Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Kager › Strassburger

Strassburger

strassburger kage med cocktailbær
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
28
SHARES
FacebookMessenger28PinterestEmailSMS

Strassburger er en lille småkage, der typisk laves med et cocktailbær i midten, Her får du den bedste opskrift på strassburgere, der er nemme at bage.

Sådan en hjemmebagt strassburger passer perfekt til kaffen, og så er de skønne småkager altså flotte at stille på bordet. Også til nytårsaften.

Strassburgeren er en af de velkendte småkager, men måske ikke en af de kager, som man ofte bager selv.

Og det er faktisk en skam. Kagen smager nemlig utrolig godt, og så kan de laves på ingen tid. Opskriften her giver cirka 30 stk., selvfølgelig afhængig af hvor store du laver dem.

Opskrift på strassburger

Strassburger

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 1 stemme
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 20 minutter min
Tilb. tid: 10 minutter min
Samlet tid: 30 minutter min
Strassburger er en lille småkage, der typisk laves med et cocktailbær i midten, Her får du den bedste opskrift på strassburgere, der er nemme at bage.
Antal: 30 stk.
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 35 g marcipan
  • 200 g smør blødt
  • 75 g flormelis
  • 200 g hvedemel
  • 30 cocktailbær

Fremgangsmåde

  1. Smuldr marcipan ned i en skål og kom cirka halvdelen af det bløde smør ved. Rør marcipanen godt sammen med smør.
  2. Kom resten af smørret ved og rør det helt ud.
  3. Bland nu også flormelis og hvedemelet i og rør det ganske kort sammen, så dejen netop er samlet. Rør ikke for længe, for så er det altså sværere at sprøjte dejen ud på bagepladen.
  4. Beklæd en bageplade med bagepapir, og isæt en stjernetyl på 10 millimeter i en sprøjtepose.
  5. Fyld lidt af dejen i sprøjteposen (ikke for meget af gangen), og sprøjt fine stjerneformede toppe ud på pladen. Gerne som snoede rosetter, hvor du sprøjter dejen ud i en roterende bevægelse. Dejen kan være lidt sej at få ud, og derfor er det vigtigt ikke at fylde for meget dej i sprøjteposen ad gangen.
  6. Stik et cocktailbær i midten af hver strassburger,
  7. Bag småkagerne i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft, hvor de cirka skal have 8-10 minutter. Kagerne skal netop være gyldne og se letbagte ud.

Næringsindhold

Kalorier89kcalKulhydrater9gProtein1gFedt6gMættet fedt3gFlerumættet fedt0.3gEnkelumættet fedt2gTransfedt0.2gKolesterol14mgNatrium44mgKalium15mgKostfibre0.2gSukker3gVitamin A174IUVitamin C0.1mgCalcium4mgJern0.3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tips

Lad de færdigbagte strassburgere køle af på en rist, hvorefter de opbevares i en tætsluttende beholder.

Som sagt er de lækre til nytårsaften og andre festlige lejligheder.

Se også mine opskrifter på:

Kransekage - nem og lækker opskrift
Det er nemt at lave kransekage selv. Her er den bedste opskrift på kransekagestykker til Nytårsaften og andre festlige lejligheder.
Se opskriften her
billede med kransekage
Jordbærkage
Her får du min opskrift på jordbærkage med kransekage og flødecreme. En skøn kage, der er nem at bage, og som er toppet med friske jordbær.
Se opskriften her
jordbærkage med kransekage
Nougat medaljoner
Her er min opskrift på nougat medaljoner. Det er nem kransekagekonfekt med fyld af blød nougat, og medaljonerne er meget nemme at lave.
Se opskriften her
billederesultat for nougat medaljoner
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Jolanda skriver

    december 19, 2023 at 4:48 pm

    Hverken min mand eller jeg selv kan fordrage cocktailbær. Jeg har prøvet både med en lille klat solbærmarmelade og en afskallet hasselnød. Det smager begge to virkelig godt. Så er det ikke en Strassburger længere, men vi er tilfredse. Tak for opskriften.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      december 21, 2023 at 3:58 pm

      Hej Jolanda
      Tak for tippet - en god ide til dem, der ligesom jer ikke elsker cocktailbær 🙂
      Alt det bedste - og god jul
      Holger

      Svar

Mere inspiration

  • Billede af sveskekringle.
    Sveskekringle (nem kringle med svesker, remonce og creme)
  • Præstegårdskage
    Præstegårdskage (traditionel skærekage med æbler)
  • Billede af blommemuffins
    Blommemuffins (lækre muffins med blommer)
  • Billede af bananchokoladekage.
    Bananchokoladekage med modne bananer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required