Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Brød › Stollen

Stollen (tysk julebrød med marcipan)

Stollen brød
4.6 fra 5 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
29
SHARES
FacebookMessenger29PinterestEmailSMS
Indhold
  • Stollen - tysk julebrød med marcipan
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på stollen med marcipan
  • Tips
  • Kommentarer

Stollen - tysk julebrød med marcipan

Rakel Seneca
4.6 fra 5 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 20 minutter min
Tilb. tid: 35 minutter min
hævning: 1 time t 30 minutter min
Samlet tid: 2 timer t 25 minutter min
Stollen er tysk julebrød med marcipan, rosiner og mandler. Et super lækkert brød, der kan findes i alle tyske bagerier i december.
Antal: 6 personer
Ret: Brød
Køkken: Tysk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 1 dl vand
  • 25 g gær
  • 0,5 dl yoghurt (neutral)
  • 50 g sukker
  • 1 æg
  • 1 tsk kardemomme
  • 1 tsk vaniljepulver
  • 2 tsk appelsinskal (revet )
  • 300 g hvedemel
  • 0,5 tsk salt
  • 50 g smør (blødt)
  • 50 g rosiner
  • 50 g mandler (smuttet)
  • 100 g marcipan
  • 1 spsk flormelis (til pynt)

Fremgangsmåde

  1. Start med at varme vandet op til lillefingervarme, smuldre derefter gæren deri. Tilføj yoghurt, æg og sukker.
  2. Tilføj nu kardemomme, vaniljepulver, appelsinskal og salt. Rør det godt sammen og tilføj nu hvedemelet lidt af gang, i mens du rører dejen godt sammen.
  3. Tilføj den bløde smør, i mens der forsat røres godt sammen. Ælt nu dejen i fem minutter, indtil den er smidig og stadig lidt klistret. Dæk dejen til, og lad den hæve i en time.
  4. Tag nu dejen ud på en ren bordplade, der er drysset med mel. Hak mandlerne groft og tilføj til dejen, tilføj også rosinerne. Ælt dejen hurtig sammen, så det bliver fordelt.
  5. Rul nu dejen ud til en rektangel med en tykkelse på cirka en centimeter. Tag marcipanen og pluk stykker af den og fordel dem udover dejen.
  6. Start med at folde et hjørne ¼ dele hen mod midten, gør det samme med den modsatte side. Tag derefter fat fra en tredje side og rul dejen sammen, så det nu har form som et brød samt har lukket sine ender af.
  7. Placer dejen med lukningen ned af på en bageplade beklædt med bagepapir. Dæk dejen til, og lad den efterhæve i 30 minutter.
  8. Bag stollen ved 175 grader almindelig ovnvarme i cirka 35 minutter, eller indtil det er hævet og gyldent.
  9. Drys med flormelis og server julebrødet lunt, eventuelt med et lag smør.

Næringsindhold

Kalorier438kcalKulhydrater65gProtein10gFedt16gMættet fedt5gFlerumættet fedt2gEnkelumættet fedt8gTransfedt0.3gKolesterol20mgNatrium261mgKalium267mgKostfibre4gSukker21gVitamin A222IUVitamin C1mgCalcium60mgJern3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på stollen med marcipan

Stollen er et tysk julebrød med marcipan, som er fyldt af lækre julesmage. Der er både vanilje, kardemomme og appelsinskal, som giver en lækker smag, der gør alle og enhver i julehumør.

Dette brød er simpelthen så lækkert og blødt, det er helt svampet, og holder masser af fugt selv efter et par dage. Jeg må indrømme, at jeg spiser skiver af brødet både som en dessert, snack og til morgenmad.

Du kan i princippet tilføje lige de slags tørrede frugter og nødder, som du ønsker. Traditionelt set bruger tyskerne sukat, men det er jeg ikke så stor fan af, derfor udelader jeg det.

Tips

Der er mange måde at tilføje marcipanen på. Nogen ruller bare marcipanen sammen til en rulle, og putter den i midten af dejen.

Jeg foretrækker, at det tilføjes i mindre stykker, så der er maricpan i næsten alle bidder i det lækre stollen brød.

Se også mine juleopskrifter på:

Vaniljekranse
En opskrift på de bedste vaniljekranse til jul fra bagermester Hardy Christensen. Kagerne laves med sprøjtepose, og flyder ikke ud i ovnen.
Se opskriften her
billederesultat for bagerens vaniljekranse
Brunkager
Brunkager. Opskrift på bagerens brunkagedej. Den originale brunkage fra bagermester Hardy Christensen i Vestjylland, og de er sprøde og gode.
Se opskriften her
billede af brunkager
Julekringle
Opskrift på klassisk julekringle, der er nem at lave. Julekringlen er en gærkringle med marcipanremonce og rosiner. God og lækker julekage.
Se opskriften her
billederesultat for julekringle
Kløben med appelsinskal og chokolade
Kløben med appelsinskal og chokolade samt mandler, rosiner og julekrydderier er en sønderjysk julebolle, der smager fantastisk.
Se opskriften her
Kløben juleboller
Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af koldthævet brød i gryde med surdej.
    Koldhævet brød i gryde med surdej (brød uden gær)
  • Billede med havregrynsbrød.
    Havregrynsbrød (nemt brød med havregryn og havreklid)
  • billede med pølsehorn bagt med fuldkornsmel
    Verdens bedste pølsehorn med fuldkorn
  • Billede af sandwichboller.
    Sandwichboller (lækre og nemme brød til sandwich)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer, der støtter op om vores store madunivers.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required