner og kylling

Billede af stangbønnner.

Stangbønner - sådan koger du de lange bønner perfekt

Billede af sød kartoffelgryde.

Sød kartoffelgryde - lækker gryderet med søde kartofler

Billede af grillede grøntsager.

Grillede grøntsager - sundt tilbehør lavet på grill

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Forsiden lige nu

Madplan uge 24
Ugens madplan uge 24 med syv lækre sommerretter→ Se opskriften
10 retter med få ingredienser
10 retter med få ingredienser→ Se opskriften
billede med flødebollekage
Flødebollekage opskrift med makroner og jordbær→ Se opskriften
salat med paneret kylling
Salat med paneret kylling, ærter og asparges→ Se opskriften
billederesultat for mini grovflutes
Mini grovflutes - opskrift på nemme kuvertbrød→ Se opskriften
billede med hel kylling i kyllingeholder
Kylling i kyllingholder med grøntsager→ Se opskriften
billede med sommerlagkage med hindbær og jordbær
Sommerlagkage med flødecreme, hindbær og jordbær→ Se opskriften
Grillet Iberico Presa med hvidløg og rosmarin
Grillet Ibérico Presa med hvidløg og rosmarin→ Se opskriften
Billede af sauce gribiche med grønne asparges.
Sauce gribiche med grønne asparges→ Se opskriften
billede med jordbær trifli opskrift
Jordbær trifli (nem trifli med jordbær og makroner)→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required